Početna strana > Rubrike > Politički život
Politički život
Politički život

Dačić i pačići

Branka Nevistić   
subota, 24. maj 2008.

Kad sam već pomenula gos'n Palmu, onda moram primetiti kako trenutno jedino on govori ono što misli. To je zaista čovek koji ide putem kojim se ređe ide. On čak ne govori samo ono što on misli. On govori, ispostaviće se, i ono sto Dačić misli.

 
Politički život

„Dobri“ i „rđavi“ apsurdi

Slavko Živanov   
subota, 24. maj 2008.

Zašto je pravljena tolika halabuka oko Sporazuma kada danas niko ozbiljno ne traži njegovo poništavanje. Koalicija sa radikalima podjednako je kontroverzna kao i ona sa socijalistima. Otud, valjda, toliko isključivosti? 

 
Politički život

"Na Drini Koštunica"

Milovan Balaban   
petak, 23. maj 2008.

U Srbiji je poslednjih osam godina verovatno najhvaljeniji, a potom i jedan od najviše osporavanih i napadanih Vojislav Koštunica. Naravno, to nam govori o njegovom značaju u političkom životu i o moći i uticaju njegovih protivnika.

 
Politički život

Zamajavanje

Aleksandar Dimitrijević   
sreda, 21. maj 2008.

Očigledan primer za to je nedavna izjava predsednika Republike da se on “ i dalje zalaže za Kosovo u okviru Srbije“. To može da znači sve i ništa. U stvari, ta izjava je samo izraz lične političke ambicije, koja u težnji da udovolji obema stranama, i svojim mentorima i svom narodu.

 
Politički život

Saradnja sa svakom vladom, ali u različitoj meri

Stiven Vordsvort   
ponedeljak, 19. maj 2008.

Ambasador Velike Britanije u Srbiji Stiven Vordsvort izjavio je da će Velika Britanija imati "određeni osnovni nivo saradnje" sa svakom legitimno izabranom vladom u Srbiji, ali je ukazao da će stepen saradnje zavisiti od "usaglašenosti zajedničkih ciljeva". 

 
Politički život

Kraj ideološke politike?

Vladimir Milutinović   
ponedeljak, 19. maj 2008.

Ovo bi moglo da bude i preporuka Dačiću. Mogao bi da javno, na konferenciji za štampu ili na RTS-u, baci novčić i prikloni se onoj koaliciji na koju kocka pokaže. 

 
Politički život

Kuda zaista ide Srbija?

Đorđe Vukadinović   
nedelja, 18. maj 2008.

Koalicija „Za evropsku Srbiju“ imala je ubedljivo najbolju kampanju, sa najviše energije, ali i najviše elemenata negativne kampanje, medijskog spinovanja i manipulacije. Na taj način su uspeli da premoste svoje hendikepe i težište kampanje prebace sa kosovske na evro-reformsku tematiku.

 
Politički život

Srbija na Ivici

Milan Milošević   
petak, 16. maj 2008.

Tadić je na kraju izborne večeri poručio da ispunjava izborno obećanje da Koštunica više neće biti premijer, da će predložiti kandidata iz Demokratske stranke, koja je moralni pobednik izbora. Poručivao je tim partijama da se ne igraju narodnom voljom.

 
Politički život

EU neće odustati od uslova hapšenja Mladića i Karadžića

BBC   
sreda, 14. maj 2008.

U Srbiji se nastavljaju pregovori o formiranju nove vlade. Ni proevropska opcija predsednika Borisa Tadića ni "narodnjački" blok Vojislava Koštunice i Tomislava Nikolića još uvek nemaju većinu potrebnu za formiranje vlade.

 
Politički život

Marksizam bez granica

Ivan Janković   
utorak, 13. maj 2008.

Sport napadanja i pljuvanja LDP na sajtu NSPM je jedan od najraširijenijih i najomiljenijih sportova "nacionalno svesne" inteligencije. Ipak, nedavno smo i u toj disciplini dobili inovaciju: pod naslovom "Eksploatacija bez granica", mogli smo da pročitamo kritiku ekonomskog programa LDP, Ekonomija bez granica.

 
Politički život

Zato što Dačić nije glup

Dragan Vučićević   
subota, 24. maj 2008.

Čovek koji je za samo sedam i po godina uspeo da od omraženog i prokaženog SPS-a načini partiju koja je prihvatljiva svima i od koje bukvalno zavisi srpska budućnost, takav čovek, dakle, može biti sve i svašta, ali nikako ne i naivan igrač.

 
Politički život

Svi se slažu da je zemlja okrugla, ali se oko toga ne pravi vlada, već oko para i ministarskih sinekura

Dragoljub Žarković   
subota, 24. maj 2008.

Izborni rezultat neće trajno rešiti nijedno od otvorenih pitanja srpskog društva, niti će uspostaviti stanje koje se ne može promeniti na sledećim izborima.

 
Politički život

Nacija koja je još uvek podeljena oko Evrope

Ajvor Roberts   
četvrtak, 22. maj 2008.

Zbilja je bizarno čitati kako američki ambasador u Beogradu nagovara ovu stranku da se pridruži koaliciji proevropskih stranaka. Ambasador Kameron Manter je javno rekao da bi SPS mogao da doprinese evropskoj budućnosti Srbije.

 
Politički život

Izbori koji su unazadili Srbiju

Stiven Majer   
sreda, 21. maj 2008.

Izbori za novu vladu Srbije su završeni. Da li su oni bili vredni vremena, truda i potrošenog novca i da li su pomogli da Srbija krene napred kao moderna, demokratska zemlja, sposobna da ekonomski opstane? Odgovor mora da bude jedno glasno NE.

 
Politički život

Kvadratura izbornog kruga

Dragoljub Žarković   
ponedeljak, 19. maj 2008.

Menjaju se politički stavovi. Za Čedomira Jovanovića SPS postaje prihvatljiv, a pre izbora taj status u očima liberala nije imao ni Boris Tadić. Čaršija osluškuje da li je preduzeće „Krkobabić, otac i sin“ ustalo na levu ili desnu nogu. 

 
Politički život

Ivica ili "Marica"

Branko Radun   
ponedeljak, 19. maj 2008.

Međutim, važniji od te političke bliskosti sa SRS-om i DSS-om je agresivan i netrpeljiv ton koji je od 5. oktobra dolazio od aktera „proevropskog bloka“. Treba se samo prisetiti šta su o socijalistima govorili Dinkić, Drašković i ljudi iz vrha DS-a.

 
Politički život

Sukob na levici

Milorad Vučelić   
petak, 16. maj 2008.

Demokratska stranka pokazuje izuzetan potencijal u dokazivanju svoje leve opredeljenosti. Na ovim izborima ona je pod svoje skute stavila nekada krajnje pročetničku i antipartizansku stranku Srpski pokret obnove.

 
Politički život

Spasi Srbiju iz ludnice, Ivice

Batić Bačević   
petak, 16. maj 2008.

Niko doduše nije objasnio običnim građanima kako su to Dačić i gospodin Palma postali evropejci, a Koštunica dokazani neprijatelj demokratije, koji nas vraća u Miloševićevo doba u kojem je Dačić bio portparol SPS, a Palma zamenik srpskog junaka Željka Ražnatovića Arkana.

 
Politički život

Kolika je moć političkog marketinga?

Dragomir Anđelković   
sreda, 14. maj 2008.
Boris Tadić, Vuk Jeremić, Boža Đelić – govore sličnim tonom i brzinom, uz jednobrazan izraz lica. Vidi se da su imali istog „učitelja“ – i to dobrog. A njihova spremnost da uvežbavaju potrebne veštine – za svaku je pohvalu.
 
Politički život

Strane reakcije na izbore u Srbiji

VOA, Tanjug, BBC   
utorak, 13. maj 2008.

Parlamentarni izbori u Srbiji predstavljaju glas i opredeljenje za Evropu, Demokratsku stranku i njene saveznike i jasan neuspeh Radikalne stranke. Još uvek se, međutim, postavlja pitanje formiranja nove vlade mada su birači izrazili jasno proevropsko opredeljenje.

 
<< Prva < Prethodna 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 Sledeća > Poslednja >>

Strana 107 od 111
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner