Početna strana > Rubrike > Politički život
Politički život
Politički život

Iščitavanje NATO-levice (Odgovor Vladanu Milanku)

Aleksandar Pavić   
utorak, 26. avgust 2008.
Ali ta srodnost u aroganciji nije ustvari ništa čudno. Jer Milanko i NATO-globalisti imaju mnogo toga zajedničkog. Prvo, i jedni i drugi su, razume se, globalisti.
 
Politički život

LDP - principi i šanse

Dušan Pavlović   
četvrtak, 21. avgust 2008.

LDP je stranka sa kojom, zbog svog radikalnog pedigrea, niko nije hteo da pravi koaliciju ako nije morao. Prva prilika ukazala se posle 11. maja, kada se videlo da bez podrške LDP-a nema gradske vlasti.

 
Politički život

Prva i Druga Srbija

Vladimir Milutinović   
subota, 02. avgust 2008.
Eksplozija moralne histerije povodom hapšenja Radovana Karadžića ponovo je izbacila u prvi plan i pojmove koji se odnose na različite „Srbije“ koje postoje u Srbiji. I, kao i obično, to ne znači da su ti pojmovi zbog toga postali preciznije određeni.
 
Politički život

Zašto protestanti nisu poslušali Tomislava Nikolića?

Vladan Milanko   
petak, 01. avgust 2008.
Opšte je mesto da ideologija zaslepljuje, “zombifikuje”, pretvara “slobodnog pojedinca” u “aparat koji se nekritički i bespogovorno pokorava”.
 
Politički život

Postoji li navodno nepostojeći sporazum Karadžić-Holbruk

Slađan Nikolić   
utorak, 29. jul 2008.
Bivši i sadašnji visoko pozicionirani službenici američke administracije izjavljivali su da nikad nije potpisan bilo kakav sporazum sa Radovanom Karadžićem, čak i da ne postoje nikakve indicije koje bi ukazivale na tako nešto.
 
Politički život

Ko pravi predstavu o Karadžiću?

Mik Hjum   
utorak, 29. jul 2008.

To je razlog zašto su novi lovci na naciste neizmerno radosni nakon Karadžićevog hvatanja ove nedelje. Pedi Ešdaun, bivši gospodar Bosne, najavio je da će ovaj uspeh da proslavi sa svojim bosanskim prijateljima.

 
Politički život

Hapšenje Karadžića je loša vest

Branko Radun   
nedelja, 27. jul 2008.
Hapšenje Radovana Karadžića je višestruko loša vest za Srbiju. O tome, čini se, nema smisla govoriti jer onome ko to danas ne vidi u Srbiji ne vrede ni najjači argumenti, a onima kojima je to jasno nema potrebe „obnavljati gradivo".
 
Politički život

Haški gajtan i medijska bruka

Đorđe Vukadinović   
nedelja, 27. jul 2008.

Neki stranac koji bi kročio u Srbiju u vreme hapšenja Radovana Karadžića i o zbivanjima se informisao samo iz srpskih elektronskih medija teško da bi stekao makar približnu sliku o onome šta se zaista dešava.

 
Politički život

Perspektive prijateljske kohabitacije predsednika i premijera

Goran Budžak   
četvrtak, 24. jul 2008.
Ovakav specifično koncipiran ustavni sistem podrazumeva „alternaciju“, tj. međusobnu izmenu predsedničke i parlamentarne faze, do čega dolazi u zavisnosti od toga da li je predsednik na čelu vladajuće ili manjinske stranke u parlamentu.
 
Politički život

Komentari na hapšenje Radovana Karadžića

sreda, 23. jul 2008.

Nikolić je na konferenciji za novinare rekao da se Karadžić žrtvovao za svoj narod, a da je njega žrtvovao režim Borisa Tadića koji je lanac propagandnih marioneta.

 
Politički život

Arheologija ideologije

Vladimir Milutinović   
nedelja, 24. avgust 2008.
Razgovor sa Drugom Srbijom nemoguć je ne iz slučajnih razloga, nego zbog toga što bi sam razgovor predstavljao izvlačenje iz kazne koja je već izvršena nad ostalom javnošću.
 
Politički život

„Demokratsko“ premlaćivanje naroda

Dragomir Anđelković   
ponedeljak, 04. avgust 2008.
Ako ste na televiziji B-92 gledali snimke sukoba policije i „huligana“, koji su se desili pred kraj mitinga 29. jula, verovatno vam nije promakao kadar kada se grupa besnih policajaca okomila na izolovanog, izgleda još nepunoletnog, momka u šorcu.
 
Politički život

Republika Srpska delenda est

Marinko M. Vučinić   
petak, 01. avgust 2008.
Veliki je izazov za svaku zajednicu, pa i za one najstabilnije da izvedu do kraja svoje suočavanje sa prošlošću. Taj proces je još uvek otvoren u Nemačkoj, Japanu, Francuskoj, Italiji, Americi, Rusiji, Španiji.
 
Politički život

Paljenje srpskog Rajhstaga?

Dragomir Anđelković   
sreda, 30. jul 2008.
Dok sam spašavao, ako ne glavu, onda bar leđa, kroz glavu su mi prolazile scene od pre 17 godina! Devetog marta 1991. godine, na istom mestu, doživeo sam brutalan i neisprovociran napad policije.
 
Politički život

Usta puna zemlje

Mirjana Bobić-Mojsilović   
utorak, 29. jul 2008.

Pa, kad bolje razmislimo - Tadić i nije imao drugu mogućnost osim da se udruži sa SPS-om i proglasi nacionalno pomirenje, koje je uspostavljeno kako bi Srbija krenula u Evropu, i koje će trajati do sledećih izbora.

 
Politički život

Holbruka samo treba pitati kada je lagao

Domagoj Margetić   
utorak, 29. jul 2008.
RIČARD HOLBRUK: Pregovarali smo deset sati i usaglasili smo jedan papir. On je tada poslao svog šefa bezbednosti, gospodina Stanišića, na Pale, i Stanišić je bio svedok kad su Karadžić i gospođa Plavšić potpisali dokument.
 
Politički život

Kad Karadžić postane Dabić

Filip Grbić   
nedelja, 27. jul 2008.

Hapšenjem Radovana Karadžića, bratski zagrljaj prethodno zaraćenih partija postao je još čvršći, otkrivši da je među njima bilo saglasnosti i pre nego što je sastav u Skupštini Srbije destabilizovao tobožnje podele.

 
Politički život

Srbija na Velbing spirali

Slavko Živanov   
nedelja, 27. jul 2008.
Tropsko leto u Srbiji prekinuto je iznenadnim zahlađenjem, kišom, oblacima koji su se nad njom nadvili. Dosada i dokonost prekinute su ranije, formiranjem raznoraznih „nivoa vlasti“, najpre republičkim, a zatim i beogradskim.
 
Politički život

Jedan za sve

Mirjana Bobić-Mojsilović   
četvrtak, 24. jul 2008.
A priznanje za ovaj ulov, kako se vidi, primiće, kolektivno, država Srbija. Iz izjava mnogih naših političara stiče se utisak da oni veruju da će sada stvarno da nam krene. Da smo sada postali evropski partneri za ozbiljan razgovor, te da imamo stvarnu evropsku budućnost.
 
Politički život

Milošev gambit ili klanjanje vazala?

Dragomir Anđelković   
sreda, 23. jul 2008.
Danas se neretko čuje: „Treba nam obrenovićevska politika“. Stvarno, bilo bi dobro da je imamo. Međutim, nešto ne treba zaboraviti: Milošev pragmatizam bio je u funkciji srpskih nacionalnih interesa!
 
<< Prva < Prethodna 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 Sledeća > Poslednja >>

Strana 102 od 111
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner