Početna strana > Rubrike > Politički život > Apel sa Kosova i Metohije vaskolikom srpstvu - Posle predaje KiM separatistima ništa više neće biti isto. Ni Bog, ni istorija, ni sveti Knez Lazar nam to ne bi oprostili
Politički život

Apel sa Kosova i Metohije vaskolikom srpstvu - Posle predaje KiM separatistima ništa više neće biti isto. Ni Bog, ni istorija, ni sveti Knez Lazar nam to ne bi oprostili

PDF Štampa El. pošta
"Otadžbina"   
subota, 25. februar 2023.

Razlog našeg obraćanja jesu predstojeći sudbonosni dani po opstanak južne srpske pokrajine kao dela Republike Srbije. Ovakva situacija proistekla je iz katastrofalne nacionalne i državne politike predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Srbiji je kao rezultat takve politike danas na stolu tzv. francusko-nemački predlog. U njemu stoji da Srbija mora da prihvati nezavisnost, teritorijalni integritet i suverenitet svoje južne pokrajine. U prevodu to znači da Srbija treba i mora da se odrekne Kosova i Metohije.

Ovakva situacija proistekla je iz katastrofalne nacionalne i državne politike predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Srbiji je kao rezultat takve politike danas na stolu tzv. francusko-nemački predlog. U njemu stoji da Srbija mora da prihvati nezavisnost, teritorijalni integritet i suverenitet tzv. "Kosova"

Aleksandar Vučić kaže da nikada neće priznati nezavisnost Kosova i da neće dozvoliti ulazak Kosova u Ujedinjene nacije. Politička varka i obmana jer kada potpiše i prihvati nezavisnost, teritorijalni integiritet i suverenitet pitanje priznanja postaje nevažno a o tome da li će samoproglašena reupublika Kosovo postati članica UN od nas najmanje zavisi.

Predsednik Srbije je inače donedavno govorio da francusko-nemački predlog ne želi ni u ruke da uzme a onda ga je oberučke prihvatio. Prihvatanjem francusko-nemačkog predloga Srbija otvara put ulasku Kosova u NATO pakt i pravi temelje za gradnju Velike Albanije. Pravi temelje jer kada se Srbija odrekne Kosova i Metohije o njenom daljem putu odlučuju drugi. U okviru Velike Albanije problematično je postojanje i srpskih svetinja Pećke patrijaršije, Dečana, Ljeviške, Gračanice i drugih jer one postaju meta i cilj albanske pravoslavne crkve. Takođe, prihvatanjem francusko-nemačkog predloga, kako već nagoveštava predsednik Srbije, gazi se postojeći Ustav Republike Srbije o kao i postojanje Rezolucije 1244 SB.

Zauzvrat Republici Srbiji se nudi neka Zajednica srpskih opština koja je još jedna prevara predsednika Srbije

Zauzvrat Republici Srbiji se nudi neka Zajednica srpskih opština koja je još jedna prevara predsednika Srbije. Pošto je Briselskim sporazumom separatistima u Prištini prepusti sudstvo, policiju, civilnu zaštitu, telekominikacije i dr. preko zajednice srpskih opština, koja je u političko-pravnom sistemu samoproglašene republike Kosovo, predsednik se srpema da Srbija Prištini prepusti i zdravstvo, prosvetu, socijalu, kulturu, platni promet što znači definitivni raskid srpske države sa svojom južnom pokrajinom.

Inače, predsednik Srbije se zalaže da Krim i Donbas budu u sastavu Ukrajine dok sa druge strane komada Srbiju odričući se Kosova i Metohije. Francusko-nemački predlog je uvredljiv, ponižavajući i u krajnjem slučaju bezobrazan za opstanak srpske države. Glavni posrednik u pregovorima Beograda i Prištine, nama odavno poznati Miroslav Lajčak koji je razdvojio Srbiju u Crnu Goru, kaže Aljbinu Kurtiju da francusko-nemačkim predlogom Kosovo dobija mnogo a ne gubi ništa. Što znači da Srbija ne dobija ništa a gubi sve.

Francusko-nemački predlog je uvredljiv, ponižavajući i u krajnjem slučaju bezobrazan za opstanak srpske države. Kosovo dobija mnogo a ne gubi ništa. Što znači da Srbija ne dobija ništa a gubi sve

Kosovo i Metohiju ne može niko da nam otme ako ga mi sami ne damo. Na nesreću Srba glavna opasnost za sudbinu Kosova i Metohije je upravo predsednik Srbije. Nije to ni Brisel, ni Vašington, ni Priština koliko jeste Aleksandar Vučić. U deset godina svoje vladavine Kosovo i Metohiju je udaljio od svoje matice koracima od sedam milja. On čak kaže da predlog mora da se prihvati da navodno srpska deca ne bi ratovala. Predsednik Srbije ne govori istinu jer je isti ovakav predlog, doduše tada kao nemački, Srbija odbila 2007. godine. Čak je i Aleksandar Vučić bio protvi tog predloga. Vidimo da posle tog odbijanja nikakvog rata nije bilo.

Posle predaje Kosova i Metohije separatistima ništa više neće biti isto. Ni Bog, ni istorija, ni sveti Knez Lazar, ni sve kosovske žrtve, ni preci, ni potomci nam to ne bi oprostili

Na našu nesreću pregovore o sudbini Kosova i Metohije vodi Aleksandar Vučić ucenjena ličnost od strane Zapada zbog svojih brojnih kriminalno-korupcionaških afera pa kao takav on nije u stanju da na valjan način brani celovitost Republike Srbije.

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ moli sve Srbe širom sveta, rodoljube i patriote da ne dozvole predsedniku Srbije da se odrekne Kosova i Metohije. Kosovo i Metohije je temelj naše duhovnosti i državnosti. Posle predaje Kosova i Metohije separatistima ništa više neće biti isto. Ni Bog, ni istorija, ni sveti Knez Lazar, ni sve kosovske žrtve, ni preci, ni potomci nam to ne bi oprostili. U blato i u prašinu bacamo rezultate oslobodilačkih ratova 1912-1918. godine a odricanjem od Kosova i Metohije samo nagrađujemo one koji su nas vekovima tlačili, ubijali, proterivali.  

Kosovska Mitrovica
25.02.2023. godine

 

Od istog autora

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner