Početna strana > Rubrike > Politički život > Dokaz da su Ivica Dačić i Aleksandar Vučić uspostavili granicu između KiM i ostatka Srbije
Politički život

Dokaz da su Ivica Dačić i Aleksandar Vučić uspostavili granicu između KiM i ostatka Srbije

PDF Štampa El. pošta
„Otadžbina“   
četvrtak, 11. oktobar 2018.

Pisanje ruskog dnevnog lista „Komersant“ da je, na sastanku sa ruskim predsednikom, Aleksandar Vučić od njega tražio da Rusija „ne stavi veto na priznanje Kosova od strane Srbije“ samo oslikava razmere izdaje koju predsednik Srbije čini po pitanju južne srpske pokrajine.

Vladimir Putin je taj predlog sa indignacijom odbio, kako piše „Komersant“.

Možemo samo da zamislimo sa kakvim gnušanjem je Vladimir Putin posmatrao političkog bednika u liku predsednika Srbije, kada je mogao da mu iznese ponudu da Rusija „ne stavi veto na priznanje Kosova od strane Srbije“. Uostalom, predsednik Rusije u intervjuu Oliveru Stounu kazao je da „od svega na svetu, najviše mrzi izdaju“

U istom tekstu kaže se da je Aleksandar Vučić u poseti kod ruskog predsednika „naglašeno isticao da Srbija nikada neće ući u NATO“. Ruskog predsednika nije ubedio, imajući u vidu da će Kosovo, kao preteča po priznanju od strane Beograda, ući u ovu vojnu organizaciju, a onda za njim ide i ostatak Srbije.

Pisanje ruskog dnevnog lista „Komersant“ kabinet srpskog predsednika nije demantovao, niti je to uradio zvanični Kremlj, što govori da je informacija istinita. Možemo samo da zamislimo sa kakvim gnušanjem je Vladimir Putin posmatrao političkog bednika u liku predsednika Srbije, kada je mogao da mu iznese ovakvu ponudu. Uostalom, predsednik Rusije u intervjuu Oliveru Stounu kazao je da „od svega na svetu, najviše mrzi izdaju“.

Iako se, i po slici i po samim izjavama Aleksandra Vučića, videlo da je kod ruskog predsednika prošao „kao bos po trnju“, režimski mediji su se trudili da spinovanjem „ispeglaju“ skandaloznu posetu. Tako „Večernje novosti“ pišu da je Vladimir Putin prihvatio poziv da poseti Srbiju ove godine na Svetog Nikolu, što nije tačno. Dvorski politički analitičar Dragomir Draža Anđelković na televiziji Pink kaže da je Aleksandar Vučić od ruskog predsednika tražio da Rusija čuva Rezoluciju 1244, što je ordinarna laž. Upravo se predsednik Srbije zadnjih godinu dana isticao u upornom negiranju Rezolucije 1244 naglašavajući da se ona odnosi na Jugoslaviju, a ne na Srbiju. Normalno, Aleksandar Vučić skriva istinu da je Srbija pravna naslednica Jugoslavije.

Iako je predsednik Srbije javno priznao da je njegova politika razgraničenja sa Albancima „doživela poraz“, on i dalje preko svog savetnika Tonija Blera i novopečenog prijatelja Aleksandra Soroša u svetskim centrima moći lobira za svoju ideju razgraničenja - što u stvarnosti znači odvajanje i priznanje samoproglašene republike Kosovo od strane Srbije. Parama srpskih poreskih obveznika on plaća ove lobiste. Ispada da građani Srbije svojim novcem finansiraju odvajanje jednog dela svoje teritorije. Rusima je sve to dobro poznato, te zato danas apsolutno ništa ne veruju Aleksandru Vučiću.

Da bi se koliko-toliko dodvorio Moskvi, Aleksandar Vučić po ko zna koji put poziva Vladimira Putina da poseti Srbiju. Postavlja se pitanje zašto bi ruski predsednik došao u Srbiju?

Politikom razgraničenja sa Albancima predsednik Srbije kompromituje ruski stav o Rezoluciji 1244, koji znači očuvanje teritorijalnog suvereniteta i integriteta Srbije. Stavio je zabranu ulaska ruskog kapitala u Srbiju, dok u Srbiji svi drugi mogu da ulažu - i Nemci, i Kinezi, i Bangladeš, samo ne Ruska Federacija. Iako je više puta obećao da će to uraditi, ne pada mu na pamet da ruskom humanitarnom centru u Nišu da diplomatski status.

U isto vreme se sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom šepuri po Srbiji posmatrajući zajedničku višednevnu vojnu vežbu Srbije i Alijanse. Ako misli da Putin dođe u Srbiju zbog prijateljstva ruskog i srpskog naroda - opet nije u pravu, jer to prijateljstvo između dva naroda traje više od hiljadu godina i ne zavisi od Aleksandra Vučića.

Šestog decembra 2012. godine Ivica Dačić i Aleksandar Vučić kao prvi potpredsednik Vlade uspostavili su granicu između Kosova i Metohije i ostatka Srbije

Jednu stvar predsednik Srbije zaboravlja. On nema obaveza samo prema Zapadu, nego i prema Rusima, zbog njihove višegodišnje podrške.

Odbornici Zajednice srpskih opština - birani po Ustavu i zakonu Republike Srbije, a ne po separatističkim zakonima - 2009. godine su proglasili Vladimira Putina za svog počasnog građanina. I nisu se pokajali, jer se on danas snažno zalaže da se Kosovo i Metohija ponovo vrati u pravno-politički sistem Republike Srbije.

Albanci iz južne srpske pokrajine, pretpostavlja se da će za svog počasnog građanina da proglase Aleksandra Vučića.

Briselskim sporazumom Aleksandar Vučić je institucije srpske države predao separatistima u Prištini. Predao je policiju, civilnu zaštitu, telekomunikacije, sudstvo... Srpske sudije su položile zakletvu kod njegovog prijatelja Hašima Tačija na separatistički ustav. I ne samo to!

Šestog decembra 2012. godine premijer Ivica Dačić i Aleksandar Vučić kao prvi potpredsednik Vlade uspostavili su granicu između Kosova i Metohije i ostatka Srbije. Na priloženoj fotografiji možete videti tekst odluke Vlade Srbije.

Kosovska Mitrovica

11. oktobar 2018. godine.

Videti još:

„Komersant“: Vučić od Putina nije dobio odobrenje za svoju verziju priznanja „Kosova“, niti je naišao na razumevanje za plan da Rusija ne stavi „veto“ u Savetu Bezbednosti za članstvo „Kosova“ u UN

NSPM DOSIJE: Još jedna obmana Aleksandra Vučića. Granične prelaze na Brnjaku i Jarinju postavila je vlada u kojoj je on bio „prvi potpredsednik“ - i koja je davala lažne garancije Srbima sa severa KiM

"Otadžbina": Vlada Dačića i Vučića 6.12.2012. donela zaključak da "nikada neće postaviti carinu između centralne Srbije i KiM" – a posle smenila predsednike opština sa severa da ne bi više protestovali

 

Od istog autora

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner