Početna strana > Samo smeh Srbina spasava > O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na glasanje posavetujete se sa svojim lekarom, farmaceutom ili Nadom Macurom
Samo smeh Srbina spasava

O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na glasanje posavetujete se sa svojim lekarom, farmaceutom ili Nadom Macurom

PDF Štampa El. pošta
Branislav Ristivojević   
utorak, 02. maj 2017.

Niste dobili kancelarijski posao u javnom preduzeću u Novom Sadu (kao što Vam je rečeno ako rođene kumove stavite na spisak kapilarnih glasova) već u Ikeinoj fabrici oklagija u Svilajncu? Sredili su Vašem bratu diplomu menadžmenta (kao što su obećali), ali na privatnom faksu čije je sedište u napuštenoj fabrici sijalica u Pančevu? Isključili su aparate Vašoj sestri u bolnici (gde se nalazila na intenzivnoj nezi posle saobraćajke) jer je postala donator organa za nemačke starce a da o tome pojma nije imala? Deda Vas je zvao sa sela i javio da se trajno preseljava u grad pošto ga je policija izbacila sa zemlje uz obrazloženje da je od ove poljoprivredne sezone svaka parcela manja 1000 jutara na raspolaganju stranom investitoru (pošto su one veće već podeljene domaćim tajkunima)? Otac Vam javlja da je dobio otkaz u onom preduzeću u restruktuiranju jer je novac iz budžeta preusmeren na podsticaj ekspertskoj firmi za navodnjavanje iz Dubaija?

Gej par koji se krije u komšiluku (a koji Vas nervira od one parade kada ste lično od zvezdinog Vođe navijača odlikovani „Fantomkom za posebne zasluge drugog reda sa ukrštenim bejzbolkama“) se konačno venčao pred matičarem i tražio bebu na usvajanje? Trogodišnja ćerka Vašeg poznanika je poginula gurajući kašiku u utikač za struju jer nije smeo da je vaspita povikom ili blagim udarcem po guzi? Vaš 11-ogodišnji sin je došao iz škole i saopštio kako je konačno smogao hrabrosti da izjavi ljubav onom plavokosom košarkašu iz 5.A („Šta se sad praviše iznenađen tata? Znaš vrlo dobro koji, onaj što su se u njega zaljubili svi dečaci iz škole“), da je to „ozbiljno“ i da u pogledu njihove veze očekuje Vaše puno razumevanje? Mlađa ćerka je kada se vratila iz vrtića Vašoj supruzi objasnila da čitavog života pogrešno izvodi francuski poljubac uz rečenicu: Mama, ne mogu da verujem da si celog života svoj seksualni doživljaj fokusirala isključivo na partnera? Vašem najboljem frendu je Centar za socijalni rad (uz asistenciju žandarmerije naoružane oklopnim vozilima „Miloš“ i „Lazar“) trajno oduzeo dete samo zato što je odbio da ga vakciniše i dao ga na usvajanje onom gej paru iz komšiluka? Komesarijat za izbeglice Vaše mesne zajednice dodelio Vam je (spram veličine stambenog prostora) 13 imigranata (na revers) na brigu i dalje staranje (u rešenju piše „do daljnjeg“)? Na sve ovo Vaša supruga se odlučila da Vas u policiji označi kao budućeg „mogućeg nasilnika u porodici“ (po njenoj proceni za oko dv-tri meseca) i tražila „hitnu meru“ udaljena iz stana i zabrane komunikacije do okončanja postupka po „Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici“? Vašeg omiljenog profesora sa faksa je etička komisija Univerziteta trajno odstranila sa nastave jer je odbio da položi zakletvu na Bolonjski proces, Šangajsku listu i druge akademske vrednosti? Primili ste cirkularno otvoreno pismo sa bračnim savetima Nade Macure građanima Srbije?

Ako imate bilo koji od ovih simptoma, vreme da razgovarate sa nekim konzilijumom psihoanalitičara jer ovakvih primera kolektivnih neuroza i monomanija u Srbiji nije bilo od uspešnog uvođenja Građanskog saveza u Vladu 2001. godine.

Prve posledice nezaštićenog odnosa sa najpoželjnijom strankom su iritacija i lezije u predelu donjeg dela leđa, izvučen nos, dugačke uši, puna glava i prazne šake. Nakon toga stižu izneverena očekivanja u javnim preduzećima, bajati sendviči na autobuskom sedištu i ničim potkrepljeni neumereni optimizam. I što je najgore od svega zadebljale naslage kože na obrazu i svrab na temenu. Na kraju se javlja sklonost alkoholu, vladajućoj partiji i evropskim vrednostima. U višim društvenim slojevima javljaju se retki slučajevi noćne polucije izazvane halucinacijom doktorata. Analizu simptoma ovog poremećenog zdravstvenog stanja pisac je uradio na fokus grupi od 55,08 % samoobmanutih.

        

U najefikasnije postupke za lečenje ove fatalne srpske duševne boljke čiji je latinski naziv uzvlastititis, a narodno ime prilično dugo i neizgovorljivo -Radnomestoujavnompreduzećusadiplomomprivatnogfakultetazamenadžnemt - spada hitna mera ograničenje prilaska i komunikacije sa TV aparatom, zabrana okupljanja, uskraćivanje aplauza, uništavanje spiska kapilarnih glasova i razduvavanje prašine sa starih članskih karata. U slučaju upornih simptoma, prepisuje se još i silazak sa bugarskog voza na prvoj stanici, zabrana prilaska glasačkoj kutiji (po proceni ortopeda duha jedan do dva ciklusa) i odbijanje od sise (u stručnoj literature beleži se masovni slučajevi grupnog sisanja ćoška od zgrade). U toku postupka lečenja savetuje se dugoročno uzdržavanje, uporna samoopstipacija i zabrana sankanja. Ovo drugo nema efekta na Vaše ozdravljenje, ali se praktikuje kako ne biste kvarili dobro raspoloženje zdravima u Vašem okruženju koji se nisu nasankali. I kao najvažnije: slojevito presvlačenje stranačkih šinjela i unošenje mnogo tečnosti sa različitih izvora informacija.

Prilikom pisanja ovog teksta garantovano nije povređen ni jedan birač, a svaka slučajnost je namerna.

 

Od istog autora

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner