Početna strana > Rubrike > Komentar dana
Komentar dana
Komentar dana

Politikina poslanica mitropolitu

Nikola Malbaški   
četvrtak, 08. januar 2009.

Nije baš uobičajeno da se u, takoreći, zvaničnim srpskim državnim novinama napada poglavar srpske pravoslavne crkve. A kada se to dogodi baš na Božić, odnosno Badnje veče, onda je reč o pravom i besprimernom skandalu, kakav se nije dešavao čak ni u vreme okupacije.

 
Komentar dana

Neslavljenje dočeka

Aleksandar Lazić   
ponedeljak, 05. januar 2009.

Krajem decembra uhvati me neko zdravlje i Bog zna kako bi se sve to završilo da ne stiže spas od  Deda Mraza, onog za nas zaduženog a u liku premijera Srbije, i njegove izjave da se Sledeće godine u Srbiji neće živeti bolje nego u ovoj!

 
Komentar dana

Pohvala Holivudu

Jovana Papan   
sreda, 31. decembar 2008.

Bebe su postale planetarni trend – počelo je sa poplavom poznatih trudnica i mama u Holivudu, prelilo se na domaće zvezdano nebo, a preko TV-a i tabloida i u narod. Biti mama je moderan, poželjan životni stil, što sigurno utiče na odluku prosečne Srpkinje o rađanju.

 
Komentar dana

„Dokument operativaca“

Branko Radun   
ponedeljak, 29. decembar 2008.

U dokumentu u koji je RTS i B92 imao uvid piše dosta o Mladićevom privatnom životu tokom godina skrivanja. No, glavno je da su procenili da je psihički neuračunljiv i da je on tempirana bomba koja lako može da povede u smrt i nedužne ljude iz svoje okoline.

 
Komentar dana

Gasa, Srbine brate!

Jovana Papan   
sreda, 07. januar 2009.

Slanje stihovanih SMS čestitki u osmercu uveliko je postalo božićna tradicija. Otkako su se pojavili mobilni telefoni, pesnički duh prosto se razbuktao u narodu, podsećajući nas na onu staru Mekluanovu da „medijum jeste poruka“.

 
Komentar dana

Budžetska pornografija

Dragomir Anđelković   
petak, 02. januar 2009.

Usvajanje budžeta nas je na to podsetilo, tek da nemamo ni malo iluzije na početku nove godine. Da imamo u vidu da je sutra novi dan, kada će se naši političari prema nama ponašati jednako loše kao i do sada.

 
Komentar dana

NATO junak na NATO junaka

Nikola Tanasić   
sreda, 31. decembar 2008.

Bedno je stanje srpske vojske. Ono ima mnoge dijagnoze, a do sada je nosilo dva imena – Zdravka Ponoša i Dragana Šutanovca. Po čemu je razrešenje jednog, a dostojanstvo drugog dobro za Srbiju, mnogima od nas neće biti jasno.

 
Komentar dana

SFRJ osamdesetih

Pavle Ćosić   
ponedeljak, 29. decembar 2008.

Stabilizacija je bila ključna reč tokom čitavih osamdesetih, jer, priznavale su to i vlasti, u zemlji je vladala opšta ekonomska kriza. Restrikcije struje po grupama bile su neizbežne svake zime. Štampa je bila strogo kontrolisana.

 
<< Prva < Prethodna 51 52 53 54 55 56 57 Sledeća > Poslednja >>

Strana 57 od 57
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner