Početna strana > Polemike
Polemike
Polemike

Odgovor Vesiću ili Beograd je oduvek na rekama

Nikola Jovanović   
ponedeljak, 28. avgust 2017.

Ovde se može povući jasna linija razgraničenja između nas, građana Srbije, kojima je stalo do razvoja i zaposlenosti i njih, partijskih velikodostojnika, kojima je samo važno da se povećava  broj stanovnika Beograda. Oni bi da svim građanima Srbije ostave samo jednu mogućnost - doseljavanje u Beograd. 

 
Polemike

O tekstu Marka Jakšića, ili kako neistine vode do pogrešnih zaključaka

Aleksandar Popović   
utorak, 23. maj 2017.

Posedujem firmu u Beogradu, porezi na njene prihode se plaćaju u Srbiji, bavim se onim čime sam se bavio i pre, izvozom u Afriku i Aziju, i nažalost, firme koje me angažuju, barem do sada, su iz inostranstva.

 
Polemike

Nikola Samardžić na braniku NATO pakta

Marinko Vučinić   
petak, 05. maj 2017.

Ako nešto obeležava kolumne Nikole Samardžića koje on istrajno objavljuje u listu Danas onda je to težnja da se Srbima neprestano dele „istorijske i političke lekcije“ i pri tome izražava otvoreni prezir prema nedoraslom i zaostalom srpskom narodu.

 
Polemike

Još jednom o broju žrtava u Jasenovcu

Veljko Đurić Mišina   
četvrtak, 20. april 2017.
Govoreći o odgovornosti Rimokatoličke crkve u zločinima u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj. Živanović pominje broj od 1.371 njenih sveštenika tvrdeći da su direktno učestvovali u zločinima. Doduše, on ne pominje svoj izvor a to su tvrdnje pokojnog Milana Bulajića, ničim utemeljene i dokazane.
 
Polemike

Ko je Pantelija Srećković, a ko kvisling i „baba Kurana“

Miloš Ković vs Svetislav Basara   
subota, 08. april 2017.

Miloš Ković: Po(r)uke iz 1999.

Bombardovanje CP Jugoslavije označilo je važnu, svetskoistorijsku prekretnicu u međunarodnim odnosima. Svest o tome postepeno sazreva
 
Polemike

Da li je bilo krađe - Polemika povodom rezultata izbora u Mladenovcu

Vujo Ilić, Dušan Pavlović, Dejan Ilić i Vesna Pešić   
subota, 11. februar 2017.

Kako onda objasniti ovaj rezultat po kome su SNS, SPS i SRS dobili 4.000 glasova više na republici? Ako ovako razumete kontekst, trebalo bi da primenite tezu o konzistentnom glasanju i zaključite da su republički izbori u Mladenovcu delimično pokradeni.

 
Polemike

Odgovor Slobodanu Durmanoviću - ko (ne) može da pređe Rubikon

Emil Vlajki   
četvrtak, 22. decembar 2016.

 Konačno, to ne-činjenje, ne-suprotstavljanje SZP američko-bošnjačkim interesima u BiH, suprotno od onoga što Dodik radi na vanjskopolitičkom planu dovelo je do debakla te opozicione koalicije na lokalnim izborima.

 
Polemike

Zakasnela dijagnoza bolesti ili ratni plan za rušenje SFRJ - "Memorandum" profesora Kišjuhasa

Petar Gordić   
nedelja, 09. oktobar 2016.

 Tvrditi bez dokaza da se memorandumska matrica usadila u duše ljudi slično je kao tvrditi da su akademici napravili memorandumski prašak i njime zaprašili srpski rod, nakon čega je on oboleo od virusa nacionalizma. Kako, na koji način, kojim putem se ta ideja proširila?

 
Polemike

Polemika - Da li nas osiromašeni uranijum i dalje ubija ili je to samo "plod mašte"?

Zoran Radovanović i Slobodan Čikarić   
četvrtak, 29. septembar 2016.

Nema sumnje da je tekst uglednog lekara prof dr Zorana Radovanovića, koji dovodi u pitanje vezu između uranijuma koje su NATO bombe posejale po Srbiji i porasta obolevanja od raka u našoj zemlji izazvao pravu buru u javnosti. Svojim mišljenjem prof. dr Radovanović je zapravo probušio rupe u mišljenju koje se u Srbiji nikada, barem javno, nije dovodilo u pitanje - da nas NATO bombe i dalje ubijaju.

 
Polemike

Batakovićeva knjiga o "Načertaniju" ili o jednom darovitom prepisivaču

Radoš Ljušić   
nedelja, 03. jul 2016.

Najsporniji deo, ne samo ove knjige, već i ostalih dela Dušana Batakovića, jeste korišćenje neobjavljenih i objavljenih izvora i literature. Ono je veoma sugestivno, nekorektno i izvan istoriografskih pravila.

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 6 od 34
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner