Početna strana > Prenosimo > "Svaka čast, Vučiću!"
Prenosimo

"Svaka čast, Vučiću!"

PDF Štampa El. pošta
Jelena Arsenović   
četvrtak, 02. jul 2015.

Sede tako u Pinkovom studiju premijer, još uvek neispavan od lavovske borbe u Briselu, i "naoštreni" urednici beogradskih medija.

Izbor je ovoga puta pao na glodure "Danasa" Zorana Panovića i portala "Novi standard" Željka Cvijanovića. Tu je bio i neizbežni Dragan J. Vučićević, vlasnik "Službenog glasnika" naprednjaka "Informera" i voditelj dotične Teške reči.

Oni koji su pre par nedelja gledali sličnu TV egzibiciju, ali u drugom sastavu i na drugoj televiziji (B92), kada su se bajni urednici utrkivali u hvalospevama Vučiću, sada su imali priliku da uporede da li će ovaj rijaliti nadmašiti prethodni.

Bilo je tu svega, ali i vidljivog Panovićevog truda da se posle emisije po internet forumima sa njim ne sprdaju u stilu "razbio ga k'o Vučela Slobu" . Trudio se ovaj, kako priča beogradska čaršija, pretendent na jedno od ambasadorskih mesta u regionu, i da nešto priupita, a ne samo da se saglasi sa politikom, likom i ideološkom transformacijom bivšeg radikala.

Istini za volju, nije lako sedeti sa Vučićem u studiju. Mi kod kuće možemo da se smejemo, da se iščuđavamo koliko gluposti i laži je u stanju u jednom dahu da izgovori, ali je licem u lice s njim teško iskontrolisati vlastitu odbojnost i upakovati je u razložno i precizno pitanje. Čovek je logorejičan, agresivan, obavezno ubacuje ličnu notu u odgovoru, optužuje i propituje i pravi neviđene digresije, pa dok ga pohvataš, već izgubiš volju za insistiranjem na odgovoru.

Bojanu Pajtiću je tako zamerio što se obraća javnosti ispred plakata na kojem piše "Vučiću, pederu". Šta ima on da se bavi njegovim seksualnim opredeljenjem?! Kada je u jednom momentu shvatio da bi neko mogao da pomisli da se premijer budi pored muškarca, Vučić se u najboljoj tradiciji radikalskog vređanja političkog neistomišljenika setio da primeti kako oni koji tako nešto skandiraju jesu zapravo latentni gejevi.

Kada je Panović primetio da to nije nivo razgovora, spremno je ustuknuo da nije mislio na Pajtića, već generalno na bukače sa takvim parolama.

Kao da nije gledao "Variolu veru" i čuvenu rečenicu Šerbedžije, kada kolegi uplašenog samo za vlastiti život kaže da je "pizda", uz objašnjenje da je "pička polni organ - a pizda karakterna osobina". Drugim rečima, ne govore mu: "Vučiću, geju", već "Vučiću, pederu".

Najbolje je došlo na kraju, kada su se u program javljali gledaoci. Lepo raspoređeni, svih uzrasta, iz svih delova Srbije. Malo juga, Vojvodine, Mačve, Beograda. Malo studenata, radnika, poštene inteligencije i, naravno, penzionera. Jedan od njih, poput pesmice reče kako je baš gledao izveštaj iz Grčke i kako je zahvalan što živi u Srbiji koja ima takvog premijera. Samo što ne izusti: "Hvala vam što ste mi smanjili penziju".

Krajnje providno dogovorena javljanja građana ukazalo je na uplašenog Vučića. Da nije zabrinut da mu se oreol vođe urušava, i to sada kada se čini da je najači, valjda ne bi dozvolio tako amatersku režiju? To da nijedan od gledalaca, baš nijedan, ne uputi nijednu reč prekora, zabrinutosti ili sumnjičavosti. Kao da ne žive u Srbiji, već u Zemlji Dembeliji!

"Svaka čast, Vučiću!"

(Vesti onlajn)