Početna strana > Prenosimo
Prenosimo
Prenosimo

Tabloidni "bratoubilački" rat - ko će pre u zatvor?

Vladan Dinić   
nedelja, 21. decembar 2014.

Čini mi, a osećaj me ne vara: da su ovog puta sa svojim informacijama o drugoj novini i “Kurir” i “Informer”, ma kako to nelogično izgledalo, u pravu!

 
Prenosimo

Država za poneti

Cvijetin Milivojević   
utorak, 25. novembar 2014.

A zašto bi Moskva i Peking branili „Kosovo u Srbiji“ kad je ta tema i oficijelnom Beogradu - da se stručno izrazim jezikom ranog Marka Blagojevića iz Cesida - na samom dnu agende prioriteta

 
Prenosimo

Kišni ljudi, ili car je definitivno go

Cvijetin Milivojević   
utorak, 21. oktobar 2014.

Kancelar još i, izazivajući prehladu i ostale influence, prkosno, kao onomad i sam Kum mu - odbija kišobran, spreman da, na polzu Srbije, pokisne do gole kože. Dok, kolektivno, kao po severnokorejskom protokolu, iskisnuše i svi uvlakači oko njega.

 
Prenosimo

Novi hladni rat na pomolu?

Robert Legvold   
subota, 04. oktobar 2014.

Putinov naglasak na otuđenju Rusije od zapadnih preovladavajućih vrednosti dobiće na jačini. Konačno, kako kriza u centralnoj Evropi eskalira, opasnost od nuklearnog rata će se brzo vratiti.

 
Prenosimo

Ujedinjeni Arapski Emirati u Srbiji – „arapska braća“ i srpska posla

Momir Turudić   
ponedeljak, 08. septembar 2014.

Utočište je potražio u UAE, a da je bio rado viđen sagovornik američkih diplomata vidi se takođe iz depeša koje je objavio Vikiliks. Konsultovan je u mirovnim pregovorima između Izraela i Palestine. U jednoj od depeša imam šeik Muhamed al Katani optužuje ga da ga je, kao člana Fataha, obučavala CIA.

 
Prenosimo

Balkanci u Berlinu, Nemačka na Balkanu

Nenad Kecmanović   
sreda, 03. septembar 2014.

Po svemu sudeći, ovaj skup je pre svega trebalo da promoviše nemačko vođstvo na čelu EU. I to se simbolički moglo prepoznati već po tome što nije održan u Briselu nego u Berlinu i što glavnu reč nisu vodili Van Rompej, Barozo ili Junker, nego Merkelova.

 
Prenosimo

Ugovor sa „Etihadom“ je štetan i diletantski

Saša Radulović   
ponedeljak, 25. avgust 2014.

Šta piše u ostalim ugovorima koje Aleksandar Vučić nije objavio? Er Srbija plaća Etihadu mesečno menadžment usluge. Er Srbija uzima od Etihada deset aviona na lizing. U određenim situacijama Etihad ima pravo i da vrati kupljene akcije i za to dobije nazad 40 miliona dolara uvećano za kamatu od LIBOR + 3%. Itd.

 
Prenosimo

Srbija svoj udeo u firmi "Er Srbija" višestruko preplatila u odnosu na partnera iz Emirata

Slobodan Georgiev   
petak, 08. avgust 2014.

BIRN Srbija objavljuje nacrt ugovora između Vlade Srbije i „Etihad airways“ i otkriva da je država Srbija za 51% vlasništva u novoformiranoj „Air Serbia“ platila višestruko u odnosu na partnera iz UAE.

 
Prenosimo

Svi su hteli da prodaju Telekom

Miloš Obradović   
utorak, 29. jul 2014.

Privatizacioni savetnik bila je američka investiciona Siti banka. Vrednost celog Telekoma procenjena je na 2,43 milijarde evra. Zainteresovanost za učešće na tenderu pokazali su Telekom Austrije, egipatski Oraskom, Frans telekom i Dojče telekom.

 
Prenosimo

Neumrla Dobrica Ćosić je umrla

Marko Vešović   
ponedeljak, 26. maj 2014.

Mora mu se, i mrtvom, čestitati na beskompromisnosti i dosljednosti sa kojima je taj Srbisimus mrzio Bošnjake, Albance, Hrvate, Crnogorce i Evropu isključivo zato da bi time prema svom narodu pokazao ljubav kakva nikad ni u jednom srbskom srcu nije planula od Kosova naovamo...

 
Prenosimo

Mini elektrane, maksi mućka – kako će, u ime obnovljive energije, građani kroz račune za struju 12 godina plaćati subvencije sumnjivim investitorima

CINS   
sreda, 03. decembar 2014.

Subvencije za povlašćene proizvođače električne energije platiće građani, čiji su računi već od marta 2013. godine uvećani i sada u proseku iznose dodatnih 30 do 40 dinara mesečno.

 
Prenosimo

Krivi krastavci ili dobro došli u Vrli Novi Svet

Mirjana Bobić-Mojsilović   
nedelja, 02. novembar 2014.

Potpuno je jasno zašto Srbija obožava EU i zašto sa tog puta nećemo skrenuti. Jer, Evropa nema alternativu. Jasno je i zašto nam niko ne saopštava šta sve još treba da učinimo da bi nas primili u EU, ali nije jasno zašto nas malo ko obaveštava o blagodetima uređenog života u novoj državi u koju ćemo ući 2020.

 
Prenosimo

Evro-patriote of „Pečat“

Petar Orlović   
subota, 11. oktobar 2014.
Istini za volju, bez obzira na svakodnevne reklame na državnoj televiziji kao i na televiziji Pink, tiraž Pečata pada iz meseca u mesec. Izgleda da se ne mogu imati i jare i pare.
 
Prenosimo

Ubijanje elite ili zbogom pameti

Slobodan Reljić   
četvrtak, 25. septembar 2014.

Kad intelektualac postane deo stranke prestaje biti intelektualac. Iluzija može da potraje neko vreme, ali „gvozdeni zakon oligarhije“ na kraju uvek samelje svako zrno slobodne misli.

 
Prenosimo

Luković u Prizrenu - crknite, dušmani!

Petar Luković   
nedelja, 07. septembar 2014.

Nikad mi nigde nije bilo bolje nego u Prizrenu; kao da sam na plaštu duhovnog ekstazija obleteo Republiku Kosova i sreo dobre ljude kojima prija društvo sa Srbima koji se prezivaju Dančetović i Luković; kao da su e-novine jedine koje Prizren/DokuFest shvataju kao priliku da izgrade koji most prema susedima, jer ćemo večno biti susjedi; tako nam se piše.

 
Prenosimo

PKB je recept kako da spasemo Srbiju - ne treba ga prodavati

Dragan Đilas   
utorak, 02. septembar 2014.

Primenom ovakvog ekonomskog modela na celu Srbiju i Srbija će postati regionalni lider. Moramo da vidimo šta možemo sami da uradimo, kako da pokrenemo Srbiju, kako da zaposlimo ljude, povećamo izvoz. Bajke o investitorima iz EU ili Rusije koji samo čekaju da ovde ulože novac, bekstvo su od realnosti.

 
Prenosimo

Vlada u senci, ili da mi je Vučić prijatelj...

Vladan Dinić   
sreda, 13. avgust 2014.

Imajući u vidu novi koncept premijera Vučića za zapošljavanje uglednih privrednika, pod popularnim motom „Zamolio me je Vučić“, kao i uzevši u obzir one priče o „letećim izmenama“, predlažem uvaženom premijeru, podvarijantu raspoloživih kontroverznih biznismena i dokazanih eksperata za mogući, neki budući sastav Vlade.

 
Prenosimo

Ubrzaj, Srbijo – odgovor Joži Mencingeru

Aleksandar Vučić   
utorak, 29. jul 2014.

Kada god neko negde krene, sa svih strana se čuje, složno – Uspori malo. To je savet koji su mi, na naslovnim stranama i u hedovima, uputili brojni dnevni listovi i televizijske stanice, kao i političari koji nemaju politiku, osim bezumnog kontriranja u svemu

 
Prenosimo

Rekonstrukcija policijsko-političkog podzemlja

Milan Dinić   
sreda, 02. jul 2014.

Jedno od poglavlja o političkom podzemlju i njegovom funkcionisanju svakako bi moralo da bude posvećeno dešavanjima u srpskoj policiji. Događaj koji će obeležiti to poglavlje svakako jeste konferencija za novinare od 20. juna ove godine, a na kojoj je predsednik Vlade saopštio da je doneta odluka da načelnici pet uprava u MUP budu smenjeni.

 
Prenosimo

Kako su E-novine obeležile smrt Dobrice Đosića - "Cvetak zla. Otišao Milan Lukić srpske nacionalne politike"

NSPM   
sreda, 21. maj 2014.

Kakav falsifikat. Navodno je smatrao da Kosovo treba podeliti još u vreme kada je Slobodan Milošević za isti cilj odabrao nesputanu, neograničenu silu. Koju je tiražni pisac lako, humanistički prihvatio.

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 8 od 55
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Koliko će po vašem mišljenju trajati vanredno stanje u Srbiji?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner