Početna strana > Prenosimo
Prenosimo
Prenosimo

Vlast u Srbiji se nalazi pod kontrolom SAD, sa Aleksandrom Vučićem rade predstavnici specijalnih službi zapadnih zemalja

Leonid Rešetnjikov   
četvrtak, 28. maj 2015.

Imam utisak da se Lukoil i „Gazpromnjeft“ u Bugarskoj i Srbiji stide zbog toga što su ruske kompanije. Pokušavaju da se postave kao međunarodne korporacije i oponašaju svoje zapadne kolege.

 
Prenosimo

Ko je potegao ombudsmanov pištolj koji je duže od dve decenije visio na zidu?

Dragoljub Žarković   
subota, 25. april 2015.

Mada je slatka jeza tek podgrejana: slučaj jeste, po Nezbit doktoru, zastareo, ali nije baš jasno ni da li je reč o samoubistvu ili nečem drugom... i tako se iz tog pištolja još puca kao na nekoj pijanoj svadbi o čemu posle bude vestica – stradao slučajni prolaznik.

 
Prenosimo

Lazanski o padu helikoptera - odbrana neodbranjivog ili anatomija jednog tragičnog spinovanja

Goran Jevtović   
utorak, 07. april 2015.

Usput, i pored dobre volje, zaista ne mogu da se setim kada je to vojni helikopter poslednjih nekoliko decenija sletao na aerodrom u Surčinu ili neki drugi civilni aerodrom, a posebno ne u nekakvoj iznudici ili haosu.

 
Prenosimo

Zašto je beba helikopterom prevožena do Beograda pored Kraljeva, Kragujevca i Niša - i zašto je Surčin odabran za sletanje?

Goran Jevtović   
nedelja, 15. mart 2015.

Otkuda helikopter na oranici (ili nekoj tamošnjoj ledini) daleko van piste i to na kabini? Šta je moglo da dovede do takvog epiloga, ako ne ono što pretpostavljamo – a to je kvar.

 
Prenosimo

Stanovništvo Evrope 25 godina posle pada Berlinskog zida - na istoku 30 miliona dece manje

Branislav Radivojša   
utorak, 10. februar 2015.

I „netranzicioni” i „tranzicioni” deo Evrope biće sve stariji, ali u većini bivših socijalističkih zemljama broj stanovnika će se i smanjivati. Kako će u uslovima sve intenzivnijeg demografskog starenja biti finansiran sve veći broj penzionera u bivšim socijalističkim zemljama veliko je pitanje.

 
Prenosimo

"Kolubarska bitka" za 21. vek - Ispumpavanje kopa i budžeta

Aleksandar Đorđević   
nedelja, 11. januar 2015.

Prema saznanjima BIRN-a, "Južna Bačka" će na kraju posla, nakon što se odbiju troškovi angažovanja "Van Heka" i drugih podizvođača, zaraditi najmanje milion evra. Među ponuđačima koje je angažovala "Južna Bačka" je i "Hidro-tan", firma povezana sa direktorom Javnog preduzeća "Elektromreže Srbije" Nikolom Petrovićem.

 
Prenosimo

Mini elektrane, maksi mućka – kako će, u ime obnovljive energije, građani kroz račune za struju 12 godina plaćati subvencije sumnjivim investitorima

CINS   
sreda, 03. decembar 2014.

Subvencije za povlašćene proizvođače električne energije platiće građani, čiji su računi već od marta 2013. godine uvećani i sada u proseku iznose dodatnih 30 do 40 dinara mesečno.

 
Prenosimo

Krivi krastavci ili dobro došli u Vrli Novi Svet

Mirjana Bobić-Mojsilović   
nedelja, 02. novembar 2014.

Potpuno je jasno zašto Srbija obožava EU i zašto sa tog puta nećemo skrenuti. Jer, Evropa nema alternativu. Jasno je i zašto nam niko ne saopštava šta sve još treba da učinimo da bi nas primili u EU, ali nije jasno zašto nas malo ko obaveštava o blagodetima uređenog života u novoj državi u koju ćemo ući 2020.

 
Prenosimo

Evro-patriote of „Pečat“

Petar Orlović   
subota, 11. oktobar 2014.
Istini za volju, bez obzira na svakodnevne reklame na državnoj televiziji kao i na televiziji Pink, tiraž Pečata pada iz meseca u mesec. Izgleda da se ne mogu imati i jare i pare.
 
Prenosimo

Ubijanje elite ili zbogom pameti

Slobodan Reljić   
četvrtak, 25. septembar 2014.

Kad intelektualac postane deo stranke prestaje biti intelektualac. Iluzija može da potraje neko vreme, ali „gvozdeni zakon oligarhije“ na kraju uvek samelje svako zrno slobodne misli.

 
Prenosimo

Pravo na pristojnost i razlikovanje

Zoran Stojiljković   
sreda, 13. maj 2015.

Slažem se, naravno, i s tim da, na drugoj strani, niko ne treba da bude izuzet od prava na kritiku i procenu efekata sopstvenog rada. Posebno to treba, po mome sudu, da važi u slučaju predstavnika nezavisnih državnih organa poput zaštitnika, poverenika ili Agencije za borbu protiv korupcije.

 
Prenosimo

Reakcija na knjigu Slobodana Antonića - Milošević nije tražio upotrebu vojske

Nebojša Pavković   
četvrtak, 09. april 2015.

Tek kada su počele aktivnosti na hapšenju Miloševića, shvatio sam da je Koštunica hteo da se ”oslobodi” nadležnosti nad ovom jedinicom, da bi izbegao odgovornost za događaje koji će uslediti. 

 
Prenosimo

Vojni izveštaji o helikopterskoj tragediji - čija je odgovornost primarna

Goran Jevtović   
subota, 04. april 2015.

Kada budemo razumeli da NATO „partnerima“ nije potrebna u ovom delu sveta snažna, modernizovana, brojčano velika i ubojita Srpska vojska, a posebno ne moderno Ratno vazduhoplovstvo i PVO, već suprotno, malobrojna i laka, pešadijska „konjica“ za predstojeće borbene misije

 
Prenosimo

Besmislene tvrdnje da je tender za „Tamnavu“ raspisan na zahtev Svetske banke - mulj i muljanje

Transparentnost Srbija   
petak, 13. februar 2015.

Vučić je, iz nekog razloga, tada rekao i da je "Južna Bačka" na tenderu pobedila dve inostrane firme ("Stvarno mi je mnogo žao što smo oštetili te zapadne firme"), mada je, uz konzorcijum "Južna Bačka" – "Neš", jedinu prihvatljivu ponudu imala domaća firma "Milenijum tim"

 
Prenosimo

Dnevnik iz Davosa - Tomas Man se promenio posle, a ja pre dolaska u Davos

Aleksandar Vučić   
subota, 24. januar 2015.

Nikada nisam sreo nikoga ko te prati sa tolikom pažnjom. Svaki i najmanji detalj im je važan. Otvorili su sve prijemnike, a ja pažljivo šaljem signale. Sve ih zovem u Srbiju.

 
Prenosimo

Tabloidni "bratoubilački" rat - ko će pre u zatvor?

Vladan Dinić   
nedelja, 21. decembar 2014.

Čini mi, a osećaj me ne vara: da su ovog puta sa svojim informacijama o drugoj novini i “Kurir” i “Informer”, ma kako to nelogično izgledalo, u pravu!

 
Prenosimo

Država za poneti

Cvijetin Milivojević   
utorak, 25. novembar 2014.

A zašto bi Moskva i Peking branili „Kosovo u Srbiji“ kad je ta tema i oficijelnom Beogradu - da se stručno izrazim jezikom ranog Marka Blagojevića iz Cesida - na samom dnu agende prioriteta

 
Prenosimo

Kišni ljudi, ili car je definitivno go

Cvijetin Milivojević   
utorak, 21. oktobar 2014.

Kancelar još i, izazivajući prehladu i ostale influence, prkosno, kao onomad i sam Kum mu - odbija kišobran, spreman da, na polzu Srbije, pokisne do gole kože. Dok, kolektivno, kao po severnokorejskom protokolu, iskisnuše i svi uvlakači oko njega.

 
Prenosimo

Novi hladni rat na pomolu?

Robert Legvold   
subota, 04. oktobar 2014.

Putinov naglasak na otuđenju Rusije od zapadnih preovladavajućih vrednosti dobiće na jačini. Konačno, kako kriza u centralnoj Evropi eskalira, opasnost od nuklearnog rata će se brzo vratiti.

 
Prenosimo

Ujedinjeni Arapski Emirati u Srbiji – „arapska braća“ i srpska posla

Momir Turudić   
ponedeljak, 08. septembar 2014.

Utočište je potražio u UAE, a da je bio rado viđen sagovornik američkih diplomata vidi se takođe iz depeša koje je objavio Vikiliks. Konsultovan je u mirovnim pregovorima između Izraela i Palestine. U jednoj od depeša imam šeik Muhamed al Katani optužuje ga da ga je, kao člana Fataha, obučavala CIA.

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 9 od 56
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će EU priznati rusku i kinesku vakcinu protiv koronavirusa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner