Početna strana > Prenosimo
Prenosimo
Prenosimo

Pogrom u Odesi

Milan Milošević   
petak, 16. maj 2014.

Predsednik samooproglašene Odeske Republike Valerij Kaurov ispričao je za rusku RT da su banderovci ometali gašenje požara i vikali: "Ruskie gorite!" (Na nekim snimcima taj uzvik glasi "Gorite Moskali!" ili u nekim listovima "Moskal, kopaj svoj grob!").

 
Prenosimo

Šesta kolona je glavni neprijatelj i Putina i ruske civilizacije

Aleksandar Dugin   
utorak, 13. maj 2014.

Šesta kolona označava one koje još ne možemo precizno da kvalifikujemo: njeni predstavnici su za Putina i za Rusiju, ali pri tom za liberalnu, prozapadnu, modernizovanu i vesternizovanu Rusiju.

 
Prenosimo

Kako je Dan pobede cinično maskiran „Danom Evrope“

Nenad Popović   
petak, 09. maj 2014.

Nepravedno je, ali sa njihove tačke gledišta možda i razumljivo, da Nemačka, Hrvatska ili Mađarska, koje su u Drugom svetskom ratu bile na strani agresora, žele 9. maja da slave Dan Evrope. Ali za Srbiju, zemlju čiji je gotovo svaki stanovnik izgubio nekog bližnjeg u Drugom svetskom ratu, ta dilema ne bi smela da postoji.

 
Prenosimo

Zašto treba biti pristrasan po pitanju Ukrajine

Ivan Vukadinović   
utorak, 15. april 2014.

Ako Janukovič nije mogao da odoli zloupotrebi vlasti i kleptokratiji, možemo se nadati da će neki novi lideri Malorusije znati da se pametnije postave. Već samo odbijanje recepata MMF-a i uloge evropejske kolonije nešto znači.

 
Prenosimo

Ja jedini smem da kažem da je car go

Dragan Đilas   
četvrtak, 13. mart 2014.

Jasno je da je Vučić od Srbije napravio državu u kojoj se građani plaše da kažu šta misle; u kojoj se hapsi i pritvara; u kojoj tabloidi linčuju i vode harangu protiv svih onih koji se usude da kažu bilo šta protiv režima. Odbijamo zato što Zorana Mihajlović za dve godine nije uspela da napravi račun za struju, što je Gašić već nekoliko firmi poslao u stečaj.

 
Prenosimo

Najpre voda za ceo Beograd, pa tek onda „Beograd na vodi“

Suzana Grubješić   
sreda, 12. mart 2014.

Zabluda je da se u Beogradu dobro živi, jer Beograđani dele sudbinu cele Srbije. Najveći problem Beograda jeste nezaposlenost, male plate onih koji rade i bedne penzije onih koji su do juče radili. Beogradu su neophodni ozbiljni domaći i strani investitori koji će otvoriti nova radna mesta, baš kao i u celoj Srbiji.

 
Prenosimo

Medijski vodič kroz izbornu kampanju 2014.

Milan Dinić   
četvrtak, 13. februar 2014.

Izvor „Kurira“ zatim dodaje kako će „narednih dana, zahvaljujući Miškovićevim parama, krenuti brutalna kampanja, kako u medijima, tako i na društvenim mrežama, koju će diktirati ’Miškovićevi opozicionari’.

 
Prenosimo

Imam osećaj da Vučić neće previše oklevati kad Srbija bude trebala priznati Kosovo

Darko Hudelist   
četvrtak, 30. januar 2014.

Aleksandar Vučić je, koliko razumijem stvari, čvrsto odlučio da ostane upamćen kao jedan od najvećih reformatora u povijesti Srbije, on se toliko više i ne obazire na napade i prozivke svojih političkih oponenata...

 
Prenosimo

"Presude kao poklon srpskim zločincima"

E novine   
četvrtak, 23. januar 2014.

Štaviše, nezaslužena milost koju su im velikodušno udelile sudije unekoliko obesmišljava očekivane procese pred srbijanskim pravosuđem, ako, po obimnoj haškoj dokumentaciji i zločinima za milenijume robije, uopšte budu i pokrenuti.

 
Prenosimo

Ekonomski samostalna, politički i vojno neutralna Srbija kao alternativa EU

Nenad Popović   
petak, 17. januar 2014.

Moramo da prevaziđemo stereotipe, kao što su to učinile druge zemlje, i da počnemo da se vodimo isključivo sopstvenim ekonomskim interesima. A naš interes je da imamo najbolje ekonomske odnose sa EU, ali da ne postanemo njen član.

 
Prenosimo

Putin nije postkomunista, on je postfašista

Jan Flajšhauer   
petak, 16. maj 2014.

Neki vole da idealizuju Vladimipa Putina kao ideološkog sledbenika sovjetskih lidera levičara, ali to je čista bemislica. Njegovi govori su jasan dokaz da mu je uporište u fašizmu.

 
Prenosimo

Ratko Dmitrović je prava meta, a ne Vučić i cenzura

Vladan Dinić   
ponedeljak, 12. maj 2014.

Očito je da su ovde mnoge vrednosti poremećene, da su argumenti činjenica poklekli pred argumentom sile, da su nacionalni interesi Srbije samo i ponekad fusnota, a zaslepljenost putem bez alternative – srpsko ludilo.

 
Prenosimo

Zapad će sve učiniti da zaustavi Rusiju, ulazak Srbije u NATO bilo bi veliko razočarenje

Leonid Rešetnjikov   
sreda, 30. april 2014.

Prirodno je za slovensku pravoslavnu zemlju da bude u savezu sa Rusijom, Belorusijom i Ukrajinom. Bugari su periodično bili i tamo i ovamo.

 
Prenosimo

"Sulejman Veličanstveni"

Vladan Dinić   
ponedeljak, 17. mart 2014.

Bio sam ubeđen da PL politiku ne prati, a znam da se u nju ne razume, iznenadio sam se. Faktografski je upamtio sve uspehe PPV-a i nove (trenutno bivše) vlasti i primetio sam da sve zna i o Beogradu na hlebu i vodi, Sartidu na nebu, o uspesima u borbi protiv kriminala, o šeicima... beduinima, piramidama i arapskim katakombama...

 
Prenosimo

Evrointegracije uništavaju privredu

Nenad Popović   
četvrtak, 13. mart 2014.

Razgovarao sam sa svim evropskim zvaničnicima i poruka je jasna: „Morate ukinuti bescarinski sporazum sa Rusijom, jer to nije politika EU.“ Od 25 poglavlja koje smo dobili kao kandidati, to je u dva poglavlja decidirano istaknuto, tako da tu nema dileme.

 
Prenosimo

Pobeda Rusije je ubedljiva, ali je ovo samo prva trećina geopolitičke bitke u Ukrajini

Dušan Proroković   
utorak, 11. mart 2014.

Putin je preuzeo kontrolu nad pola Ukrajine za manje od dve nedelje, bez ispaljenog metka. Pobeda Rusije je ubedljiva, ali je ovo samo prva trećina geopolitičke bitke u Ukrajini.

 
Prenosimo

Hrani Simu pa šalji na Tviter – internet se umiriti ne može

Jovana Gligorijević   
petak, 07. februar 2014.

Bilo je u dosadašnjim izbornim kampanjama slučajeva kada ovaj ili onaj političar uradi nešto nepromišljeno i, takoreći, izglupira se. Ali da se cela stranka izglupira, to nismo doživljavali, sve do subote 1. februara.

 
Prenosimo

Bogojavljenski DSS ili "zagonetka umotana u misteriju unutar enigme"

Aleksandar Pavić   
petak, 24. januar 2014.

Možda, poučen upravo iskustvom DOS-a, DSS ne želi više da ponovi sličnu grešku, da se udruži sa nekim drugim snagama i posle doživi razna neprijatna iznenađenja.

 
Prenosimo

Sezona lova na srpski medijski prostor

Marina Raguš   
četvrtak, 23. januar 2014.

Početkom 2014. godine, kako saznajemo država Srbija se povlači iz vlasništva medija do kraja tekuće godine, čiju će dalju sudbinu odrediti privatizacioni upravnici ukoliko se usvoji Zakon o privatizaciji - odnosno, centri moći koji su počeli još jednu sezonu lova na medije u Srbiji.

 
Prenosimo

Da li su SAD "pomogle" Šešelju da dobije rak?

Marina Raguš   
sreda, 25. decembar 2013.

Nema osobe koja je pratila tok suđenja lideru srpskih radikala, a da nije zaključila da je Vojislav Šešelj maestralno demontirao ne samo svedoke tužilaštva već i postavku samog Tribunala u Hagu.

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 9 od 55
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Koliko će po vašem mišljenju trajati vanredno stanje u Srbiji?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner