Početna strana > Rubrike
Rubrike
Politički život

Zapad ne želi nacionalnu vladu u Srbiji, Rusi čudno uzdržani

Đorđe Vukadinović   
petak, 06. jun 2008.

Može se reći da bi nešto logičnije bilo da se napravi koaliciona vlada SRS-DSS-NS-SPS, ali i da moćni domaći i strani igrači preferiraju vladu DS i SPS.

 
Politički život

Nepromišljenost srpskog „političkog jezika“

Dragomir Anđelković   
ponedeljak, 14. jul 2008.
Srpski političari uglavnom nisu vični sistematskoj „jezičkoj borbi“. To ne znači da nemamo vešte demagoge, ali znači da oni retko kada svoj „talenat“, makar unutar sopstvene stranke, postave na „sistemske osnove“.
 
Politički život

Izdaja

Vjekoslav Radović   
nedelja, 13. jul 2008.

Možda će neko da kaže da je izdaja prejaka reč. Ko sme da predsednika optuži za izdaju? Ali, nađite drugu reč. Jer, može Boris Tadić, kao građanin, da misli isto što i Čedomir Jovanović, ali, kao predsednik, ne može i ne sme da radi nešto što je suprotno Ustavu.

 
Politički život

Fraza o pomirenju

Vladimir Milutinović   
nedelja, 13. jul 2008.
Političko ili nacionalno pomirenje naprosto je suprotno uobičajenoj praksi u našoj javnosti i protivljenje njemu samo je znak da grupe koje su u kulturno-političkom ratu ne žele da odustanu od svojih navika.
 
Politički život

Kad opozicija neće da bude opozicija

Zoran Avramović   
sreda, 04. jun 2008.

O posledicama svojih postupaka treba ozbiljno da razmisle oni koji neće da «daju grad Beograd» (!!) kao i oni koji ih politički podržavaju. Ali, ne samo oni.

 
Politički život

Bura u čaši vode

Marinko M. Vučinić   
nedelja, 06. jul 2008.
Prateći događanja oko predlaganja kandidata za premijersko mesto, još jednom se pokazalo da je funkcionisanje stranačkog jedinstva jedna od najvažnijih odlika našeg političkog života.
 
Politički život

Mir, mir, Mir(a), niko nije kriv!

Vanja J. Vučenović   
nedelja, 06. jul 2008.
Dobrodošli u zemlju političkih čuda! Dobrodošli u Srbiju u kojoj je danas, verovali ili ne, skoro sve manje-više politički dozvoljeno! I gde više ništa nije čudno i nemoguće. Bar kada je o politici reč. A ni sramotno. Jednostavno, srušeni su svi politički tabui.
 
Politički život

Koštunica ne može da „opere“ Šešelja

Boris Tadić   
ponedeljak, 02. jun 2008.

Radikali i DSS su suočeni sa rezultatom koji je svakako bio lošiji od očekivanog, pokušali su da brzo naprave matematičku većinu i da time prikriju svoj izborni neuspeh. Međutim, to ne ide.

 
Politički život

Neki čudni i neprijatni tonovi

Branko Milanović   
nedelja, 01. jun 2008.

Nerazumna odluka čelnika Demokratske stranke da konstitutivnu sednicu beogradskog parlamenta odlože za više od mesec dana duboko je onespokojavajući čin i svakako kontraproduktivna i za samu stranku.

 
Politički život

Božidar Đelić traži smenjivanje Kacina

Svetlana Vasović-Mekina   
subota, 31. maj 2008.

Potpredsednik vlade Srbije Božidar Đelić najavio je danas da će službeni Beograd zatražiti Kacinovo smenjivanje sa obrazloženjem da nema izbalansiran i uravnotežen pristup prema Srbiji.

 
Politički život

Ugrožena demokratija

Miša Đurković   
petak, 06. jun 2008.

Ambasador SAD, gospodin Manter, direktno se uključio u javno spinovanje i usmeravanje političke volje građana Srbije. Prošle nedelje je dao nekoliko intervjua koji nemaju nikakve veze sa elementarnim pravilima diplomatskog ponašanja.

 
Politički život

Nežno poništavanje

Dragoljub Žarković   
petak, 06. jun 2008.

Na terenu narodnih poslovica, ovi prvi hoće jare, a drugi nas ubeđuju da je moguće imati i jare i pare, odnosno približavati se Evropi iako nas dobar broj država Unije udaljuje od Kosova. 

 
Politički život

Cena demokratije

Dušan Pavlović   
četvrtak, 05. jun 2008.

Kada se narodna volja ne bi određivala matematički, onda bi morao da se neko pozove da je interpretira. U tom slučaju procedure su manje važne. Umesto toga, potrebni su moć i sila.

 
Politički život

Hronologija političkog beščašća

Danilo Tvrdišić   
utorak, 08. jul 2008.
Kako je moguće da je rukovodstvo SPS-a prešlo preko svega gore pomenutog i u jednoj klasičnoj trgovačkoj nagodbi, po drugi put ubilo svoga predsednika i izvršilo politički „salto mortale“?
 
Politički život

Reakcija na tekst Dragoljuba Žarkovića

Dragomir Anđelković i Branko Radun   
ponedeljak, 07. jul 2008.

 Iako se u tekstu nismo bavili „likom i delom“ aktuelnog predsednika R. Srbije, tačno ste primetili da od pogibije Zorana Đinđića nije bilo tolike koncentracije para i moći u rukama jednog čoveka.

 
Politički život

Koalicioni sporazum SPS, PUPS i JS

NSPM   
ponedeljak, 02. jun 2008.

Saradnja i formiranje zajedničke koalicione izborne liste SPS, PUPS i JS temelji se na zajedničkim političkim ciljevima u odbrani nacionalnih i državnih interesa Srbije, zalaganju za stvaranje države socijalne pravde...

 
Politički život

Shvatanje demokratije

Bogdan Tirnanić   
ponedeljak, 02. jun 2008.

Svi se još živo sećamo slabo posećenog „performansa" ispred gradske kuće, koji su pristalice „evropske Srbije" organizovale pod parolom „Ne damo Beograd!", a sa ciljem da se radikalima, „narodnjacima" i socijalistima (plus penzioneri) ne dopusti preuzimanje vlasti.

 
Politički život

Suočavanje s budućnošću

Slavko Živanov   
nedelja, 06. jul 2008.

Svojevremeno je Vesna Pešić, može biti i pre petnaestak godina, rekla da je jedna od značajnijih karakteristika našeg političkog miljea – događajnost. Događajnost je zapravo stanje koje karakteriše prividna učestalost nadovezujućih događaja.

 
Politički život

Kuda zaista ide Srbija?

Đorđe Vukadinović   
nedelja, 18. maj 2008.

Koalicija „Za evropsku Srbiju“ imala je ubedljivo najbolju kampanju, sa najviše energije, ali i najviše elemenata negativne kampanje, medijskog spinovanja i manipulacije. Na taj način su uspeli da premoste svoje hendikepe i težište kampanje prebace sa kosovske na evro-reformsku tematiku.

 
Politički život

Ima li u Srbiji pravih komunista? Anti-fašista?

Aleksandar Pavić   
subota, 05. jul 2008.

Pitanje u naslovu je, naravno, retoričko, pošto je odgovor više nego jasan - nema ih. Tačnije, ima ih, ali oni svakako nisu među onima koji se za to najglasnije izdaju, ili se vode kao njihovi baštinici, „elita“ koja je izrasla na tekovinama NOB, i koja sada upravlja brodom koji tone.

 
<< Prva < Prethodna 421 422 423 424 425 426 427 428 Sledeća > Poslednja >>

Strana 422 od 428

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner