Početna strana > Rubrike
Rubrike
Politički život

Marksizam bez granica

Ivan Janković   
utorak, 13. maj 2008.

Sport napadanja i pljuvanja LDP na sajtu NSPM je jedan od najraširijenijih i najomiljenijih sportova "nacionalno svesne" inteligencije. Ipak, nedavno smo i u toj disciplini dobili inovaciju: pod naslovom "Eksploatacija bez granica", mogli smo da pročitamo kritiku ekonomskog programa LDP, Ekonomija bez granica.

 
Politički život

Da li Borisu da li Čedi moj glas nešto vredi

Branko Radun   
sreda, 07. maj 2008.

Izbor između Borisa i Čede kod ove biračke populacije može da bude i proizvod kampanje, to jest da zavisi od toga koliko je efektna kampanja jednih ili drugih (to jest „komparativni odnos“ među njima).

 
Politički život

«Da bude bolje»

Đorđe Vukadinović   
sreda, 07. maj 2008.

Uzbuđeni reporteri presreću birače sa večno istim pitanjem – šta očekujete od ovih izbora? Uvek mi je bilo pomalo smešno i tužno dok gledam sugrađane, mahom one starije i ubogije, kako se zbunjeno meškolje pred kamerom i na kraju ispaljuju vazda isti odgovor – Da bude bolje!

 
Politički život

Šta bi uradio Pašić?

Dejvid Bajnder   
utorak, 06. maj 2008.

Sjedinjene Države u sadašnjoj poziciji „lidera slobodnog sveta” ponavljaju obrasce ponašanja Austrougarskog carstva prema Srbiji pre jednog veka.

 
Politički život

Neuki evropejci

Aleksandar Pavić   
utorak, 06. maj 2008.

Kao što se može videti iz gore-navedenog, kandidati "pro-evropskog" bloka se očigledno obraćaju glasačkom telu koje 1) ne čita domaću štampu, 2) ne čita stranu štampu, 3) ne služi se Internetom, 4) ne čita strane jezike i 5) ignoriše realnost.

 
Politički život

Treba da prestanemo sa pokušajima mešanja u izbore u Srbiji

Piter Sejn lej Beri (Peter Sain ley Berry)   
subota, 03. maj 2008.

Iako sam ponosni Evropljanin, da sam Srbin i da imam pravo glasa na njihovim parlamentarnim izborima 11. maja, bio bih u velikom iskušenju da glasam za savez anti-EU radikala i nacionalista g. Koštunice.

 
Politički život

Hoće li SSP stvarno pomoći proevropskim snagama u Srbiji

Vilijam Montgomeri   
subota, 03. maj 2008.

Evropska unija je toliko neskriveno pokazivala svoja opredeljenja na predstojećim izborima i svoje motivacije u nuđenju SSP da je to, bar među nekim Srbima, postalo kontraproduktivno.

 
Politički život

Lov na SPS

Vanja J. Vučenović   
sreda, 30. april 2008.

Okosnica ove predizborne kampanje postavljena je pomalo pretenciozno, kao i već nekoliko prethodnih, na donekle problematičnoj i neugodnoj dilemi - EU ili Srbija! Kao ona poznata- život ili smrt! 

 
Politički život

Sporazum bez garancije

Mile Savić   
sreda, 30. april 2008.

Od trenutka kada je SSP parafiran, do danas, suštinski su se izmenile okolnosti. Izdvajaju se dva aspekta te suštinske promene. Jedan se tiče faktičkog ponašanja EU i njenih zvaničnika, a drugi tumačenja odredbi Sporazuma.

 
Politički život

Vrednovanje rada sudija – Pretpostavka kvalitetnog sudskog sistema

Dragana Boljević   
utorak, 29. april 2008.

I pored tih pojačanih napora sudije ne uspevaju da savladaju priliv predmeta i reše zaostatke. Sudije su sve ažurnije, a sistem sve neažurniji. Reč je dakle, da se ne mogu očekivati promene samo naporima jednog dela sistema (sudija). 

 
Politički život

SSP između državnog interesa i stranačke politike

Dragan Petrović   
sreda, 07. maj 2008.

Dođu li na vlast Koštunica i Nikolić, teško je očekivati da oni zbog svog stava o Kosovu odmah ratifikuju SSP. S druge strane, dođe li na vlast «demokratski blok Tadića», predstavnici EU će svoju ratifikaciju moći da uslovljavaju saradnjom sa Hagom.

 
Politički život

Eksplaotacija bez granica

Vladimir Marković   
utorak, 06. maj 2008.

Iz ovoga se vidi da ekonomski program LDP, zapravo, ne nudi ništa novo. On se sastoji iz veoma suvog i nekreativnog nabrajanja oveštalih dogmi desničarske neoliberalne političke doktrine, koja se ustoličila kao inspiracija politike Ronalda Regana i Margaret Tačer.

 
Politički život

Dačića za premijera

Zoran Panović   
sreda, 07. maj 2008.

Ali, da se vratimo "referendumu" i 11. maju. Poslednje vesti iz DS nam kažu da mora da se bira - ili Dačić ili Čeda, plus manjine. I opet je gusto, jer manjine teško mogu da se napregnu do 15 poslanika.

 
Politički život

Državni udar ili Milosrdni anđeo 2

Boško Obradović   
utorak, 06. maj 2008.

Da li je igde u novijoj svetskoj istoriji zabeležen slučaj da je potpredsednik jedne tehničke vlade (vlade u ostavci) u vreme izbora potpisao jedan od najvažnijih mogućih državnih ugovora?

 
Politički život

Čas patriotizma

Svetlana Vasović-Mekina   
nedelja, 04. maj 2008.

Pravi patriota ne ubija kosmopolitu u sebi, jer kosmopolitizam ne isključuje ljubav prema domovini, naprotiv. Onaj, ko ne poštuje svoje, teško će poštovati tuđe.

 
Politički život

Zašto uopšte glasati?

Miša Đurković   
subota, 03. maj 2008.

Našom zemljom danas, čini se, vlada izuzetno štetna simbioza jednog broja tajkuna, nekoliko političkih partija i stranih bezbednosnih i političkih struktura koje na sva ovdašnja događanja imaju znatan upliv.

 
Politički život

Poništićemo Tadić-Đelićev potpis na nezavisnost Kosova

Vojislav Koštunica   
petak, 02. maj 2008.

Taj sporazum ima samo jedan cilj, a to je da se Tadić-Đelićev potpis tumači kao potpis Srbije na nezavisnost Kosova. Od te prevare nema ništa, jer će posle izbora Vlada i Skupština poništiti Tadić-Đelićev potpis.

 
Politički život

Sporazum sa EU potpisan, Srbija podeljena

Politika   
sreda, 30. april 2008.

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić i predsedavajući EU Dimitrij Rupel potpisali su juče u Luksemburgu SSP. Potpisivanju prisustvovali su i predsednik Srbije Boris Tadić i ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić.

 
Politički život

Nije ovo ništa šta nas čeka posle izbora

Boško Obradović   
utorak, 29. april 2008.
I koliko je ovakvih podvala, medijskih prevara i šarenih laža? Dovoljno je citirati šta su Vuk Drašković i Dinkić govorili o Đinđiću, šta Đinđić o Kosovu, šta Čanak o Vojvodini, pa videti da je sadašnja evrounijatska lista veća papazjanija od legendarnog DOS-a.
 
Politički život

Srbija u razbijenom ogledalu

Đorđe Vukadinović   
ponedeljak, 28. april 2008.

Konfuzija o kojoj govorimo i koja zaista delimično postoji u svesti srpskih građana nije pala s marsa nego da je namerno proizvedena i da bi bila daleko manja da politička i medijska elita, zapravo, sistematski ne spinuje, bolje reći, sluđuje i siluje srpsko javno mnjenje.

 
<< Prva < Prethodna 421 422 423 424 425 426 Sledeća > Poslednja >>

Strana 423 od 426

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner