Početna strana > Rubrike
Rubrike
Politički život

Sukob na levici

Milorad Vučelić   
petak, 16. maj 2008.

Demokratska stranka pokazuje izuzetan potencijal u dokazivanju svoje leve opredeljenosti. Na ovim izborima ona je pod svoje skute stavila nekada krajnje pročetničku i antipartizansku stranku Srpski pokret obnove.

 
Politički život

Spasi Srbiju iz ludnice, Ivice

Batić Bačević   
petak, 16. maj 2008.

Niko doduše nije objasnio običnim građanima kako su to Dačić i gospodin Palma postali evropejci, a Koštunica dokazani neprijatelj demokratije, koji nas vraća u Miloševićevo doba u kojem je Dačić bio portparol SPS, a Palma zamenik srpskog junaka Željka Ražnatovića Arkana.

 
Politički život

Kolika je moć političkog marketinga?

Dragomir Anđelković   
sreda, 14. maj 2008.
Boris Tadić, Vuk Jeremić, Boža Đelić – govore sličnim tonom i brzinom, uz jednobrazan izraz lica. Vidi se da su imali istog „učitelja“ – i to dobrog. A njihova spremnost da uvežbavaju potrebne veštine – za svaku je pohvalu.
 
Politički život

Ko spava na lovorikama?

Zoran Grbić   
utorak, 13. maj 2008.

Konferenciji u izbornom štabu ''demokrata'', kakva nije viđena ni u vreme Miloševića, dakle u famoznim devedesetim koje oni tako oštro osuđuju, prethodili su meseci upornog i metodičnog zastrašivanja, upozoravanja i istovremenih obećavanja. 

 
Politički život

Misterije kampanje

Vladimir Milutinović   
utorak, 13. maj 2008.

Već navikli da je sve obrnuto od onoga kako izgleda, u vremenu kada se skoro sve stranke protive „otimanju Kosova“ i kukaju nad američkim hegemonizmom, imali smo najameričkiju od svih izbornih kampanja do sada.

 
Politički život

Dan pobede

Nikola Tanasić   
subota, 10. maj 2008.

Mnogi su već nebrojeno puta rekli da nije dobro što se od izbora za sastav Narodne skupštine, jedan u nizu mnogih u budućoj demokratskoj istoriji zemlje, pravi egzistencijalno pitanje pojedinačnog birača.

 
Politički život

Ima li vremena za „španski kompromis”

Svetlana Vasović-Mekina   
četvrtak, 08. maj 2008.

Da li potpis na Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU može da se tumači kao prećutno priznanje nezavisnosti Kosova: šta kažu međunarodno pravo i praksa.

 
Politički život

SSP između državnog interesa i stranačke politike

Dragan Petrović   
sreda, 07. maj 2008.

Dođu li na vlast Koštunica i Nikolić, teško je očekivati da oni zbog svog stava o Kosovu odmah ratifikuju SSP. S druge strane, dođe li na vlast «demokratski blok Tadića», predstavnici EU će svoju ratifikaciju moći da uslovljavaju saradnjom sa Hagom.

 
Politički život

Eksplaotacija bez granica

Vladimir Marković   
utorak, 06. maj 2008.

Iz ovoga se vidi da ekonomski program LDP, zapravo, ne nudi ništa novo. On se sastoji iz veoma suvog i nekreativnog nabrajanja oveštalih dogmi desničarske neoliberalne političke doktrine, koja se ustoličila kao inspiracija politike Ronalda Regana i Margaret Tačer.

 
Politički život

Dačića za premijera

Zoran Panović   
sreda, 07. maj 2008.

Ali, da se vratimo "referendumu" i 11. maju. Poslednje vesti iz DS nam kažu da mora da se bira - ili Dačić ili Čeda, plus manjine. I opet je gusto, jer manjine teško mogu da se napregnu do 15 poslanika.

 
Politički život

Srbija na Ivici

Milan Milošević   
petak, 16. maj 2008.

Tadić je na kraju izborne večeri poručio da ispunjava izborno obećanje da Koštunica više neće biti premijer, da će predložiti kandidata iz Demokratske stranke, koja je moralni pobednik izbora. Poručivao je tim partijama da se ne igraju narodnom voljom.

 
Politički život

EU neće odustati od uslova hapšenja Mladića i Karadžića

BBC   
sreda, 14. maj 2008.

U Srbiji se nastavljaju pregovori o formiranju nove vlade. Ni proevropska opcija predsednika Borisa Tadića ni "narodnjački" blok Vojislava Koštunice i Tomislava Nikolića još uvek nemaju većinu potrebnu za formiranje vlade.

 
Politički život

Strane reakcije na izbore u Srbiji

VOA, Tanjug, BBC   
utorak, 13. maj 2008.

Parlamentarni izbori u Srbiji predstavljaju glas i opredeljenje za Evropu, Demokratsku stranku i njene saveznike i jasan neuspeh Radikalne stranke. Još uvek se, međutim, postavlja pitanje formiranja nove vlade mada su birači izrazili jasno proevropsko opredeljenje.

 
Politički život

Pare su ipak „srce“ Srbije

Dragomir Anđelković   
utorak, 13. maj 2008.

Znajući „psihologiju“ i očekivanja našeg naroda – Tadićev tim je isforsirao potpisivanje „Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju“. Sve je pomalo delovalo komično, ali ispalo je da je u pitanju bio „pun pogodak“. 

 
Politički život

SSP - Evroatlantske magle i vidici

Dejan Vuk Stanković   
utorak, 13. maj 2008.

Onoliko koliko je evroreformska Srbija bojila SSP pozitivnim tonovima, toliko je konzervativno-desna to činila u suprotnom smeru. SSP je i metaforično (Judin pečat) ili doslovno shvaćen kao čin izdaje.

 
Politički život

Hoće li Srbija ikada znati i moći da bira?

Slavko Živanov   
petak, 09. maj 2008.

I ova izborna kampanja zasnivala se na strahu. To traje oduvek, a svaka naredna većih je obrisa od prethodne. Bezmalo, sve vreme živimo u referendumskoj atmosferi i svaki put izjašnjavamo se o „manjem zlu“. 

 
Politički život

Marksizam bez granica

Ivan Janković   
utorak, 13. maj 2008.

Sport napadanja i pljuvanja LDP na sajtu NSPM je jedan od najraširijenijih i najomiljenijih sportova "nacionalno svesne" inteligencije. Ipak, nedavno smo i u toj disciplini dobili inovaciju: pod naslovom "Eksploatacija bez granica", mogli smo da pročitamo kritiku ekonomskog programa LDP, Ekonomija bez granica.

 
Politički život

Da li Borisu da li Čedi moj glas nešto vredi

Branko Radun   
sreda, 07. maj 2008.

Izbor između Borisa i Čede kod ove biračke populacije može da bude i proizvod kampanje, to jest da zavisi od toga koliko je efektna kampanja jednih ili drugih (to jest „komparativni odnos“ među njima).

 
Politički život

«Da bude bolje»

Đorđe Vukadinović   
sreda, 07. maj 2008.

Uzbuđeni reporteri presreću birače sa večno istim pitanjem – šta očekujete od ovih izbora? Uvek mi je bilo pomalo smešno i tužno dok gledam sugrađane, mahom one starije i ubogije, kako se zbunjeno meškolje pred kamerom i na kraju ispaljuju vazda isti odgovor – Da bude bolje!

 
Politički život

Šta bi uradio Pašić?

Dejvid Bajnder   
utorak, 06. maj 2008.

Sjedinjene Države u sadašnjoj poziciji „lidera slobodnog sveta” ponavljaju obrasce ponašanja Austrougarskog carstva prema Srbiji pre jednog veka.

 
<< Prva < Prethodna 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 Sledeća > Poslednja >>

Strana 427 od 431

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner