Početna strana > Rubrike
Rubrike
Politički život

Eksperiment

Miodrag Žarković   
nedelja, 06. april 2008.

Ne slažem se ni sa jednom od ovih gluposti koje sam napisao, nego sam hteo da vidim kako izgleda kada radiš protiv svoje nacije i države. Mogu da vam kažem da je lakše nego što sam očekivao. Na sve strane nude se kvaziargumenti koje „Srbi" mogu da upotrebe protiv Srba.

 
Politički život

Novi fokus na Zapadni Balkan

Dimitrij Rupel, Bernar Kušner   
subota, 05. april 2008.

Ne otkrivamo nikakvu tajnu kada kažemo da je Srbija bila u središtu pažnje u Brdu. Kako je jedan naš kolega rekao, mi svi za Srbiju hoćemo isto ono što je i Slovenija – koja je zajedno sa Srbijom nekada bila jedna od jugoslovenskih republika a sada predsedava EU – postigla. 

 
Politički život

Liberalizam je anti-egalitarizam

Mario Kalik   
petak, 04. april 2008.

Moram da pri znam da sam komentar Rastislava Dinića shvatio u neku ruku kao svoj neuspeh, a ne samo njegov. Naime, žalosti me činjenica da na prošlogodišnjim Filozofskim susretima, na kojima smo zajedno diskutovali, kolega Dinić ništa nije naučio o liberalizmu.

 
Politički život

Dugo traganje za pravdom

Goran Đorđević   
četvrtak, 03. april 2008.

U vreme u kome je međunarodno pravo relativizovano do vulgarnosti, u vreme kada gola sila i nasilje, (p)ostaju prva i poslednja reč međunarodne politike, mesto i uloga MSP-a, u kontekstu nezavisnosti Kosova je višestruko važna i potrebna.

 
Politički život

Izbori bez alternative

Darko Velimirović   
sreda, 02. april 2008.

Činjenica jeste da je prosečan srpski glasač frustriran „gubitkom Kosova koje još nije izgubljeno“, te da, nezadovoljan presporom i mrcvarećom tranzicijom, svoj krajnji izlaz vidi u evropskim integracijama.

 
Politički život

Zašto je život zakon

Rastislav Dinić   
ponedeljak, 31. mart 2008.

Šta je pogrešno u tekstu Maria Kalika „Liberalni fašizam i rasizam u Srbiji“? Jednom rečju – sve. Pojmovi su nejasni i neprecizni, zaključivanje je proizvoljno, generalizacije olake i neutemeljene.

 
Politički život

"Latinica" - katastrofa jedne emisije

Jovana Papan   
četvrtak, 08. maj 2008.

Izgleda da je jedino pozitivno u Srbiji to što postoje ljudi koji o njoj govore negativno – bar za novinare hrvatske televizije, za koje očigledno imaju usta samo oni koji su spremni da izgovore ono što je hrvatskom uhu ugodno da čuje.

 
Politički život

Zašto Sakašvili nije Milošević

Nenad Popović   
sreda, 27. avgust 2008.
Srbija treba da podrži ono što Rusija čini da se u Gruziji što pre uspostavi trajan, pravičan mir, što je njena obaveza u regionu po međunarodnim sporazumima o mirovnim operacijama u Abhaziji i Južnoj Osetiji
 
Politički život

Dovršen projekat srpske postmoderne

Veran Bakotić   
sreda, 27. avgust 2008.
Vukašinović i Pavić nisu samo potvrdili tezu o tajnom savezništvu srpskog istorijskog fašizma i Druge Srbije, već su otišli i korak dalje.
 
Politički život

Postoji li navodno nepostojeći sporazum Karadžić-Holbruk

Slađan Nikolić   
utorak, 29. jul 2008.
Bivši i sadašnji visoko pozicionirani službenici američke administracije izjavljivali su da nikad nije potpisan bilo kakav sporazum sa Radovanom Karadžićem, čak i da ne postoje nikakve indicije koje bi ukazivale na tako nešto.
 
Politički život

Crnobeljenje

Željko Cvijanović   
subota, 05. april 2008.

Ako vladu formira Toma Nikolić, kaže moj prijatelj, neće se povući nijedan strani investitor, nijedna banka. Ali, kaže on, moći će Toma zemlju da vodi kao što bi je vodila Sonja Biserko, tek ona će sa Zapada biti kidana komad po komad.

 
Politički život

O skandaloznoj nejednakosti između znanja i neznanja

Rastislav Dinić   
ponedeljak, 07. april 2008.

Da je Kalik čit'o, u to nema sumnje, i u svom poslednjem odgovoru se uopšte ne stidi da to pokaže. Ali šta je čit'o? Iz čega on crpi svoje poznavanje savremenog liberalizma?

 
Politički život

Stara srpska politička misao

Branko Radun   
četvrtak, 03. april 2008.

Na jednom plakatu piše: „Srbija se nalazi na Balkanu. Balkan u Evropi. Evropu predstavljaju evropski narodi. Srbija mora postati član evropske porodice naroda... Srbija nije izolovano ostrvo... Srbija je sastavni deo Evrope“.

 
Politički život

Srpski antifašizam između klevetanja i zaborava

Dragomir Anđelković   
četvrtak, 03. april 2008.

U Srbiji nema antifašističkih pokreta nalik zapadnoevropskim. Kod nas ne postoje organizovane grupe tzv. aktivnih antifašista. Što se profašističkih grupica tiče, njih ima ali su marginalne – kako u pogledu brojnosti, tako i društvenog značaja. 

 
Politički život

Deset evropskih šamara

Aleksandar Mitić   
sreda, 02. april 2008.

Iako je EU požurila da u roku od 24 sata „primi k znanju” jednostranu odluku Prištine, ona do današnjeg dana nije „primila k znanju” odluku Beograda da poništi taj akt.

 
Politički život

"Južni tok" u geopolitičkom ključu

Saša Gajić   
utorak, 08. januar 2008.

Dinkićeve izjave kako je ruska ponuda «ponižavajuća» jer nudi za većinski udeo u NISU 400 miliona evra, propraćena je brojnim natpisima i izjavama u domaćim medijima koji su stvarali atmosferu kako se NIS, eto,» prodaje u bescenje».

 
Politički život

Nismo kao marginalci iz G17 plus

Čedomir Jovanović   
sreda, 27. avgust 2008.

Svoju ulogu u Beogradu vidimo u afirmisanju vrednosti koje će pokrenuti suštinsku promenu – transfer prava, a ne samo obaveza sa grada na građane, stranaka na svaku vrstu institucija, države na društvo, koje mora imati prednost.

 
Politički život

Pripitomljavanje LDP-a: Od gvozdene metle do oslonca sistema

Marko R. Petrović   
sreda, 27. avgust 2008.
Od stranke koja je kritikovala sve druge, i koju su svi drugi žestoko napadali, LDP je postao partija čiji su odbornici u Skupštini Beograda omogućili da se formira vlast demokrata i socijalista.
 
Politički život

Iščitavanje NATO-levice (Odgovor Vladanu Milanku)

Aleksandar Pavić   
utorak, 26. avgust 2008.
Ali ta srodnost u aroganciji nije ustvari ništa čudno. Jer Milanko i NATO-globalisti imaju mnogo toga zajedničkog. Prvo, i jedni i drugi su, razume se, globalisti.
 
Politički život

Usta puna zemlje

Mirjana Bobić-Mojsilović   
utorak, 29. jul 2008.

Pa, kad bolje razmislimo - Tadić i nije imao drugu mogućnost osim da se udruži sa SPS-om i proglasi nacionalno pomirenje, koje je uspostavljeno kako bi Srbija krenula u Evropu, i koje će trajati do sledećih izbora.

 
<< Prva < Prethodna 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 Sledeća > Poslednja >>

Strana 430 od 431

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner