Početna strana > Rubrike > Komentar dana > Mejdan na (Taš)Majdanu
Komentar dana

Mejdan na (Taš)Majdanu

PDF Štampa El. pošta
Cvijetin Milivojević   
ponedeljak, 01. april 2019.

Javna vizita, do juče pričuvnog, Tajkuna Đilasa Vašingtonu, dobila je, već kako nalaže naš državni protokol koji zaslužuje lider opozicionog Saveza protiv Srbije, a za silovanje, vešanje, testerisanje itd (dalje upiši sam), ogroman publicitet u najomiljenijih Vrhovnikovim medijima.

Haj'mo redom, od 25. do 29. marta. Sve naslovna do naslovne strane za Tajkuna Đitlera. Iz dana u dan, samo mu se dodavalo na intenzitetu:

- "Đilas otišao u SAD, tamo traži pomoć da ruši vlast".

- "Đilas priznao da u SAD dogovara haos u Srbiji."

- "Đilas bi da ubija! Iz Amerike preti nasiljem i žrtvama."

- "Opasan plan đilasovaca: Spremaju "Majdan" u Srbiji!"

- "Đilas spreman na ubistva."

Dakle, ovo je spisak onih s kojima je Tajkun Đilas po Americi dogovarao "rušenje države" (ove naše, srpske): glavni direktor Saveta za nacionalnu bezbednost za Evropu i Rusiju DŽon Erat, direktor za evropske poslove istog toga saveta Vilijam Berkli, zamenik pomoćnika državnog sekretara Metju Palmer, predstavnici Senata i Kongresa...

Ukoliko teoriju i praksu haosa tumačimo objašnjenjima iz repertoara onoga "ako leptir zamahne krilima u Brazilu, on može uzrokovati uragan na Floridi", stvarno bismo morali da se, što bi rekao drug Tito, "spremamo kao da će sutra biti rat, a živimo kao da će 100 godina biti mir".

Ali, ček', ček'!

A s kim se to od Amerikanaca, ne računajući učestala druženja s, nekoć omraženom, familijom Šoroš, u poslednje vreme, viđaju naš Vrhovnik i Njegovi doglavnici?

Ako koza laže, ne laže rog: Vrhovniku najomiljenija "opštila čovekovih produžetaka" (Maršal Mekluan) uredno su zabeležila da se Dotajnik Dačić, pre malo više od mesečka dana, u čast pune obljetnice stolećnog prijateljstva Srba i Amera, u sred Belog grada, ljubio sa izlaslanicima Bele kuće. Jedan se vika DŽon Erat, drugi, nećete verovati, Vilijam Berkli! Sam Vrhovnik, pak, se, samo tokom prošle godine, sastao najmanje tri puta - u aprilu, julu, oktobru - sa Đitlerovim "organizatorom haosa" po Srbiji Metjuom Palmerom!

Pa, ko to onda i s kim "dogovara haos" i "rušenje države" (čitaj: Vrhovnika)? Ili su i Đitler i Vrhovnik, zajedno, u "tajnom dilu" s Amerima radi, npr, rušenja institucije koja, po Ustavu, vodi politiku države, tj. vlada Srbijom, a to je vlada "legalno i legitimno izabrane" Tajnice Brnabić...? Ili je Vrhovnik, nakon što je izgustirao Vebera, poželeo da bude, ni manje ni više nego, Pjer Simon de Laplas koji je, a propo, haosa izrekao čuvenu rečenicu:  "Ukoliko bih bio u stanju da spoznam položaj i kretanje svakog atoma u svemiru u prošlosti i sadašnjosti, mogao bih da do apsolutne tačnosti predvidim budućnost!".

 

Od istog autora

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će preuzimanje vlasti u Avganistanu od strane talibana dovesti do prelivanja krize u okolne zemlje?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner