Početna strana > Rubrike > Politički život
Politički život
Politički život

Silovanje Srbije (II) - Aleksandar Vučić na naslovnim stranama dnevnih listova u avgustu i septembru 2018.

NSPM   
utorak, 18. decembar 2018.

Avgust 2018. doneo je pojačanu histeriju tabloida, na čijim se stranicama ređaju sudbonosni događaji i kataklizme, dok je predsednik Vučić čak u jednom trenutku najavio povlačenje iz politike zbog izdaje unutar SNS!

 
Politički život

Silovanje Srbije - Aleksandar Vučić na naslovnim stranama dnevnih listova (I)

NSPM   
sreda, 12. decembar 2018.

Ogromna popularnost rijaliti programa je od izuzetne važnosti za režim, te je zbog toga je Vučić spreman da TV Pink i Željka Mitrovića brani svim sredstvima. Rijaliti programi predstavljaju izvrsnu pripremu za prijem Vučićevih poruka, jer kod gledalaca vrlo efikasno uništavaju nasleđene moralne i društvene konvencije

 
Politički život

Nema demokratije bez političkog pluralizma. Nema političkog pluralizma bez kritičkog govora u Skupštini – Nemojte očekivati da vam sedimo ovde kao glineni golubovi?!

Đorđe Vukadinović   
četvrtak, 22. novembar 2018.

"Takav maćehinski i nepravedan tretman neminovno vodi radikalizaciji opozicije. Da li će ona izaći iz parlamenta, ili će ići na neku vrstu parlamentarne opstrukcije, to je pitanje. Ali, nemojte očekivati da vam sedimo tamo kao glineni golubovi"

 
Politički život

Srbija posle incidenta u Parizu - vlasti su već zaboravile, ali narod će pamtiti godinama

Nikola Tanasić   
četvrtak, 15. novembar 2018.

NSPM prenosi tekst intervjua sa jednim od naših urednika Nikolom Tanasićem, koji je na francuskom objavio portal Boulevard Voltaire. Francuski tekst intervjua možete pogledati ovde.

 
Politički život

Crna Gora i poštovanje ljudskih prava srpskog naroda

Marinko M. Vučinić   
utorak, 06. novembar 2018.

Iako je u pitanju bilo očito kršenje ljudskih i građanskih prava, kao i prava na slobodu mišljenja istaknutih srpskih intelektualaca - i to od strane vlade koja je članica NATO i verna saveznica evroatlantske političke orijentacije - ovom prilikom nije se oglasila nijedna međunarodna organizacija, od onih koje se tako prilježno bave odbranom i zastupanjem ljudskih prava i slobode mišljenja.

 
Politički život

„Demokratija“ bez naroda

Marinko M. Vučinić   
nedelja, 28. oktobar 2018.

Za ilustraciju tvrdnje da je demokratija kao vrhovni izraz narodne volje i poštovanja demokratskih načela izgubila na svojoj važnosti, mogu nam poslužiti primeri obezbeđivanja parlamentarne većine za promenu imena Makedonije, kao i način na koji su SAD i njeni saveznici reagovali nakon brutalnog ubistva novinara Vašington Posta DŽamala Kašogija u konzulatu Saudijske Arabije u Turskoj.

 
Politički život

Da li naše službe prate kontakte koje Ana Brnabić i njen brat imaju sa bezbednosnim službama Hrvatske – i da li EU od Srbije pravi sabirni centar za migrante?

Srđan Nogo   
sreda, 17. oktobar 2018.

Narodni poslanik Srđan Nogo pitao je u Narodnoj skupštini da li je Ana Brnabić potpisala Dablinski sporazum o migrantima i da li naše službe prate kontakte koje ona i njen brat imaju sa bezbedonosnim službama Hrvatske, koliko se plaća najavljena readmisija, i ko će naplatiti novac, kao i o pravim razlozima učestalih poseta Aleksandra Soroša Vučiću.

 
Politički život

Dogodine u NATO ili zašto je Beogradu danas Brisel mnogo bliži od Prizrena

Zoran Ćirjaković   
četvrtak, 11. oktobar 2018.

Sve što Slučajni Srbi danas nude je sopstvena autokolonijalna žudnja – „Dogodine u Nato-u“. Njihov Brisel je, ipak, Beogradu danas mnogo bliži nego Prizren. Ka Briselu odavde vode brojni politički putevi, ka Prizrenu nijedan. 

 
Politički život

Manipulacije da Moskva podržava predaju ili podelu Kosova moraju da se prekinu

Dragana Trifković   
utorak, 02. oktobar 2018.

Jedina nada ostaje u tome što ruska strana vrlo jasno i dobro razume kompletnu situaciju u Srbiji kao i posledice koje mogu da dovedu do još veće destabilizacije, ukoliko srpske vlasti donesu rešenja na štetu Srbije i potpišu sveobuhvatni mirovni sporazum sa Prištinom van okvira Ustava Srbije i Rezolucije 1244, čime bi priznale Kosovo kao nezavisnu državu

 
Politički život

Otvoreno pismo glavnom uredniku RTS - omogućite mi da demantujem sve laži Gorana Vesića

Dragan Đilas   
ponedeljak, 24. septembar 2018.

Očekujem od Vas gospodine Stefanoviću da mi u skladu sa zakonom omogućite da na laži koje je izgovorio Goran Vesić odgovorim. Vaša je obaveza da kao javni servis omogućite da se čuju obe, a ne samo jedna strana. 

 
Politički život

Opozicija nije samo „Savez za Srbiju“, opozicija su svi oni koji ne podržavaju ovu i ovakvu vlast - protesti su način da se građani oslobode straha

Boban Stojanović   
subota, 15. decembar 2018.

Deluje jednostavno, ali znamo svi da nije tako. Opozicija nije samo SzS, opozicija su svi oni koji ne podržavaju ovu i ovakvu vlast. Protesti su put da se nezadovoljstvo artikuliše i da se građani oslobode straha. Ovo je tek početak

 
Politički život

Zašto - i posle svega - nije upućen demarš Francuskoj? I zašto se kriju imena napadača na Borka Stefanovića?

Đorđe Vukadinović   
sreda, 28. novembar 2018.

Zahtevam informaciju od Ministarstva spoljnih poslova, kao i objašnjenje zašto bar sada, nakon svega, nije upućen demarš Francuskoj – a verovatno nije iz istih razloga iz kojih ni pre nije upućen demarš povodom zastave „Kosova“ u Notr Damu

 
Politički život

Jedan običan skupštinski dan - O SNS „amandmanima“, opoziciji i „Savezu lopuža, prevaranata, džabalebaroša, lezijedovića, luftiguza, vjetrogonja i secikesa“

Marko Atlagić, Vladimir Orlić, Aleksandar Martinović i Mirko Krlić   
četvrtak, 22. novembar 2018.

Poštovani građani Srbije, ponovo tumaraju po Srbiji, tražeći podršku za drugu pljačku Srbije. To je, u stvari, jedan savez lopuža, prevaranata, džabalebaroša, lezijedovića, luftiguza, vjetrogonja i secikesa. Hvala.

 
Politički život

Prisusutvo srpskog predsednika ispod zastave „Kosova“ na obeležavanju godišnjice okončanja Prvog svetskog rata jeste šamar svim žrtvama svih oslobodilačkih ratova Srbije u 20. veku

Đorđe Vukadinović   
utorak, 06. novembar 2018.

Viđali su se i ranije u Parizu, viđali su se u Njujorku, mogu da se vide i razgovaraju, nezvanično ili zvanično, i u Briselu, a ne da se ovim povodom predstavnici naše države pojave ispod zastave takozvanog „Kosova“, jer je to šamar svim žrtvama svih oslobodilačkih ratova Srbije u 20. veku. 

 
Politički život

Kako će "novi" DSS da ruši Vučića?!

Vukosav Tomašević   
četvrtak, 01. novembar 2018.

Na poziv “novog DSS” milioni građana Srbije krenuće u akciju građanske neposlušnosti.

Vučić je gotov, samo mu to još nisu javili.

 
Politički život

Aleksandar Martinović i Vladimir Orlić - visoki funkcioneri i poslanici SNS - nezakonito angažovani kao nastavnici u Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji

BIRN   
sreda, 24. oktobar 2018.

Na listi nastavnika su narodni poslanici Aleksandar Martinović, Vladimir Orlić i Darko Laketić. Kao predavači su angažovani i Ivan Bošnjak, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, kao i Milorad Jerkan, direktor niškog Doma zdravlja i član SNS

 
Politički život

Srpske "ratne reparacije" ili kako je Zapad izdao Đinđića

Đorđe Stojković   
ponedeljak, 15. oktobar 2018.

Kako bi izgledale srpska ekonomija i srpska država da je premijer Đinđić ostao živ, to ne možemo da znamo, ali znamo jedno – Đinđića je izdao Zapad, jer ga je ostavio samog bez obećanih novčanih sredstava za pokretanje ekonomije.

 
Politički život

Dokaz da su Ivica Dačić i Aleksandar Vučić uspostavili granicu između KiM i ostatka Srbije

„Otadžbina“   
četvrtak, 11. oktobar 2018.

Šestog decembra 2012. godine premijer Ivica Dačić i Aleksandar Vučić kao prvi potpredsednik Vlade uspostavili su granicu između Kosova i Metohije i ostatka Srbije, a dokaz za to možete videti na priloženoj fotografiji

 
Politički život

Prodati prirodne resurse Srbije – rudna bogatstva, zemlju i vodu – nikada nikome nije palo na pamet

Dragan Đilas   
petak, 28. septembar 2018.

Svaka naredna demokratska vlast ima za obavezu da poništi sve ove po Srbiju štetne, a po džepove njenih čelnika i njihovih partnera više nego korisne ugovore. Toga treba da budu svesni svi koji danas sa njima prave ovakve dilove. Jednom će morati da se podvuče crta i niko od devedesetih do danas neće moći da bude aboliran. 

 
Politički život

Čije tragove će pokazati prvi kosmetski sneg?

Aleksandar Mihailović   
četvrtak, 13. septembar 2018.

Istorijski dogovor Beograda i Prištine jednostavno nije moguć dok su interesi Zapada isprepletani sa interesima Balkanaca. Mogu da budu jedino polovična i kratkotrajna rešenja, koja u svakom slučaju verifikuju priznanje.

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 10 od 98
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner