Početna strana > Rubrike
Rubrike
Politički život

Dugo traganje za pravdom

Goran Đorđević   
četvrtak, 03. april 2008.

U vreme u kome je međunarodno pravo relativizovano do vulgarnosti, u vreme kada gola sila i nasilje, (p)ostaju prva i poslednja reč međunarodne politike, mesto i uloga MSP-a, u kontekstu nezavisnosti Kosova je višestruko važna i potrebna.

 
Politički život

Izbori bez alternative

Darko Velimirović   
sreda, 02. april 2008.

Činjenica jeste da je prosečan srpski glasač frustriran „gubitkom Kosova koje još nije izgubljeno“, te da, nezadovoljan presporom i mrcvarećom tranzicijom, svoj krajnji izlaz vidi u evropskim integracijama.

 
Politički život

Zašto je život zakon

Rastislav Dinić   
ponedeljak, 31. mart 2008.

Šta je pogrešno u tekstu Maria Kalika „Liberalni fašizam i rasizam u Srbiji“? Jednom rečju – sve. Pojmovi su nejasni i neprecizni, zaključivanje je proizvoljno, generalizacije olake i neutemeljene.

 
Politički život

"Latinica" - katastrofa jedne emisije

Jovana Papan   
četvrtak, 08. maj 2008.

Izgleda da je jedino pozitivno u Srbiji to što postoje ljudi koji o njoj govore negativno – bar za novinare hrvatske televizije, za koje očigledno imaju usta samo oni koji su spremni da izgovore ono što je hrvatskom uhu ugodno da čuje.

 
Politički život

Zašto Sakašvili nije Milošević

Nenad Popović   
sreda, 27. avgust 2008.
Srbija treba da podrži ono što Rusija čini da se u Gruziji što pre uspostavi trajan, pravičan mir, što je njena obaveza u regionu po međunarodnim sporazumima o mirovnim operacijama u Abhaziji i Južnoj Osetiji
 
Politički život

Dovršen projekat srpske postmoderne

Veran Bakotić   
sreda, 27. avgust 2008.
Vukašinović i Pavić nisu samo potvrdili tezu o tajnom savezništvu srpskog istorijskog fašizma i Druge Srbije, već su otišli i korak dalje.
 
Politički život

Postoji li navodno nepostojeći sporazum Karadžić-Holbruk

Slađan Nikolić   
utorak, 29. jul 2008.
Bivši i sadašnji visoko pozicionirani službenici američke administracije izjavljivali su da nikad nije potpisan bilo kakav sporazum sa Radovanom Karadžićem, čak i da ne postoje nikakve indicije koje bi ukazivale na tako nešto.
 
Politički život

Komentari na hapšenje Radovana Karadžića

sreda, 23. jul 2008.

Nikolić je na konferenciji za novinare rekao da se Karadžić žrtvovao za svoj narod, a da je njega žrtvovao režim Borisa Tadića koji je lanac propagandnih marioneta.

 
Politički život

Reč - dve o vladi kobre i mungosa

Vanja J. Vučenović   
subota, 19. jul 2008.

Aktuelna trvenja između demokrata i socijalista vezana za formiranje vlasti u Beogradu, mogla bi kao penu od sapunice raspršiti velike planove i očekivanja novopečenih političkih supružnika.

 

 
Politički život

Komentari čitalaca "Kurira" i RTS na vest o sastanku Vučića i DŽefrija Saksa i objavi razrešenja ubistva Đuruvije

NSPM   
ponedeljak, 27. januar 2014.

Da smo i prethodnih godina imali coveka kakav je Vucic, sada sigurno ne bi bili u ovakvim problemima. Sigurno ce rado prihvatiti Saksovu ponudu i izvuci dosta korisnih stvari.

 
Politički život

Srpski antifašizam između klevetanja i zaborava

Dragomir Anđelković   
četvrtak, 03. april 2008.

U Srbiji nema antifašističkih pokreta nalik zapadnoevropskim. Kod nas ne postoje organizovane grupe tzv. aktivnih antifašista. Što se profašističkih grupica tiče, njih ima ali su marginalne – kako u pogledu brojnosti, tako i društvenog značaja. 

 
Politički život

Deset evropskih šamara

Aleksandar Mitić   
sreda, 02. april 2008.

Iako je EU požurila da u roku od 24 sata „primi k znanju” jednostranu odluku Prištine, ona do današnjeg dana nije „primila k znanju” odluku Beograda da poništi taj akt.

 
Politički život

"Južni tok" u geopolitičkom ključu

Saša Gajić   
utorak, 08. januar 2008.

Dinkićeve izjave kako je ruska ponuda «ponižavajuća» jer nudi za većinski udeo u NISU 400 miliona evra, propraćena je brojnim natpisima i izjavama u domaćim medijima koji su stvarali atmosferu kako se NIS, eto,» prodaje u bescenje».

 
Politički život

Nismo kao marginalci iz G17 plus

Čedomir Jovanović   
sreda, 27. avgust 2008.

Svoju ulogu u Beogradu vidimo u afirmisanju vrednosti koje će pokrenuti suštinsku promenu – transfer prava, a ne samo obaveza sa grada na građane, stranaka na svaku vrstu institucija, države na društvo, koje mora imati prednost.

 
Politički život

Pripitomljavanje LDP-a: Od gvozdene metle do oslonca sistema

Marko R. Petrović   
sreda, 27. avgust 2008.
Od stranke koja je kritikovala sve druge, i koju su svi drugi žestoko napadali, LDP je postao partija čiji su odbornici u Skupštini Beograda omogućili da se formira vlast demokrata i socijalista.
 
Politički život

Iščitavanje NATO-levice (Odgovor Vladanu Milanku)

Aleksandar Pavić   
utorak, 26. avgust 2008.
Ali ta srodnost u aroganciji nije ustvari ništa čudno. Jer Milanko i NATO-globalisti imaju mnogo toga zajedničkog. Prvo, i jedni i drugi su, razume se, globalisti.
 
Politički život

Usta puna zemlje

Mirjana Bobić-Mojsilović   
utorak, 29. jul 2008.

Pa, kad bolje razmislimo - Tadić i nije imao drugu mogućnost osim da se udruži sa SPS-om i proglasi nacionalno pomirenje, koje je uspostavljeno kako bi Srbija krenula u Evropu, i koje će trajati do sledećih izbora.

 
Politički život

Hronika najavljene prevare

Aleksandar Vučić   
subota, 19. jul 2008.

Mini proslavi u Vladi Srbije prisustvovali su i Nikolić i Dačić. Tog 30. maja sam shvatio da Dačić ide u republičku vladu sa demokratama. Rekao mi je – eto ispunio sam obećanje i grad je završen, samo nemoj ništa da me pitaš o Republici.

 
Politički život

Da li je Evropa spremna za Srbiju?

Sajmon Tizdol   
četvrtak, 17. jul 2008.
Jogunasto dete sa Balkana sada ima stabilno i miroljubivo demokratsko uređenje, kao i jače institucije. A da li će to Brisel priznati?
 
<< Prva < Prethodna 431 Sledeća > Poslednja >>

Strana 431 od 431

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner