Početna strana > Debate > Srbija i Crna Gora
Srbija i Crna Gora
Srbija i Crna Gora

Izbori u Crnoj Gori 2016. ili Vučić i Đukanović protiv opozicije

Pavle Vuletić   
četvrtak, 06. oktobar 2016.
Isti oni mediji koji u Srbiji predstavljaju Vučića kao prikrivenog rusofila koji se bori protiv NATO pakta i zapadnih ambasadora, u Crnoj Gori žestoko napadaju Rusiju i proruske stranke i pojedince, i vode kampanju za ulazak u NATO. Ovaj apsurd se može objasniti samo činjenicom da Đukanović i Vučić imaju iste interese, prijatelje i saradnike.
 
Srbija i Crna Gora

Protesti u Crnoj Gori - Milo, odlazi, Vučiću, spremi se!

Zlatko Bogatinovski   
ponedeljak, 05. oktobar 2015.

Da zaključimo - ukoliko je ovo doista samosvojan protest, a ne još jedna prevara naroda u nizu, što će vreme vrlo brzo pokazati, eto modela za rušenje i Vučićevog režima! 

 
Srbija i Crna Gora

Polemika o peticiji da se crnogorskim studentima zabrani besplatno studiranje u Srbiji

Nikola Trklja, Aleksandar Mandić, Miloš Hajduković   
utorak, 18. avgust 2015.

Internet peticiju kojom se traži da se Crnogorcima zabrani besplatno studiranje u Srbiji do sada je potpisalo 15.000 ljudi.

 
Srbija i Crna Gora

Antiruski bilbordi u Podgorici, ili bljutavi miks banane, bebe i Đilasa

Pavle Vuletić   
sreda, 03. decembar 2014.

Sigurno je samo da se iza ''crnogorskih patriota'' skrivaju autori koji su bliski vlastima u Podgorici. To pokazuje i činjenica da bilbordi pripadaju firmi Metropolis medija. To je najveći outdoor oglašivač u Crnoj Gori.

 
Srbija i Crna Gora

Udvorice iz Podgorice, ili videla žaba da se konji kuju...

Vojislav M. Stanojčić   
petak, 16. maj 2014.

Osam godina posle osamostaljenja Crne Gore, podgorički glavari nastoje da crnogorske građane zavade i odvoje i od Rusije, sa kojom su više vekova održavali veoma bliske odnose, a njene građane smatrali i nazivali braćom.

 
Srbija i Crna Gora

Montenegrinski „tvist“

Nikola Malović   
ponedeljak, 12. maj 2014.

Falsifikovana nasljednica Srpske Sparte, današnja Crna dakle Gora – ujela je sisu. I nije joj prvi put. Kad je mogla da zabije nož u leđa Srbiji, što ne bi Rusiji?

 
Srbija i Crna Gora

Izbori u Podgorici - promena vlasti u Crnoj Gori?

Pavle Vuletić   
sreda, 16. april 2014.

Aako Đukanović izgubi Podgoricu, teško da će moći da zadrži vlast u Crnoj Gori. Tačnije, ako opozicija zajedno sa SDP pobedi u Podgorici, verovatno će doći do pada i republičke vlade. Tačnije, Lekić će sa formalnog mesta gradonačelnika Podgorice upravljati resursima koje crnogorska opozicija nikada nije imala.

 
Srbija i Crna Gora

Žurka kod Bebe u Podgorici

Radenko Tošić   
četvrtak, 14. novembar 2013.

Sve bi bilo dobro, ali čini se da ova mediteranska limunada ima sumornu pozadinu. Da nisu crna odijela izraz žalosti zbog svega što se ovih dana dešava u Srbiji? Što su Rusi došli da grade gasovod? Je l' s možda zbog toga „trevilo“ na konferenciji? Da se ne gleda zla očima.

 
Srbija i Crna Gora

Njegoševo srbovanje

Jovan Dujović   
ponedeljak, 19. avgust 2013.

Njegoš - Srbin! Njegoš - Crnogorac? Po stihovima reklo bi se da je tačno prvo, a ne drugo, ali... Uostalom, evo stihova, pa čitaoci neka prosude.

 
Srbija i Crna Gora

NATO-modul u Crnoj Gori

Marina Raguš   
petak, 31. maj 2013.

Pored brojnih aktivnosti kao i pozamašnih svota novca, u Crnoj Gori se NATO projekat ne realizuje prema ambicioznim očekivanjima. Naprotiv. Kako sada stvari stoje, slobodarska Crna Gora se budi a njen pogled uvek i jedino seže ka strani izlazećeg Sunca.

 
Srbija i Crna Gora

Otvoreno pismo crnogorskoj javnosti

Đorđe Vukadinović   
subota, 09. jul 2016.

 I jednima i drugima nam na glavi sedi ista ekipa. Pri čemu je gotovo tragikomično što ta jedna te ista družina u Srbiji divlje tabloidno „patriotiše“, „srbuje“ i „rusuje“, psujući i pljujući EU i Zapad, dok u Crnoj Gori još divljije „crnogorišu“ i „natoišu“

 
Srbija i Crna Gora

Politička klima u Crnoj Gori gora i ostrašćenija nego u vreme referenduma, a medijska scena prljavija čak i od one u Srbiji

Đorđe Vukadinović   
četvrtak, 10. septembar 2015.

"Klima u Crnoj Gori je gora i ostrašćenija nego u vreme referenduma, a medijska scena prljavija čak i od one u Srbiji. Postoji veliki konfliktni potencijal, i većina građana ne veruje u poštene izbore i demokratske procedure".

 
Srbija i Crna Gora

Policijska okupacija Bara i diskriminacija nad Srbima u Montenegru

Nebojša Strugar   
subota, 13. jun 2015.

Karata nije bilo u slobodnoj prodaji, iako je preko medija bilo najavljeno iz Rukometnog saveza CG da će biti prodavane na dan utakmice od 18.45 sati i to po 20 evra. Ali, to je bila laž, kao i sve što radi policijska hunta na vlasti.

 
Srbija i Crna Gora

Izbori u Podgorici i antiruska histerija

Pavle Vuletić   
subota, 24. maj 2014.

Međutim, ispoljavanje histerije i način na koji se ponaša Đukanović u poslednjih nekoliko meseci pokazuje da ni on nije potpuno uveren u svoju pobedu. Posebno nije uveren u pobedu na veoma važnim lokalnim izborima u Podgorici, gradu koji čini 1/3 Crne Gore.

 
Srbija i Crna Gora

Srbija i Crna Gora nikad neće ući u EU, ne kajem se što sam uveo Đukanovića u politiku

Momir Bulatović   
ponedeljak, 12. maj 2014.

Ne znam šta znači izraz „strani faktor“, ali znam šta predstavljaju realni finansijski interesi pojedinaca iz drugih država. Za pravu apanažu može se kupiti naklonost ambasadora ili visokog činovnika brojnih moćnih država.

 
Srbija i Crna Gora

Crna Gora, Rusija i NATO - ko je ovde državni neprijatelj?

Nikola Kosović   
ponedeljak, 21. april 2014.

Prema poslednjem referendumu, u Crnoj Gori živi 29% Srba, dok na srpskom jeziku govori oko 44% ukupnog stanovništva. Ipak, to ne sprečava vlast u Crnoj Gori da preduzima sve moguće mere kako bi prekrojila istoriju, stvorila novu naciju i okrenula leđa svom, u svakom smislu najbližem, susedu – Srbiji.

 
Srbija i Crna Gora

Crna Gora na putu u NATO

Vojislav M. Stanojčić   
sreda, 09. april 2014.

Crna Gora bila je na udaru bombardera Severnoatlantskog saveza samo nekoliko prvih dana napada na SRJ. Zatim je Milo Đukanović uspeo da izdejstvuje od nalogodavaca ovog zločinačkog poduhvata – kako i po koju cenu? – da Crnu Goru više ne bombarduju.

 
Srbija i Crna Gora

Politička kriza u Crnoj Gori, ili muke po Milu

Pavle Vuletić   
ponedeljak, 14. oktobar 2013.

Đukanović je nesumnjivo u ozbiljnim problemima. Opozicija na čelu sa Lekićem je nikada jača i sinhronizovano dočekuje lokalne izbore u Mojkovcu, Cetinju i Podgorici. Sa druge strane, dugogodišnji verni koalicioni partner SDP Đukanoviću otkazuje poslušnost.

 
Srbija i Crna Gora

Telegram postojbini

Milenko Jovanović   
petak, 16. avgust 2013.

Nisi zaslužila da izdahneš u ovakvoj kaljuzi ništavila. A možda i jesi. Možda si ti bila velika zabluda nas koji smo vjerovali da jesi ono što nisi. Svejedno, tvojoj smrti se raduju jedino djeca koju si usvojila i podojila mlijekom za koje si uskratila vlastitu, koja te se odrekoše zbog toga.

 
Srbija i Crna Gora

Marko Miljanov – srpski heroj i pisac

Dejan Mirović   
sreda, 15. maj 2013.

Vojvoda Marko je dostojanstveno trpeo sve te uvrede i poniženja. Sa druge strane, knjaz i kamarila oko njega nisu mogli da idu do kraja u obračunu sa tako popularnim čovekom. Marka nisu mogli da uhapse zbog korupcije, ili da ga proteraju kao druge istaknute vojvode iz tog rata.

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 Sledeća > Poslednja >>

Strana 3 od 8
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner