Početna strana > Rubrike
Rubrike
Politički život

Zabrana diskriminacije izdajnika?

Dragomir Anđelković   
četvrtak, 26. mart 2009.
Ne bi me čudilo da uskoro pod udar nakaradno shvaćenog zakona protiv diskriminacije dođe i Njegoš, zbog „politički nekorektnog“ Gorskog Vijenca, a da srpska deca moraju da uče o doprinosu koji su razvoju multikulturalizma dale dahije srpskog porekla.
 
Politički život

Kriza u Vojvodini

Nebojša Bakarec   
sreda, 18. mart 2009.

Sasvim je logično da SAD žele da izazovu i podrže secesiju Vojvodine. U ovom trenutku steklo se nekoliko okolnosti koje im idu na ruku. Prvo, u Srbiji je na svim nivoima jednoobrazna vlast, vlast DS-a i njenih satelita, vlast predsednika Srbije i predsednika te stranke.

 
Politički život

Koncept konkurentske države kroz „mali ustav“ Vojvodine

Mile Bjelajac   
utorak, 17. mart 2009.
Zabrinutost za opstanak Jugoslavije (a danas Srbije) se tretirala kao sumnjivo delo; ako je dolazila iz Srbije ili od Srba etiketirana je kao srpski nacionalizam (šovinizam, velikosrpstvo).
 
Politički život

Od purger-špricerske nostalgije do malograđanskog fašizma

Slobodan Antonić   
petak, 13. mart 2009.
Celo to purger-špricersko nostalgično cviljenje za Austrougarskom bilo bi smešno da nije praćeno tipičnim izlivima mržnje malograđanskog fašizma prema "južnjacima".
 
Politički život

Veliki transport autonomaša preko Morave

Dušan Kovačev   
četvrtak, 12. mart 2009.

Očajnički, vojvođanski autonomaši su preduzeli "veliki transport" ka centralnoj Srbiji. Danas je taj poduhvat realno motivisan politikom ometanja Južnog toka, ali ova motivacija može nestati ako dođe do nagodbe ruskog i srednjoevropskog naftno-gasnog kartela. 

 
Politički život

Posvađao sam se s Amerikancima zbog Kosova

Zoran Đinđić   
četvrtak, 12. mart 2009.

Najgore je da Kosovo bude faktički nezavisno, a da ga onda, kao mlinski kamen, prikače na nogu i kažu „vi ste odgovorni za njega, i dok ne harmonizujete odnose, ne možete da idete dalje“.

 
Politički život

Istorijski inženjering (ponovo) preti Srbiji

Dragomir Anđelković   
sreda, 11. mart 2009.

Ako dozvolimo da mladi Srbi zapamte ono što žele Medlin Olbrajt, Hilari Klinotn, Đerđ Soroš, onda ćemo ubrzo imati mnogo više sunarodnika ravnodušnih prema našim nacionalnih interesima, pa čak i ubeđenih da su oni u postmoderno doba irelevantni.

 
Politički život

Privilegovanje Vojvodine

Zoran Avramović   
ponedeljak, 02. mart 2009.

Pored ekonomskog privilegovanja i političke volje kao «osnove» legitimiteta Statuta, postoji još jedan argument protiv ovog dokumenta. Da li iza ovoga stoji demokratska većina u Vojvodini, ali i u Srbiji? Ne tiče se statut samo građana Vojvodine, već i svih građana Srbije.

 
Politički život

Pajtić – jedna karijera

Slobodan Antonić   
petak, 27. februar 2009.

Nije dovoljno politički ukloniti Pajtića. Neophodno je ukloniti čitavu institucionalnu osnovu, koja neprestano rađa autonomaštvo i secesionizam. Dakle, regionalizovati i decentralizovati APV tako da od nje nikada ne može da se konstruiše nekakva paradržava.

 
Politički život

Ekonomske funkcije Vojvodine

Boško Mijatović   
sreda, 25. februar 2009.

Predlogom statuta predviđeno je stvaranje Razvojne banke Vojvodine, što je stara etatistička ideja Čanka i ekipe. Ne mogu oni da prihvate liberalni koncept privatnog bankarstva, već bi se vratili u onu milu 1974. godinu kada je pokrajinska vlast držala pokrajinske pare. 

 
Politički život

Statut Vojvodine, MMF, „porezi solidarnosti“ – kontinuitet uzurpacije

Aleksandar Pavić   
subota, 21. mart 2009.
Jednom izglasan, jedan državoliki Statut Vojvodine će vrlo teško moći da se promeni, čak i sa nekom budućom skupštinskom većinom, bez opasne destabilizacije cele zemlje i, sigurno, stranog uplitanja.
 
Politički život

Dinkić protiv Pajtića?

Dušan Kovačev   
sreda, 18. mart 2009.
Priča o „Rusima koji neće da plate dividende“, sigurno će se dopasti rusofobima, ali i onima koji očajnički čekaju „besplatne akcije“, koje je Dinkić davno obećao. Sve je i te kako i u Pajtićevom interesu, bez obzira što su on i Dinkić trenutno u formalnom sukobu.
 
Politički život

Koštunica kao sudbina?!

Đorđe Vukadinović   
subota, 14. mart 2009.

Izgleda da je, barem u nekim domaćim i stranim kalkulacijama, Tadić, slično Koštunici od pre osam-devet godina, viđen samo kao neka vrsta oruđa („ovna“) za probijanje neprijateljskog političkog bedema, nakon čega manje-više prestaje njegova misija i svrha.

 
Politički život

Diskriminisanje ateističkih misionara

Zoran Grbić   
petak, 13. mart 2009.
Ta manjina, zbog zadovoljenja svog luksuza (a ne prava), zahteva od većine da promeni principe po kojima žive i da im ustupi deo tradicije (instituciju braka). Zbog čega su njihovi interesi preči od interesa nekoliko miliona građana Srbije koji su vernici?
 
Politički život

Podrška Zapada ne donosi glasove

Zoran Đinđić   
četvrtak, 12. mart 2009.

(Iz Arhive NSPM-a, 19.10.1994) 

To je neki monstruozni loto u kome niko ne voli da dobije na njemu. To što Kinkel i Klinton hvale politiku Srbije, ne verujem da će doneti glasove onima koji reprezentuju tu politiku.

 
Politički život

Ne napadaju Srbiju zbog Miloševića, nego napadaju Miloševića zbog Srbije

Slobodan Milošević   
sreda, 11. mart 2009.

(Iz Arhive NSPM-a, 02.10.2000)

Uspostavljanjem vlasti koju instaliraju zemlje okupljene u NATO-u, Jugoslavija bi neizbežno postala zemlja čija bi se teritorija brzo rasparčala.

 
Politički život

Dramska pauza oko Vojvodine

Aleksandar Pavić   
sreda, 04. mart 2009.

Da bi se posle sadašnje dramske pauze izbegla istinska drama, rasprava oko Statuta jednostavno ne može da se seli direktno u skupštinu. Ona mora da se vrati u širu javnost i traži širi konsenzus. I da bude predmet referendumske ili izborne kampanje. Sve ostalo je gaženje demokratije i, kao takvo, neprihvatljivo. 

 
Politički život

Izneverene nade i izbledele crne slutnje?

Dragomir Anđelković   
ponedeljak, 02. mart 2009.

Udarima na Borisa Tadića, i posredno na njega preko harange na Vuka Jeremića, uz huškanje na nacionalno-mazohistički način proevropski nastrojenog dela javnosti, evroatlantski ekstremisti nastoje da ohrabre sabraću unutar redova DS-a.

 
Politički život

Bekstvo u patriotizam

Goran Đorđević   
četvrtak, 26. februar 2009.

Problem nastaje onda kada bekstvo u patriotizam postane neki novi patriotizam ili suprotnost patriotizma. Tada ni samo bekstvo više nije privremeno utočište, već ishodište političkih odluka kao što su Euleks, jednostrana primena SSP-a, Statut Vojvodine po meri Jelka Kacina.

 
Politički život

Dekafeizirana politika

Vladimir Milutinović   
utorak, 24. februar 2009.

Ilićevi motivi zaista jesu reagovanje na osećaj da se državne stvari, upravo zato što su vezane za srpsku tradiciju, drže po strani i rade preko volje. Tako on poslovični stid zbog srpskog porekla zamenjuje stanjem u kome je poreklo i „srpstvo“ jedini kriterijum kvaliteta neke politike.

 
<< Prva < Prethodna 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 Sledeća > Poslednja >>

Strana 412 od 430

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner