Početna strana > Rubrike
Rubrike
Politički život

Dosije "crno"

Milan Vučković   
sreda, 05. novembar 2008.

Odakle nekim mlađim ljudima u Srbiji, nakon svih nevolja, ratova i žrtvi koje su našem narodu naneli nacisti uoči i tokom Drugog svetskog rata, ideja, glupost i drskost da sebe nazivaju "neonacistima" i na javnim mestima u crno obučeni pozdravljaju ostatak svoje nacije hitlerovim pozdravom?

 
Politički život

Pobeda defetizma

Zoran Grbić   
ponedeljak, 27. oktobar 2008.

Mislim da ne postoji slika koja ubedljivije govori o trenutnom defetizmu među Srbima, od one letošnje na kojoj se stojeći jedna pored druge smeše ''misice'' Srbije i Kosova.

 
Politički život

Velika svetska gasna igra i Vojvodina

Dušan Kovačev   
petak, 24. oktobar 2008.

„Evropska Vojvodina“, koja bi se po sličnom receptu, bilo poput Kosova ili Crne Gore, odvojila od Srbije, mogla bi iznova da reguliše svoj energetski i imovinski status. Domaćim evroutopistima nije važno što će Vojvodina ostati bez dotoka gasa.

 
Politički život

Politički gas

Dragoljub Žarković   
petak, 24. oktobar 2008.

Ako vlast u Srbiji strateški razmišlja o državnoj energetskoj strategiji, onda mora što pre da otvori i „zapadni prolaz” do istočnih polja nafte i gasa.

 
Politički život

SSP: jednostrana primena i jednostrano odstupanje

Mladen Đorđević   
sreda, 22. oktobar 2008.

I pored štete koju jednostrana primena Prelaznog sporazuma može naneti srpskoj privredi Vlada Srbije je ipak odlučila da sporazum aktivira, dok se u medijima građanima serviraju priče o koristima koje će imati.

 
Politički život

Dobar i loš ekstremizam?

Dragomir Anđelković   
ponedeljak, 20. oktobar 2008.
U političkoj teoriji reč ekstremizam se ipak upotrebljava uz izvesna ograničenja. Nije dovoljno na bilo koji način otići u krajnosti. Potrebno je i dodatno se kvalifikovati za ekstremistu! A za to postoji tri suštinska uslova.
 
Politički život

Deklaracija o pomirenju DS i SPS

DS i SPS   
nedelja, 19. oktobar 2008.
Radićemo na smanjivanju unutarpolitičkih tenzija u zemlji, napuštanju svih oblika političke isključivosti i ekstremizma u okviru parlamentarnih institucija javnog života, relativiziranju podela i konfrontacija političkih blokova.
 
Politički život

NVO levica i «antifa» manekeni

Slobodan Antonić   
petak, 17. oktobar 2008.

Čitava ta parada lepo je oslikala svo društveno licemerje i ideološku bedu ovog dela NVO sektora. Paradoksalno, ali pripadnici naše bogate i negovane NVO elite ubeđeni su da su oni pravi, autentični levičari.

 
Politički život

„Društveni marketing“ i politika

Dragomir Anđelković   
utorak, 10. jun 2008.
Kako god bilo, političari se trude da za svoj program pridobiju što više birača. Otuda su i pre nego što je „rođen“ marketing, uporedo sa preduzetnicima, upotrebljavali mnoge „tehnike“ koje se danas svrstavaju u marketing.
 
Politički život

Dugo putovanje u Jevropu i stranputice harmonizacije

Radovan D. Vukadinović   
četvrtak, 16. oktobar 2008.

Nakon promena iz 2000. godine, evropejstvo je, umesto ranije ekskluzivnosti koja je bila rezervisana za određeni broj ljudi, uglavnom znalaca i poštovalaca evropskih vrednosti i prava, postalo javna stvar (res publikum) i popularna ideologija.

 
Politički život

Senke građanskog rata

Dragomir Anđelković   
ponedeljak, 27. oktobar 2008.
Sada se našao i Ivica Dačić da iz demagoških pobuda, u duhu nekadašnjih dinastičara, zajedno sa perjanicama tzv. druge Srbije i propagandistima iz sistema B-92, iritira stare rane i doprinosi jačanju novih podela.
 
Politički život

Naši porazi nisu konačni

Dobrica Ćosić   
subota, 25. oktobar 2008.

Mi ne možemo ozdraviti kao nacija ako savesno ne progovorimo i o svojim zabludama i zločinima koje smo činili. Ako svi ćutimo, svi smo krivci. Zločin postaje normalan. Predajemo se ravnodušnosti i nihilizmu.

 
Politički život

"Destilovani" radikali

Nebojša Vuković   
petak, 24. oktobar 2008.

Kada se već desila radikalska "fisija", svi Nikolićevi koraci bili su usmereni ka pažljivom opipavanju pulsa onih koji u Srbiji "vedre i oblače", i pružaju ili uskraćuju "ferman" za formiranje izvršne vlasti.

 
Politički život

Paukova mreža psihološke okupacije Srbije

Boško Obradović   
četvrtak, 23. oktobar 2008.

Sistem ideološko-medijskih manipulacija počiva na sledeće četiri jednačine, koje će biti predmet naše „matematičke“ analize, kad već sve druge dosadašnje argumentovane rasprave nisu dale rezultata.

 
Politički život

Kultura održavanja stereotipa

Vladimir Milutinović   
ponedeljak, 20. oktobar 2008.

Zašto je veći deo onoga što se govori u Drugoj Srbiji, osobito trenutno, jedan ogroman ad hominem argument koji treba da spreči da se neki plodan razgovor povede?

 
Politički život

SRS i SNS: između neizvesnosti i nade

Dejan Vuk Stanković   
ponedeljak, 20. oktobar 2008.

Treba imati u vidu i sledeće: nesumnjivi politički potencijal SNS da dovede u pitanje popularnost radikala nije garantija da će ova stranka lako i brzo doći u poziciju da političku scenu u Srbiji učini bipolarnom.

 

 
Politički život

Voda, ipak, nešto nosi

Slobodan Reljić   
petak, 17. oktobar 2008.

Za Zapad veći od finansijskog problem je – problem moralni. I zalud bi Gospod oprostio Zapadu dugove njegove, kad to društvo ovakvo kakvo je – ne može da prašta. Kapitalizam se, kao što je uočio nobelovac Muhamed Junuz, “degenerisao u kasino”.

 
Politički život

Zemlja stranačkih čudesa

Slavoljub S. Lekić   
četvrtak, 16. oktobar 2008.
Oba holdinga, partijski i trgovinsko-špekulantski, u zamahu su i šire svoje evropske poslove i mrežu filijala. Srpsko partijsko tržište ušlo je u fazu `pregrevanja` i pitanje je dana kada će špekulativni balon pući.
 
Politički život

Pravna analiza Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju

DSS/NS   
sreda, 04. jun 2008.

Iz izvedene analize sledi zaključak da SSP i Privremeni sporazum potpisani u Luksemburgu 29. aprila 2008. godine, ni su saglasni međunarodnom pravu , i posebno, Bečkoj konvenciji.

 
Politički život

Da li su srpski neonacisti prevarena deca?

Vladan Milanko   
utorak, 14. oktobar 2008.
Od sve tri Srbije, samo je jedna ona koja ima pravo da baštini antifašističku borbu. Ni oportunisti niti nacionalisti nemaju prava da se pozivaju na tekovine antifašističke borbe. Samo komunisti imaju prava da se na nju pozivaju.
 
<< Prva < Prethodna 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 Sledeća > Poslednja >>

Strana 414 od 426

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner