Početna strana > Rubrike
Rubrike
Politički život

Vreme je ideju kulturnog nacionalizma

Slobodan Antonić   
četvrtak, 02. oktobar 2008.

Naši raskoli u strankama obično dolaze otud što su nam sujete jače od ideja. Sadašnja elita, pogotovo ona politička, pokazala se kao društvo sastavljeno od jakih sujeta i slabih ideja. Tu je trenutno više svađa, nego delovanja.

 
Politički život

Treća Srbija

Zoran Grbić   
petak, 10. oktobar 2008.

Teško da mogu da prihvatim frazu o ''dve Srbije''. Ma kako to za novinare zgodno i kratko zvučalo, verujem da dovoljno puta ponovljene reči mogu da utiču na promenu mišljenja i stvaranje stava.

 
Politički život

Odocnela revolucija

Zoran Panović   
četvrtak, 09. oktobar 2008.

Srbija u odnosu na 1990. ima daleko bolju izbornu proceduru i atmosferu, ali i lošiji parlament. I to je priličan paradoks, s obzirom da 5. oktobar maltene i kalendarski i simbolički deli dve srpske decenije.

 
Politički život

Opasne igre kartografskih proroka

Dragomir Anđelković   
utorak, 07. oktobar 2008.
Valjda u duhu zvanične jugoslovenske politike rešavanja nacionalnog pitanja, stručni tim slovenačkog izdavača odlučio se da „malo“ koriguje mapu koja se odnosi na raspored evropskih naroda u 19. veku.
 
Politički život

Paljenje srpskog Rajhstaga?

Dragomir Anđelković   
sreda, 30. jul 2008.
Dok sam spašavao, ako ne glavu, onda bar leđa, kroz glavu su mi prolazile scene od pre 17 godina! Devetog marta 1991. godine, na istom mestu, doživeo sam brutalan i neisprovociran napad policije.
 
Politički život

Pod tačkom „razno”

Ljiljana Smajlović   
petak, 26. septembar 2008.

Sudeći po pravoj provali podrške čitalaca „Politici” otkako je ova neregularna smena počela, usudiću se da kažem da je ovo list s kojim se čitaoci, posle dužeg niza godina, ponovo poistovećuju.

 
Politički život

(Ne)odgovornost službenih lica?

Dragomir Anđelković   
petak, 05. septembar 2008.
Tragedija koja se desila sa Rankom Panićem nameće kao akutnu potrebu da proces funkcionalne evropeizacije srpske države započne od policije. Da li će taj proces otpočeti, i to onako kako treba tj. sa kažnjavanjem krivaca za smrt demonstranta, zavisi od vlasti.
 
Politički život

Srbizam

Vladimir Milutinović   
nedelja, 28. septembar 2008.
Ako će uopšte da postoji nešto kao “srpsko novinarstvo” ono će se morati odnositi na grupu u kojoj nisu samo Srbi (eto ti belaja). Možda je u stvari rešenje da, kad već pravi toliko problema, “srpsko novinarstvo” ili nešto slično uopšte ne postoji.
 
Politički život

O prednacrtu Statuta Ap Vojvodine

Vladan Kutlešić   
petak, 26. septembar 2008.
Prethodno izneta ocena ne može umanjiti skandaloznu činjenicu da se u tekstu jednog pravnog akta koji se priprema u državnom organu (i to u krugu vladajuće koalicije!) nalaze brojne i teške povrede Ustava Srbije
 
Politički život

Renesansa srpskog feudalnog prava?

Dragomir Anđelković   
ponedeljak, 29. septembar 2008.
Narod, pogotovo kada akumulira frustracije, željan je igre, verovatno i više od hleba. A odvajkada su najgledanija bila gladijatorska nadmetanja i egzekucije. Naročito ako su masovne i užasne!
 
Politički život

Javni "signali" o tajnom statusu Vojvodine

Dušan Kovačev   
četvrtak, 11. septembar 2008.

Nije ni malo čudno to što je rad na projektu Statuta Vojvodine velika tajna Demokratske stranke. Odavno ova, danas "socijalistička" stranka, velom tajne obavija svoju stranačku prošlost koja joj ne ide u prilog.

 
Politički život

NVO i lični fašizam

Slobodan Antonić   
petak, 10. oktobar 2008.

Vidimo kako upravo ovih dana ti lični fašisti naših NVO usrećitelja opet najavljuju nekakav marš za 11. oktobar. Baš kao poručeno da se zaboravi Kosovo, baš kao poručeno da se zaboravi izborna prevara, da se zaboravi Vojvodina.

 
Politički život

Odgovor Bošku Jakšiću

Ljiljana Smajlović   
četvrtak, 09. oktobar 2008.

Ali ja sam objavljivala i mnoge druge autore sa kojima se nisam slagala. A dobro bi bilo da je Boško Jakšić, u vreme dok je devedesetih godina bio vršilac dužnosti glavnog i odgovornog urednika lista, redovno objavljivao makar samo jednog kritičara Slobodana Miloševića.

 
Politički život

Odgovor Sonji Liht

Srđan Janićijević   
četvrtak, 25. septembar 2008.

Veoma sam zadovoljan rezultatima koje je sadašnji glavni urednik lista „Politika” gospođa Ljiljana Smajlović postigla u protekle tri godine.

 
Politički život

Nismo prihvatili smenu glavne urednice

Sonja Liht   
četvrtak, 25. septembar 2008.
Predsednica UO „Politike” AD objašnjava razloge za raspisivanje konkursa 
 
Politički život

„Demokratsko“ premlaćivanje naroda

Dragomir Anđelković   
ponedeljak, 04. avgust 2008.
Ako ste na televiziji B-92 gledali snimke sukoba policije i „huligana“, koji su se desili pred kraj mitinga 29. jula, verovatno vam nije promakao kadar kada se grupa besnih policajaca okomila na izolovanog, izgleda još nepunoletnog, momka u šorcu.
 
Politički život

Čežnja za državom

Ratko Marković   
sreda, 01. oktobar 2008.

Pravnici, moraju opomenuti političare u Vojvodini da se njen položaj ne može ojačati njenim Statutom, nego samo Ustavom Srbije, koji je donesen tek pre nepune dve godine.

 
Politički život

Hoćemo punu okupaciju!

Vladimir Dobrosavljević   
petak, 26. septembar 2008.

Kao što su svi na desnici tokom ovih godina zaključili, najveći simulakrum bio je Vojislav Koštunica i njegova firma. Njegova vladavina zahteva ozbiljnu analizu i pravljenje detaljnog popisa rezultata.

 
Politički život

Srednja škola

Batić Bačević   
petak, 03. oktobar 2008.
Kao po nekoj demokratskoj sugestiji koja se ne sme odbiti, priča o šestom oktobru je zaustavljena upravo kada je napravljen istorijski kompromis sledbenika Zorana Đinđića i Slobodana Miloševića.
 
Politički život

Pismo “Helsinškog optuženika” sa sante leda

Zoran Grbić   
sreda, 01. oktobar 2008.

Želeo bih da iskoristim priliku da se zahvalim nepoznatim piscima izveštaja, na časti koju su mi ukazali upisivanjem imena moje malenkosti. Što bi rekao Dule Savić (otprilike) “ponosan sam što sam tamo i zabrinuo bih se da nisam.”

 
<< Prva < Prethodna 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 Sledeća > Poslednja >>

Strana 415 od 426

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner