Početna strana > Rubrike
Rubrike
Politički život

Treba da prestanemo sa pokušajima mešanja u izbore u Srbiji

Piter Sejn lej Beri (Peter Sain ley Berry)   
subota, 03. maj 2008.

Iako sam ponosni Evropljanin, da sam Srbin i da imam pravo glasa na njihovim parlamentarnim izborima 11. maja, bio bih u velikom iskušenju da glasam za savez anti-EU radikala i nacionalista g. Koštunice.

 
Politički život

Hoće li SSP stvarno pomoći proevropskim snagama u Srbiji

Vilijam Montgomeri   
subota, 03. maj 2008.

Evropska unija je toliko neskriveno pokazivala svoja opredeljenja na predstojećim izborima i svoje motivacije u nuđenju SSP da je to, bar među nekim Srbima, postalo kontraproduktivno.

 
Politički život

Lov na SPS

Vanja J. Vučenović   
sreda, 30. april 2008.

Okosnica ove predizborne kampanje postavljena je pomalo pretenciozno, kao i već nekoliko prethodnih, na donekle problematičnoj i neugodnoj dilemi - EU ili Srbija! Kao ona poznata- život ili smrt! 

 
Politički život

Sporazum bez garancije

Mile Savić   
sreda, 30. april 2008.

Od trenutka kada je SSP parafiran, do danas, suštinski su se izmenile okolnosti. Izdvajaju se dva aspekta te suštinske promene. Jedan se tiče faktičkog ponašanja EU i njenih zvaničnika, a drugi tumačenja odredbi Sporazuma.

 
Politički život

Vrednovanje rada sudija – Pretpostavka kvalitetnog sudskog sistema

Dragana Boljević   
utorak, 29. april 2008.

I pored tih pojačanih napora sudije ne uspevaju da savladaju priliv predmeta i reše zaostatke. Sudije su sve ažurnije, a sistem sve neažurniji. Reč je dakle, da se ne mogu očekivati promene samo naporima jednog dela sistema (sudija). 

 
Politički život

Vučić nije na vlast došao zahvaljujući rejtingu, nego je rejting stekao zahvaljujući vlasti

Đorđe Vukadinović   
četvrtak, 03. decembar 2015.

U normalnim uslovima postoje trkači, to jest igrači, publika i komentatori, odnosno sudije, i svako radi svoj posao. Danas mi se čini da su svi istovremeno i neka vrsta voajera i učesnika u ovom političkom rijalitiju i tu se ponekad brišu ili blede  granice između učesnika, publike i komentatora.

 
Politički život

“Tako je!”

Vladimir Milutinović   
ponedeljak, 28. april 2008.

Hoću da kažem da je smisao ove kampanje isključivo u ovoj operaciji: povezati svoje protivnike sa što više, što aspurdnijih optužbi, u stranačkoj publici će se uvek naći neko da vikne „Tako je!“ i, onda, čekati rezultat.

 
Politički život

Lik i delo Neše Čanka

Dušan Tubić   
subota, 26. april 2008.

Verovatno je najkontroverzniji član te „šarene koalicije“ poznati politički šoumen Nenad Čanak, koga drugačije doživljavaju u Beogradu, a drugačije u Vojvodini. U Beogradu je on viđen kao borac protiv Miloševića, čije je vešanje prizivao 2000. godine, a nakon 5. oktobra i kao ogorčeni protivnik Koštunice.

 
Politički život

Finansiranje političkih stranaka i vanrednih parlamentarnih izbora

Ružica Cvetković   
petak, 25. april 2008.

Javnost pomno prati šta političke stranke nude biračima i kakve programe nude, ali se ujedno postavlja pitanje cene izbora, kako i na koji način se izbori finansiraju i iz kojih se sredstava obezbeđuju sredstva.

 
Politički život

Izborna (i socijalna) hronika Strasne nedelje

Milan Milošević   
četvrtak, 24. april 2008.

Od RIK-a odobrene još dve kandidatske liste, pa ih sada ima 11. Stranke su počele da iznose ekonomske i socijalne programe. Da li "višak tranzicije" počinje da se zove humani kapital.

 
Politički život

Zašto uopšte glasati?

Miša Đurković   
subota, 03. maj 2008.

Našom zemljom danas, čini se, vlada izuzetno štetna simbioza jednog broja tajkuna, nekoliko političkih partija i stranih bezbednosnih i političkih struktura koje na sva ovdašnja događanja imaju znatan upliv.

 
Politički život

Poništićemo Tadić-Đelićev potpis na nezavisnost Kosova

Vojislav Koštunica   
petak, 02. maj 2008.

Taj sporazum ima samo jedan cilj, a to je da se Tadić-Đelićev potpis tumači kao potpis Srbije na nezavisnost Kosova. Od te prevare nema ništa, jer će posle izbora Vlada i Skupština poništiti Tadić-Đelićev potpis.

 
Politički život

Sporazum sa EU potpisan, Srbija podeljena

Politika   
sreda, 30. april 2008.

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić i predsedavajući EU Dimitrij Rupel potpisali su juče u Luksemburgu SSP. Potpisivanju prisustvovali su i predsednik Srbije Boris Tadić i ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić.

 
Politički život

Nije ovo ništa šta nas čeka posle izbora

Boško Obradović   
utorak, 29. april 2008.
I koliko je ovakvih podvala, medijskih prevara i šarenih laža? Dovoljno je citirati šta su Vuk Drašković i Dinkić govorili o Đinđiću, šta Đinđić o Kosovu, šta Čanak o Vojvodini, pa videti da je sadašnja evrounijatska lista veća papazjanija od legendarnog DOS-a.
 
Politički život

Srbija u razbijenom ogledalu

Đorđe Vukadinović   
ponedeljak, 28. april 2008.

Konfuzija o kojoj govorimo i koja zaista delimično postoji u svesti srpskih građana nije pala s marsa nego da je namerno proizvedena i da bi bila daleko manja da politička i medijska elita, zapravo, sistematski ne spinuje, bolje reći, sluđuje i siluje srpsko javno mnjenje.

 
Politički život

Politički mazohizam Demokratske stranke

Marinko M. Vučinić   
nedelja, 27. april 2008.

Predstavnici DS-a tvrde da dele mišljenje LDP-a o najbitnijim državnim i nacionalnim pitanjima, pri čemu je jedino sporno određenje prema nezavisnosti Kosova. Reč je o svojevrsnom političkom mazohizmu i političkoj raspolućenosti funkcionera DS-a.

 
Politički život

CIA snajka KGB!

Nataša B. Odalović   
petak, 25. april 2008.

Ovaj predizborni vašar liči na ono što je od Srbije ostalo kada je izmiksovano u ekspres loncu, a sve ispod sača (!): Guča, Exit i Ravna gora pobediti mora. I šta je tu različito, pitate, u odnosu na bilo koje prethodne izbore u Srbiji. 

 
Politički život

Pozicioniranje političkih stranaka

Pavle Popović   
petak, 25. april 2008.

Kakva je priroda predizbornih i mogućih postizbornih koalicija s obzirom na stavove stranaka po pojedinim važnim državnim i društvenim pitanjima? Da li se radi o koalicijama koje treba da obezbede većinu u parlamentu bez obzira na programske razlike?

 
Politički život

Juriš na Vojvodinu

Slađan Nikolić   
četvrtak, 24. april 2008.

Za novinsku agenciju Beta, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, kao i televiziju B92, privođenje Gruhonjića bio je događaj dana. Sve njih sponzorišu “Nacionalne zadužbine za demokratiju” – NED (National Endowment for Democracy).

 
Politički život

Nepodnošljiva lakoća pridruživanja

Maja Kovačević   
četvrtak, 24. april 2008.

U žaru političke kampanje, sa središnjim pitanjem da li potpisati ili ne Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, ovom sporazumu se pripisuju svojstva koja on uopšte nema. Tako čujemo da će nam potpisivanje ovog sporazuma omogućiti pristup „značajnim razvojnim fondovima”.

 
<< Prva < Prethodna 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 Sledeća > Poslednja >>

Strana 420 od 423

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner