Početna strana > Rubrike > Komentar dana
Komentar dana
Komentar dana

Povlačenje iz Sirije - puki američki blef

Vladimir Jevtić   
petak, 04. maj 2018.

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp najavio je skorašnje povlačenje američkih snaga iz Sirije. Već smo saznali da Trampova „tviter diplomatija“ ne odgovara realnosti na terenu.

 
Komentar dana

Vučićevi dometi - ili zašto bi čak i Bedžet Pacoli bio uspešniji na njegovom mestu

Branko Pavlović   
ponedeljak, 16. april 2018.

Ovim tekstom dokazujem da je na platformi na kojoj Aleksandar Vučić rešava pitanje Kosova i Metohije, mnogo korisnije angažovati Bedžeta Pacolija. Znatno bolje bismo prošli, nego kada Vučić pregovara.

 
Komentar dana

Hapšenje Đurića kao još jedno poniženje države Srbije - a Vučićeva reakcija neadekvatna i sumnjiva

„Otadžbina“   
petak, 30. mart 2018.

 Rusi su to, čini se, lepo shvatili pa su, bez obzira na deklerativnu podršku Aleksandru Vučiću, kroz reči dobro poznatog Sergeja Železnjaka decidirano Beogradu stavili do znanja:Potpisivanje sveobuhvatnog sporazuma sa Prištinom je gubitak teriotorije i nije nikakav kompromis, nego nacionalna izdaja.

 
Komentar dana

Kroatizacija Bunjevaca i Šokaca

Slobodan Orlović   
utorak, 13. mart 2018.

U javnosti je neko vreme otvorena polemika o tome treba li Skupština AP Vojvodine da poništi akt nasilne asimilacije Bunjevaca i Šokaca u Hrvate iz davne 1945. godine ili, pak, ne treba. S jedne strane su predstavnici Bunjevaca kojima je ovaj akt ugrozio nacionalnu egzistenciju i osnovno ljudsko pravo, a sa druge su predstavnici vojvođanskih Hrvata koji tvrde da akt pravno ne važi, da je „rezultat želje samih Bunjevaca“ (kanda su sami sebe ukinuli)

 

 
Komentar dana

"Velikosrpska agresija", "jasenovački mit", "križni put" i druge jezičko-političke obmane bez jasnog odgovora

Miloš Stojanović   
nedelja, 11. februar 2018.

Kao mladić zapazio sam kod profesora istorije, Hrvata iz Hercegovine, Elezovića, posebnu strast dok je govorio o „velikosrpskoj ideji“, lukavoj izmišljotini Kalajevske ere „KK“ monarhije, kasnije zdušno prihvaćene od komunista koji su je neštemice koristili zajedno sa još jednom kovanicom iz toga vremena – „velikosrpska buržoazija“. 

 
Komentar dana

Zašto Amerika, uprkos svemu, ostaje u Siriji?

Vladimir Jevtić   
subota, 03. februar 2018.

 Rusija je opravdano vojno prisutna u Siriji jer je ruska armija tamo došla na očajnički poziv Bašara al Asada kako bi sprečila da DAEŠ totalno razori zemlju kao što je bilo u Libiji. Međutim Amerikanci nisu pozvani, oni su u Siriju došli nepozvani i predstavljaju pretnju po stabilnost zemlje

 

 
Komentar dana

Novogodišnje poruke ambasadora Skota - Srbi nemaju čemu dobrom da se nadaju

Mirjana Radojičić   
nedelja, 14. januar 2018.

Svaki javni istup visokih predstavnika još uvek najmoćnije države savremenog sveta predmet je naglašenog interesovanja onih kojima se njeni opunomoćenici različitim povodima obraćaju.

 
Komentar dana

"Dan zastave" na identičan način proslavljen u Albaniji, na Kosovu, Preševu i Bujanovcu - više se i ne krije da je ujedinjenje cilj

"Otadžbina"   
subota, 02. decembar 2017.

Srpska Vlada ulaže silnu energiju u izgradnju puta Niš-Drač da bi Albaniji otvorila prozor u svet. Znanični Beograd svojim indolentnim držanjem postaje saučesnik u stvaranju Velike Albanije. Srpska akademija nauka i umetnosti štampa brošure i udžbenike u kojima stoji da su Albanci potomci Ilira kojima su Srbi oteli zemlju pa je normalna stvar da im se ta teritorija danas vrati

 
Komentar dana

„Mali Alek“, izbori i dozvola „Velikog Brata“

Đorđe Vukadinović   
ponedeljak, 20. novembar 2017.

 Zato su izbori odloženi – do daljnjeg. To jest, dok Vučić ne vidi jasnije šta mu se dešava sa rejtingom u Beogradu i dok nekim novim, „autokolonijalnim“ i izdajničkim potezima koje će povući u međuvremenu „Mali Alek“, eventualno, ipak ne iskamči dozvolu za izbore od „Velikog Brata“.

 
Komentar dana

Prećutani sinovi Srbije

Nikola Todorović   
četvrtak, 09. novembar 2017.

  Vlast predlaže Dan ratnika, posvećen običnim ljudima koji su branili Otadžbinu, od oslobodilačkih ratova u 19 veku do NATO agresije. Predlog se pojavio u javnosti  baš na dan kad su Srbi sudije i tužioci  pristupili kosovskom pravosuđu pred Hašimom Tačijem.

 
Komentar dana

Tendencioznim pitanjima i naručenim istraživanjima javnog mnjenja Vučić priprema teren za priznanje nezavisnosti Kosova

„Otadžbina“   
četvrtak, 26. april 2018.

Iz aviona se vidi da je vlast naručilac ove ankete. Razlog je sondiranje terena za odvajanje KiM od Srbije. Više se Srbiji čak i ne nudi ulazak u EU za davanje južne pokrajine, već prepuštanje ove teritorije treba da bude kompenzacija za instaliranje Aleksandra Vučića na vladarski tron.

 
Komentar dana

„Totalni idiot“ ili „1.800 dana na mom srcu leži rana“

Milanko Šekler   
četvrtak, 05. april 2018.

„Gotovo 1.800 dana šest glavnih tačaka Briselskog sporazuma nisu ni dirnute, a to ne može da bude samo krivica Albanaca, to je potpisala i Evropska unija“, istakao je predsednik Srbije 23. marta 2018. godine na RTS-u.

 
Komentar dana

Kninska „Zora“ nije lovačko društvo iz humorističke serije Radoša Bajića

Milojko Budimir   
petak, 16. mart 2018.

SKD “Zora”sa predsednikom Nikolom Cerovcem, nastavilo je da aktivno deluje u izbeglištvu na očuvanju kulturnog identiteta izbeglih i prognanih Srba, kulturno i duhovno snažeći duh naroda u nadi da će se jednog dana vratiti u svoj zavičaj. 

 
Komentar dana

Anti-antifašistička ofanziva na Zrenjanin

Miroslav Samardžić   
sreda, 28. februar 2018.

Nova srpska buržoazija potiskuje antifašizam kako bi se obeshrabrio otpor postojećem nepravednom sistemu.

 
Komentar dana

Šta prognani Srbi iz Hrvatske očekuju od Vučićeve posete Zagrebu?

Milojko Budimir   
sreda, 07. februar 2018.

Izbegli i prognani Srbi iz Hrvatske u predstojećoj poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj, očekuju da će to biti početak rešavanja brojnih problema sa kojima se susreću od vremena kada su bili primorani da spašavajući gole živote napuste svoja vekovna ognjišta.

 
Komentar dana

Ubistvo Olivera Ivanovića i propast Vučićeve politike

Branko Pavlović   
nedelja, 21. januar 2018.

Politička likvidacija Olivera Ivanovića je početak kraja Vučićevog režima. Prvi put će se biračko telo koje glasa za Vučića ozbiljno zamisliti i prestaće bespogovorno da prihvata kao istinito ono što im Vučićeva propaganda servira. Jedno je sigurno, naručilac ubistva je pogrešio. Ako su to Albanci ili zapad, oni neće naći drugog kao što je Vučić koji mogu da im ostvare predaju KiM. Ako je to zastrašivanje i ućutkivanje političkih porotivnika, dogodiće se savim suprotno. Sve više ljudi će javno biti protiv ovakve politike

 
Komentar dana

Ubistvo Justicije, istine i pravde u Haškom tribunalu

Aleksandar Mihailović   
petak, 22. decembar 2017.

Spuštena je zavesa ali su najveći zločinci ostali na slobodi i istorijskoj pozornici, neki su nagrađeni funkcijama i položajima, te su ostavljeni da uz lažnu sudsku dokumentaciju svedoče o navodnim zločinima svojih žrtava i da grade lažnu istoriju.

 
Komentar dana

Nastavak ekonomske kolonijalizacije – rudnici na dnevnom redu

Danijela Ružičić   
utorak, 28. novembar 2017.

Resursi borskog i majdanpečkog rudarstva su neiscrpni jer dosad nije iskori­šćena ni njihova polovina. Overene geološke rudne rezerve iznose oko 1,38 milijardi tona rude i sadrže oko 5,1 milion tona bakra, 202 tone zlata i 1.477 tona srebra.

 
Komentar dana

Bakir Izetbegović - realno

Branko Pavlović   
sreda, 15. novembar 2017.

Ukratko, Izetbegović je za Srbe, Srbiju, svaki zamisliv, pa i najmanji srpski nacionalni interes - neprijatelj. Realno.

 
Komentar dana

Još jedno lažno predstavljanje Srpske napredne stranke

Marinko M. Vučinić   
utorak, 07. novembar 2017.

Bezobzirnost, bahatost, trivijalizacija političkog života, neodgovornost i stvaranje kulta ličnosti spadaju među glavne odlike vlasti Srpske napredne stranke.

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 3 od 54
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li podržavate formiranje „malog Šengena“ između Srbije, Makedonije i Albanije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner