Početna strana > Rubrike > Komentar dana
Komentar dana
Komentar dana

Mumificiranje akademskih faraona i Velja iz Londona

Savo D. Manojlović   
nedelja, 02. jul 2017.

Vlast se vremenski ograničava, jer postoji tendencija da će onaj koji je vrši, početi da je (zlo)upotrebljava kako bi na vlasti ostao neprimereno dugo. Upravo zato u savremenim političkim sistemima mandat neposredno izabranog predsednika se ograničava na dva mandata.

 
Komentar dana

Katarska kriza i veliki rascep u sunitskom svetu

Mihajlo Brkić   
sreda, 14. jun 2017.

Odmeravanje snaga je nastavak i krak trajnog sukobljavanja Kraljevine Saudijske Arabije i Islamske Republike Iran, kao i vetar u leđa Trampovoj izrazitoj antiiranskoj retorici, koja je opet u potpunosti na liniji izraelskog stava prema istorijskom persijskom rivalu.

 
Komentar dana

Još malo o "zamrzavanju" i nespojivosti funkcija

Slobodan Orlović   
sreda, 07. jun 2017.

A zašto je bitno ostati u političkoj stranci, makar i mirujući, čak i kada ste na politički moćnoj poziciji kao što je predsednik Republike ili direktor BIA-e? Zato što je politička stranka praktično glavni “kadrovik” funkcionera i izvor političkog uticaja. Napuštanjem stranke svaki funkcioner bi, bez obzira na kojoj je državnoj ili javnoj funkciji, smanjio i čak izgubio političku moć

 
Komentar dana

Vučićeve dileme ili nemoć – da li će Vučić postati Vuk

Emil Vlajki   
sreda, 17. maj 2017.

Vrijeme je da Vučić promijeni ploču i da od vučića postane vuk. U svakom njegovom javnom nastupu, njegova se nemoć sve više očituje. Njegovi „prijatelji“ su ga napustili, Njemačka na prvom mjestu koja jasno odobrava velikoalbanski ekspanzionizam. 

 
Komentar dana

„Protest protiv diktature“ i režimsko spinovanje

Đorđe Vukadinović   
ponedeljak, 10. april 2017.

Onoliko koliko moja skromna pamet doseže, mogu reći da sam gotovo apsolutno siguran da ove proteste nije niko unapred organizovao. A pogotovo iza njih ne stoji niko „spolja“ – barem ne od početka i ne kao inicijator. 

 
Komentar dana

Skupština mora da radi - predsednički izbori ne mogu biti izgovor za blokadu

Slobodan Orlović   
utorak, 14. mart 2017.

Sada imamo slučaj da Skupština ne zaseda a morala bi. Ustav je tu jasan – Skupština redovno zaseda šest meseci godišnje, a može i više (vanredna zasedanja ili sednica na državni praznik, na primer). U redovnim, mirnodopskim prilikama manje ne sme. Prolećno tromesečno zasedanje otpočelo je, kako Ustav i nalaže, prvog radnog dana u martu (čl. 106). Pa prekinuto.

 
Komentar dana

"Ko ne može da vlada sobom, ne može ni državom"

Branislav Ristivojević   
utorak, 28. februar 2017.

Ono što je ovde ključno pitanje je: zašto je do ovakve rafalne „projektilske“ vatre, koja ukazuje na odsustvo kontrole, došlo? Ako preobratimo Platonove misli iz naslova odgovor se nameće. Da li navedena lista incidenata vlasti govori o tome da čovek koji se trudi da ostavi utisak da personifikacija i oživotvorenje iste ima muku da obuzda nagao i eksplozivan temperament?

 
Komentar dana

"Kontramiting" stvara jaz između vojske, policije i Vlade Srbije

Aleksandar Mihailović   
petak, 10. februar 2017.

Ko je uopšte i sa kojim motivima odobrio kontramiting i da li je svestan svog neodgovornog ponašanja i mogućih posledica

 
Komentar dana

Iz arhive NSPM - Doručak kod cara Persije

Nikola Tanasić   
četvrtak, 02. februar 2017.

Svi predstavnici svadljivih naroda zaboravljaju međusobnu netrpeljivost kako bi mogli učestvovati u paradi američke pomiriteljske moći. Pod jednim krovom predstavnici Srbije i Kosovije, desnih i levih. Vuk i jagnje. Vuk i Ivica.

 
Komentar dana

Pljačka ikona u Hrvatskoj i dalje traje

Milojko Budimir   
sreda, 18. januar 2017.

Ova poslednja krađa iz zagrebačke pravoslavne crkve Preobraženja Gospodnjeg koja se nalazi u centru Zagreba, samo pokazuje koliko bi tek bile ugrožene one ikone koje bi se vratile u ona mesta i parohijske crkve koja su ostale gotovo bez Srba.  

 
Komentar dana

Ne zna se šta je gore – ako su mu je nametnuli, ili ako je se sam setio

Branislav Ristivojević   
ponedeljak, 19. jun 2017.

“Prosto se ne zna šta izaziva veću sablazan: sam predlog mandatara ili način na koji SNS politički nadničari pokušavaju da ga opravdaju. Kada sam ga čuo pomislio sam na trenutak da gledam direktan prenos dodele Oskara”

 
Komentar dana

Korbinov uspeh i neki novi laburisti

Vladimir Kršljanin   
subota, 10. jun 2017.

Ovo se desilo uprkos ogromnoj antisocijalističkoj kampanji ne samo britanskih, već i kapitalističko-globalističkih krugova Brisela i čitavog Zapada. Stoga je i rezultat vanrednih izbora u Britaniji, posle Bregzita i Trampove pobede, još jedan u nizu krupnih potresa Zapada i krupnih dokaza da je zapadni kapitalizam ušao u svoju terminalnu fazu

 
Komentar dana

Neljudski resursi i neradno iskustvo

Branislav Ristivojević   
petak, 26. maj 2017.

Nesvršeni student po obrazovanju, a ružičasti TV voditelj po profesiji, za direktora Lutrije. Keramičar i opskurni trgovac kafom sa maglovitim školovanjem za čelnika obaveštajne službe. Nezaposleni akademski slikar za direktora Centra za promociju nauke.  

 
Komentar dana

Od Vlade na dar

Slobodan Orlović   
petak, 12. maj 2017.

Kako nazvati poklanjanje državnog, narodnog novca nekima od građana a ne i onim drugim ili svima koji su u istim ili još gorim ekonomskim problemima?

 
Komentar dana

Tragična figura našeg doba

Emil Vlajki   
subota, 25. mart 2017.

„Ne želim voditi unaprijed izgubljene bitke“. Drugim riječima: „Bolje rob, nego grob“. Netko bi rekao da nastavlja nedićevsku tradiciju podložnosti jačem radi spašavanja naroda. Ali se on pouzdaje u Hegela: „Sluga će kad-tad postati gospodar.“
 
Komentar dana

Hladni rat se seli u Banja Luku

Emil Vlajki   
ponedeljak, 06. mart 2017.
 Naša tvrdnja da se hladni rat premješta u Banja Luci nije nikakav tabloidni senzacionalizam. Ministar sigurnosti iz Savjeta ministara BiH tvrdi kako je Banja Luka, simbolizirana predsjedničkom palačom RS i samim Predsjednikom, postala glavni centar terorizma u Bosni i Hercegovini.
 
Komentar dana

Erdoganizacija Srbije

Marinko M. Vučinić   
četvrtak, 23. februar 2017.

Da li smo spremni da dozvolimo uspostavljanje otvorenog autoritarnog sistema vladavine koji veoma lako može da ispolji i svoju totalitarnu prirodu. Od odgovora na ovo pitanje zavisiće i sudbina demokratije i odbrana našeg  ljudskog dostojanstva, moralnog integriteta i nacionalnih interesa srpske države. 

 
Komentar dana

Zaboravi 383 – Samo da rata ne bude!

Aleksandar B. Đikić   
petak, 03. februar 2017.

Hoćemo li se kod Arapa zadužiti da bismo ratovali? I ono najvažnije, Kosovom upravlja NATO. NATO nije izviđačka organizacija. To je ozbiljna vojna i politička sila. Ni Hašim Tači, a bojim se ni Aleksandar Vučić ne mogu da pokrenu nikakve akcije bez odobrenja NATO.

 
Komentar dana

Srbija - zemlja koja obećava

Dejan Ristivojević   
sreda, 01. februar 2017.

Pitanje koje se ovde postavlja jeste i da li je vlast u Srbiji svesno žrtvovala svoje građane radi postizanja dobrih rezultata na papiru (prema merilima MMF i SB)? Da li je to opravdano ili je, pak, pokazatelj da je Srbija samo jedna od kolonija u kojoj se jeftino vade resursi (u ovom slučaju ljudski), bušotina koja će na kraju biti samo zatrpana i zaboravljena. 

 
Komentar dana

Ko to više liči na NDH - RS ili bošnjačka BiH?

Nenad Pivaš   
subota, 14. januar 2017.

Međutim, ukoliko se pogleda malo ispod površine, videće da nije Republika Srpska, već upravo Bosna i Hercegovina, ta koja u mnogo čemu podseća na NDH! Prvo, i NDH i BiH su se zasnivale na savezu Muslimana (danas Bošnjaka) i Hrvata protiv Srba i polazili su od pretpostavke da Drina po svaku cenu mora biti granica

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 5 od 54
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li mislite da će crnogogorski „Zakon o slobodi veroispovesti“ biti povučen?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner