Početna strana > Rubrike > Komentar dana
Komentar dana
Komentar dana

Albanski vojnici u Severnoj Mitrovici kao ilustracija bede i nemoći režima Aleksandra Vučića

„Otadžbina“   
četvrtak, 04. april 2019.

Jedino smena izdajničkog režima Aleksandra Vučića može da Srbiji vrati Kosovo i Metohiju i obezbedi sigurnost i zaštitu Srba u južnoj srpskoj pokrajini.

 
Komentar dana

Mejdan na (Taš)Majdanu

Cvijetin Milivojević   
ponedeljak, 01. april 2019.

Pa, ko to onda i s kim "dogovara haos" i "rušenje države" (čitaj: Vrhovnika)? Ili su i Đitler i Vrhovnik, zajedno, u "tajnom dilu" s Amerima radi, npr, rušenja institucije koja, po Ustavu, vodi politiku države, tj. vlada Srbijom, a to je vlada "legalno i legitimno izabrane" Tajnice Brnabić...? 

 
Komentar dana

Vučićeva borba protiv kriminala - prosudite sami!

Branko Pavlović   
petak, 18. januar 2019.

Predsednik Vučić je izneo čitav niz pogrešnih i netačnih stavova najavljujući novi-novi-novi talas borbe protiv kriminala, manirom u kome se sve predstavlja kao „moja borba“

 
Komentar dana

Neustavnost i licemerje briselskih pregovora

Slobodan Orlović   
petak, 30. novembar 2018.

Ozbiljno se zapitajmo dokle smo stigli kada se u licemernim briselskim pregovorima kosovski Albanci pokazuju kao daleko revnosniji „ustavobranitelji“, jer brane svoja mlada ustavna rešenja, dok srpski predstavnici bagatelišu sadržinu svog osnovnog zakona koji imaju vekovima. Krajnji je čas da se vratimo svome ustavu, dok još imamo kome.

 
Komentar dana

Aleksandar Vučić je bedna kukavica - a poređenje Dejtonskog sa izdajničkim Briselskim sporazumom presna laž

„Otadžbina“   
četvrtak, 22. novembar 2018.

Ova nemoć aktuelnih vlasti u Srbiji koja sve više dobija sindrom „nejakog Uroša“ zagorčava život i ponižava Srbe i na Kosovu i Metohiji. Narodna poslovica Srba sa Kosova i Metohije kaže: „nije što su me bili, nego što će da se navade“ a Albanci su se baš navadili jer je Aleksandar Vučić bedna kukavica.

 
Komentar dana

Presuda Ristivojeviću - napad na kritičko mišljenje

Slobodan Orlović   
ponedeljak, 29. oktobar 2018.

Možda je danas vladajući stav (mainstream) da su naše i porodice roditelja nam, sa međusobnim odnosima svojih članova, konzervativni ostatak patrijahalnih vremena, a da brak, porodica i uopšte zajednica roditelja i dece treba da bude sasvim drugačija – „transparentnija“ i modernistička.

 
Komentar dana

Izraelski nož u leđa Rusiji i (ne)očekivano mlaka reakcija Moskve

Vladimir Jevtić   
subota, 22. septembar 2018.

Iznad Sredozemnog mora blizu obale sirijskog grada Latakije oboren je Ruski izviđački avion „Il Iljušin 20“ pri čemu je stradala njegova kompletna posada koja čini 15 članova osoblja i članova posade. Čitav dan su iz mora vađeni ostaci ljudskih tela. Kako je došlo do obaranja?

 
Komentar dana

U poslednjih 30 godina Albanci imaju daleko veći pad nataliteta od Srba – vlast i mediji namerno plaše građane pričama o „albanskoj demografskoj bombi“

Luka Šarović   
nedelja, 26. avgust 2018.

Statistika pokazuje da su Albanci imali daleko veći pad nataliteta od Srba u poslednjih 30 godina. Niko na Balkanu danas nije ni blizu stope rađanja od 2,1 koliko je potrebno za prostu reprodukciju stanovništva bez migracija.

 
Komentar dana

"Svi ste dobrovoljci" ili šta je to principijelno loše sa novim Zakonom o transplantaciji organa?

Nikola Tanasić   
nedelja, 22. jul 2018.

Odluka o sudbini tela čoveka posle smrti mora biti isključivo njegova, a ako je on nije jasno izrazio - njegove porodice. Mešanje države u to na bilo kom nivou je nedopustivo i nemoralno. A vrlo moguće - i potencijalno opasno.

 
Komentar dana

Vučić i „braća“ - Bugari i Nemci

Marinko M. Vučinić   
subota, 30. jun 2018.

U svom već dokazanom konvertitskom zanosu, nazivajući ih "našom braćom", Aleksandar Vučić namerno prenebregava elementarne istorijske činjenice koje su pratile naše često tragične odnose s Nemcima i Bugarima. Ali, ostaje nada da srpski narod još uvek može da prepozna ko su mu pravi i iskreni savezni i bratski narodi.

 
Komentar dana

Posledice "Plemenitog nakovnja"

Slobodan Orlović   
utorak, 02. april 2019.

 Sve dok se u NATO državama zvanično smatra da je agresija bila ispravna, pravedna, savesna ili poštena, njena protivpravnost nam je beskorisna. Tek kada u toj bici morala i prava dođe do približavanja morala pravu (što je mnogo duži proces nego obratno) imaćemo rašta da kažemo „u pravu smo“

 
Komentar dana

Selektivna pravda nije pravda

Nikola Tanasić   
četvrtak, 21. mart 2019.

 Uprkos 20-25 godina praktično kolonijalne uprave te i takve „Međunarodne zajednice“ u BiH i na KiM, ove dve teritorije su danas najsiromašnije, najkorumpiranije, i najnerazvijenije na Balkanu, njihovom političkom scenom caruju šovinizam i razuzdani nacionalizam, a njihove teritorije služe kao najznačajnije regrutne baze za „Islamsku državu“ i slične terorističke organizacije u Evropi

 

 
Komentar dana

Putinova poseta Beogradu ili - nije baš sve tako jednostavno

Nikita Bondarjev   
utorak, 15. januar 2019.

Organizacije koje sarađuju sa SNS-om su najavile da će pred Hramom Svetog Save, koji će posetiti ruski predsednik, da ga dočeka „70 hiljada ljudi“. Brojka nije slučajna, i neposredno se odnosi na broj demonstranata na ulicama.

 
Komentar dana

Da li će Vučić "prihvatiti realnost" da su svi koje naziva prijateljima podržali ulazak "Kosova" u Interpol?

Branko Pavlović   
subota, 24. novembar 2018.

 Apsolutno svi kojima se Vučić i dalje divi su glasali protiv Srbije. I to je relanost. Kakav je odgovor na tu relanost. Nikakav, osim zaklinjanja da će se nastaviti istim putem

 
Komentar dana

Nema mesta euforiji - neuspeh „Kosova“ da uđe u Interpol je ipak Vaterlo politike Beograda, Prištine, SAD, Britanije, Francuske i Turske

Aleksandar Mihailović   
utorak, 20. novembar 2018.

Pariz i Dubaji jesu Vaterloi vlasti u oba srpska grada i trebalo bi same da shvate da su to bile njihove poslednje bitke, odu sa političke scene Srbije i KiM i daju mogućnost onima koji znaju koji su i čiji interesi najbitniji da trajno reše problem.

 
Komentar dana

Tači opet ponizio Vučića - od njegovog "podizanja borbene gotovosti" više se ni vrapci ne boje

"Otadžbina"   
nedelja, 30. septembar 2018.

 Predsednik Srbije je u više navrata do sad govorio da neće dozvoliti upad ROSU policije na sever Kosova i Metohije a on se juče desio. Hašim Tači je u pratnji ROSU policije stigao na jezero Gazivode. Istini za volju treba priznati da je i prilikom posete Aleksandra Vučića severu Kosova i Metohije ROSU policija bila u njegovoj pratnji. Očito je da „loš pas navodi vuka na tor“

 
Komentar dana

Zašto je oboren ruski avion Il-20 u Siriji?

Leonid Nersisjan   
četvrtak, 20. septembar 2018.

Kada je ruski izviđački avion Il-20 nestao sa radara, i prestao da bude na vezi, pojavilo se nekoliko verzija događaja – lansiranje protivavionske rakete sa francuskog broda, napad izraelskog lovca F-16, „prijateljska vatra“ sirijske PVO ili tehnički uzrok.

 
Komentar dana

Srbija u Rezoluciji 1244, ili gde sve naš veliki pravnik Vučić greši

Branko Pavlović   
petak, 27. jul 2018.

Čuli ste, ma kako da ste se krili od lika i glasa predsednika Vučića, kako je njegova borba za suverenitet Srbije dodatno, dodatno, dodatno.... teška i zbog toga što se u Rezoluciji  1244 SB UN  navodi samo SRJ, a nigde nema Srbije.

 
Komentar dana

Stvarnost i mit Rezolucije 1244 - i zašto je najbolje pregovore o "konačnom statusu" odložiti za neko povoljnije vreme

Slobodan Orlović   
ponedeljak, 09. jul 2018.

 Da bude jasno, Rezolucija 1244 već 20 godina formalno važi, što znači da nije ukinuta ili zamenjena nekom kasnijom rezolucijom. Ipak, Zapad je sasvim ignoriše ne samo iz političkih interesa nego i zbog, možda još važnije, pravnog stava Međunarodnog suda pravde (Advisory Opinion ICJ, 997/2010)

 

 
Komentar dana

Poređenjem Dejtonskog sa izdajničkim Briselskim sporazumom Vučićev režim Srbima vređa zdrav razum i prodaje "rog za sveću"

"Otadžbina"   
četvrtak, 14. jun 2018.

Predsednik Srbije pokušava da Dejtonski sporazum stavi u istu ravan sa njegovim izdajničkim Briselskim sporazumom. To se kosi sa zdravom logikom jer su Srbi Dejtonskim sporazumom dobili 49 % teritorije BiH ili 26,000 kvadratnih kilometara dok je Briselskim sporazumom Srbija Albancima predala 16% svoje teritorije

 

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 2 od 54
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li podržavate formiranje „malog Šengena“ između Srbije, Makedonije i Albanije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner