Početna strana > Rubrike > Komentar dana
Komentar dana
Komentar dana

Povratak Rusije, ili uspon "pravoslavnih socijalista" na Balkanu

Vladimir Kršljanin   
ponedeljak, 14. novembar 2016.

Ona strašna antiljudska zapadna imperija čiji je kraj ovih dana zvanično objavljen, deset godina je na nama lomila zube. Naš heroizam pomogao je i nastanku Vladimira Putina, i jučerašnjim pobedama socijalističkih predsednika na Balkanu i novoj nadi za ceo svet. 

 
Komentar dana

U Hrvatskoj nema mira ni za žive ni za mrtve Srbe

Milojko Budimir   
ponedeljak, 07. novembar 2016.

 Dok se na Baniji preostali povratnici susreću sa ovim nevoljama u Kninu probleme imaju i mrtvi Srbi. Ovih dana uglavnom na srpskim grobovima na kninskom groblju pojavile su se službene obavjesti da će radi neplaćenih računa za grobnu nadoknadu pokojnici biti „deložirani“ u zajedničku grobnicu

 
Komentar dana

Opet savesni plaćaju dugove nesavesnim - Da li su banke zaista krive za sve?

Miroslav Nićin   
četvrtak, 27. oktobar 2016.

Svako neka plati porez i komunalije a nasilinike, kockare i bahate država neka prvo podseti na dug a onda, ako se prave nevešti, neka ih pošalje na radnu akciju, da te dugove i otplate

 
Komentar dana

Srbija ima osnov da otkaže Briselski sporazum - u protivnom ćemo izgubiti sve

Slobodan Orlović   
ponedeljak, 17. oktobar 2016.

 Ukoliko naša vlast ima makar kao daleki cilj povratak srpskog Ustava na Kosmet, onda se mora reći da „briselsko sporazumevanje“ vodi u bezizlaz. Težnja ka Evropskoj uniji koja je većinski priznala i podržava tzv. Kosovo u „sporazumevanju“ na štetu Srbije vodi u ćorsokak. Do kraja ćemo morati da damo sve, Trepča je tek deo. Ako je, pak, Vlada odustala od Kosmeta, morala bi to svom narodu i da obznani.

 
Komentar dana

"Napredni" DSS

Dragana Trifković   
četvrtak, 06. oktobar 2016.

Na poslednjoj sednici Glavnog odbora se jasno mogla videti ta transformacija DSS u SNS, kada je besna rulja počela da dobacuje našim najuglednijim članovima sa Kosova i Metohije, Marku Jakšiću i Slaviši Ristiću. Nastavak te ružne slike, bile su uvrede na račun našeg poslanika Đorđa Vukadinovića, izrečena na najprimitivniji način.

 
Komentar dana

Nahijske gazde i politika štednje

Marinko M. Vučinić   
petak, 23. septembar 2016.

 Da li će premijer Vučić, koji nas inače stalno zasipa podacima o poboljšanoj naplati poreza i ostalih davanja kao i  svrshodnosti štednje i smanjenja penzija i plata u javnom sektoru, priupitati svog bliskog saradnika koliko je koštala ova  svadba decenije u njegovoj kruševačkoj nahiji? 

 
Komentar dana

Srpska šajkača na glavama islamskih fundamentalista

Marinko M Vučinić   
ponedeljak, 12. septembar 2016.
Ono što stvara veliku nedoumicu i zaprepašćenje je ilustracija koja prati uzoran tekst iz “Politike“. Na njoj se vide dve prilike obučene u crne odore, pripadnika fundamentalističke Islamske države, koje imaju šajkače na glavi. To je ista ona šajkača koja je pronela slavu i herojstvo srpskog naroda u njegovoj borbi za opstanak.
 
Komentar dana

Kad AMSS pravdu deli

Milutin Stevanović   
ponedeljak, 29. avgust 2016.

Usred rasprave, jedan od „radnika AMSS“, zaleće se s leđa, u profesionalnom ragbi skoku (kao da se radi o ragbi reprezentativcu, a ne radniku AMSS) obara Jankovića, na šta ostali „radnici AMSS“ priskaču i žestoko ga udaraju. Turska porodica sablažnjena i vidno potresena prizorom, utrčavau zgradu.

 
Komentar dana

Prvi milioni

Dejan Ristivojević   
sreda, 17. avgust 2016.

 U pričama o prvom milionu se nikad nigde ne navode ortački odnosi sa političarima, prljavi trgovački dilovi tipa šećerana za dinar, nevraćanja kredita uzetih od državnih fondova i banaka

 
Komentar dana

Ako i bude promene Ustava, preambula nikako ne sme da se menja

Srpski pravnički klub   
nedelja, 31. jul 2016.

Stoga, kada i ako dođe do reforme Ustava, prembula mora ostati netaknuta. Ona je državotvorni zavet, jer izražava nepokolebljivu težnju da Srbija sačuva KiM i odbrani svoj teritorijalnu celovitost pravnim i demokratskim putem.

 
Komentar dana

Zašto je Tramp pobedio i gde je pogrešio Obama, a gde Vučić

Aleksandar Mihailović   
četvrtak, 10. novembar 2016.

Šta će najmanje biti osvetljeno u brojnim analizama uzroka i rezultata ovih izbora? Mesto i uloga aktuelnog predsednika Obame. Izabran je kao najbolji, dobio je i Nobelovu nagradu za mir, očekivao se napredak na tom planu u svetu, kao i u ekonomiji posle volstritskog sloma, a rezultati su poražavajući i svet nikada nije bio bliži svetskom ratu nego sada.

 
Komentar dana

Jemen - jedan zaboravljeni rat i žrtve za koje nikoga nije briga

Vladimir Jevtić   
utorak, 01. novembar 2016.
Do sada je u ovom konfliktu živote izgubilo najmanje 7.000 ljudi, a koalicione snage bombarduju jedino stambene četvrti, zatvore i sahrane, a ne neke tamo vojne ciljeve.
 
Komentar dana

Dobrodošli u "Srbistan"

Danilo Babić   
ponedeljak, 24. oktobar 2016.

Ko su „evro-Srbi“?. Kao primer za objašnjenje ovog pojma može nam poslužiti susedna ekološka država Crna Gora. Do 2002. godine u njoj su živeli Crnogorci (ili kako su ponosno isticali: „Srbi iz Crne Gore“), a nakon toga „Montenegrini.“ 

 
Komentar dana

Cenzura i autocenzura ili o jednoj beskrupuloznoj zameni teza

Marinko M. Vučinić   
sreda, 12. oktobar 2016.

Zato je nužno izaći iz zatvorenog kruga  neprepoznavanja i  oslobađati se straha  i za početak  treba  jasno reći  da je u ovom  društvu na delu  razrađeni sistem cenzure i medijske kontrole. 

 
Komentar dana

Sveti Stefan, referendum i Srbi

Nikola Tanasić   
nedelja, 25. septembar 2016.

Rođenje Srpske na Svetog Stefana je uvek više bilo stvar proviđenja, nego nekog naročitog planiranja ili političke tehnologije. Ovo mnogim Srbima nije jasno, a bosanskim muslimanima nije jasno nikako, i samo zato su bili u stanju da pomisle da je Srpskoj bilo moguće ukinuti Dan njenog rođenja i posvećenja.

 
Komentar dana

„Praznik demokratije“ u Beloj Palanci – Čega se pametan stidi, time se SNS ponosi

NSPM   
ponedeljak, 19. septembar 2016.

I sve bi to bilo samo još jedna otužna srpska politička priča o „upodobljavanju“ lokalnih vlasti sa republičkom, da Aleksandar Vučić nije rešio da od Bele Palanke napravi „pokaznu vežbu“ enormno poraslog rejtinga SNS-a 

 
Komentar dana

DSS treba hitno da napusti vlast na Voždovcu i Vračaru

Nenad Kojić   
sreda, 31. avgust 2016.

Od svih opozicionih stranaka iz Skupštine Srbije, radikali se tu ne računaju, jedino DSS ulazi u lokalne koalicije sa Srpskom naprednom strankom.

 
Komentar dana

EU u dve brzine?

Slobodan Janković   
utorak, 23. avgust 2016.

Mađarski referendum i austrijski predsednički izbori početkom oktobra svakako će biti novi pritisak u pravcu reformisanja EU. Ako ona krene putem dalje centralizacije, kako želi Francuska, sva je prilika da će britanski „Bregzit“ biti tek prva epizoda u osipanju naddržavne organizacije koju ekonomski predvode Berlin i Frankfurt.

 
Komentar dana

Republika Srpska i "Sandžak" - Ni isto, ni slično, ni nalik

Nenad Pivaš   
ponedeljak, 01. avgust 2016.

 Oblast u Srbiji koju danas zovu Sandžak zapravo je samo proizvoljni naziv za skup 6 opština, Sjenice, Tutina, Novog Pazara, Priboja, Nove Varoši i Prijepolja, od kojih su Bošnjaci većina samo u prve tri i to one tri koje se ne nalaze na granici sa BiH, odnosno RS. Ne poklapa se čak ni sa Novopazarskim sandžakom, koji je postojao na tom prostoru

 
Komentar dana

Izložba za suze i za smeh

NSPM   
utorak, 26. jul 2016.

 Sve u svemu, izložba „necenzurisane laži“ bila je pucanj u prazno – ako je cilj bio da se kvalifikovana javnost ubedi kako u Srbiji nema cenzure i diktature. Ali ne treba imati ni trunku sumnje da će efekat biti postignut kada je reč o naprednjačkom biračkom telu – starijem, slabo informisanom i obrazovanom

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 9 od 57
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner