Početna strana > Rubrike > Komentar dana
Komentar dana
Komentar dana

Hapšenje Đurića kao još jedno poniženje države Srbije - a Vučićeva reakcija neadekvatna i sumnjiva

„Otadžbina“   
petak, 30. mart 2018.

 Rusi su to, čini se, lepo shvatili pa su, bez obzira na deklerativnu podršku Aleksandru Vučiću, kroz reči dobro poznatog Sergeja Železnjaka decidirano Beogradu stavili do znanja:Potpisivanje sveobuhvatnog sporazuma sa Prištinom je gubitak teriotorije i nije nikakav kompromis, nego nacionalna izdaja.

 
Komentar dana

Kroatizacija Bunjevaca i Šokaca

Slobodan Orlović   
utorak, 13. mart 2018.

U javnosti je neko vreme otvorena polemika o tome treba li Skupština AP Vojvodine da poništi akt nasilne asimilacije Bunjevaca i Šokaca u Hrvate iz davne 1945. godine ili, pak, ne treba. S jedne strane su predstavnici Bunjevaca kojima je ovaj akt ugrozio nacionalnu egzistenciju i osnovno ljudsko pravo, a sa druge su predstavnici vojvođanskih Hrvata koji tvrde da akt pravno ne važi, da je „rezultat želje samih Bunjevaca“ (kanda su sami sebe ukinuli)

 

 
Komentar dana

"Velikosrpska agresija", "jasenovački mit", "križni put" i druge jezičko-političke obmane bez jasnog odgovora

Miloš Stojanović   
nedelja, 11. februar 2018.

Kao mladić zapazio sam kod profesora istorije, Hrvata iz Hercegovine, Elezovića, posebnu strast dok je govorio o „velikosrpskoj ideji“, lukavoj izmišljotini Kalajevske ere „KK“ monarhije, kasnije zdušno prihvaćene od komunista koji su je neštemice koristili zajedno sa još jednom kovanicom iz toga vremena – „velikosrpska buržoazija“. 

 
Komentar dana

Zašto Amerika, uprkos svemu, ostaje u Siriji?

Vladimir Jevtić   
subota, 03. februar 2018.

 Rusija je opravdano vojno prisutna u Siriji jer je ruska armija tamo došla na očajnički poziv Bašara al Asada kako bi sprečila da DAEŠ totalno razori zemlju kao što je bilo u Libiji. Međutim Amerikanci nisu pozvani, oni su u Siriju došli nepozvani i predstavljaju pretnju po stabilnost zemlje

 

 
Komentar dana

Novogodišnje poruke ambasadora Skota - Srbi nemaju čemu dobrom da se nadaju

Mirjana Radojičić   
nedelja, 14. januar 2018.

Svaki javni istup visokih predstavnika još uvek najmoćnije države savremenog sveta predmet je naglašenog interesovanja onih kojima se njeni opunomoćenici različitim povodima obraćaju.

 
Komentar dana

"Dan zastave" na identičan način proslavljen u Albaniji, na Kosovu, Preševu i Bujanovcu - više se i ne krije da je ujedinjenje cilj

"Otadžbina"   
subota, 02. decembar 2017.

Srpska Vlada ulaže silnu energiju u izgradnju puta Niš-Drač da bi Albaniji otvorila prozor u svet. Znanični Beograd svojim indolentnim držanjem postaje saučesnik u stvaranju Velike Albanije. Srpska akademija nauka i umetnosti štampa brošure i udžbenike u kojima stoji da su Albanci potomci Ilira kojima su Srbi oteli zemlju pa je normalna stvar da im se ta teritorija danas vrati

 
Komentar dana

„Mali Alek“, izbori i dozvola „Velikog Brata“

Đorđe Vukadinović   
ponedeljak, 20. novembar 2017.

 Zato su izbori odloženi – do daljnjeg. To jest, dok Vučić ne vidi jasnije šta mu se dešava sa rejtingom u Beogradu i dok nekim novim, „autokolonijalnim“ i izdajničkim potezima koje će povući u međuvremenu „Mali Alek“, eventualno, ipak ne iskamči dozvolu za izbore od „Velikog Brata“.

 
Komentar dana

Prećutani sinovi Srbije

Nikola Todorović   
četvrtak, 09. novembar 2017.

  Vlast predlaže Dan ratnika, posvećen običnim ljudima koji su branili Otadžbinu, od oslobodilačkih ratova u 19 veku do NATO agresije. Predlog se pojavio u javnosti  baš na dan kad su Srbi sudije i tužioci  pristupili kosovskom pravosuđu pred Hašimom Tačijem.

 
Komentar dana

Raspršen san Katalonaca o nezavisnosti

Vladimir Jevtić   
subota, 04. novembar 2017.

Svet je (Rusija i Kina se nisu oglašavale) u potpunosti podržao Španiju jer se zna da će se Z. Evropa vrlo brzo, a samim tim i Evropska Unija, brzo raspasti na državice koje su nacionalistički orijentisane

 
Komentar dana

Strela je odapeta ili nek vam sad Solana objasni kako je Kosovo jedinstven slučaj

Branislav Ristivojević   
četvrtak, 05. oktobar 2017.

Jadna nek je majka ovim sirotim Kataloncima kada im treba Čanak da ih učini nezavisnim. Ni ne znaju u kojoj su opasnosti da završe centralizovani sa svim polugama moću u prestonici kao i svi oni silni vojvođaneri koji slede političkog zombija.

 
Komentar dana

Kninska „Zora“ nije lovačko društvo iz humorističke serije Radoša Bajića

Milojko Budimir   
petak, 16. mart 2018.

SKD “Zora”sa predsednikom Nikolom Cerovcem, nastavilo je da aktivno deluje u izbeglištvu na očuvanju kulturnog identiteta izbeglih i prognanih Srba, kulturno i duhovno snažeći duh naroda u nadi da će se jednog dana vratiti u svoj zavičaj. 

 
Komentar dana

Anti-antifašistička ofanziva na Zrenjanin

Miroslav Samardžić   
sreda, 28. februar 2018.

Nova srpska buržoazija potiskuje antifašizam kako bi se obeshrabrio otpor postojećem nepravednom sistemu.

 
Komentar dana

Šta prognani Srbi iz Hrvatske očekuju od Vučićeve posete Zagrebu?

Milojko Budimir   
sreda, 07. februar 2018.

Izbegli i prognani Srbi iz Hrvatske u predstojećoj poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj, očekuju da će to biti početak rešavanja brojnih problema sa kojima se susreću od vremena kada su bili primorani da spašavajući gole živote napuste svoja vekovna ognjišta.

 
Komentar dana

Ubistvo Olivera Ivanovića i propast Vučićeve politike

Branko Pavlović   
nedelja, 21. januar 2018.

Politička likvidacija Olivera Ivanovića je početak kraja Vučićevog režima. Prvi put će se biračko telo koje glasa za Vučića ozbiljno zamisliti i prestaće bespogovorno da prihvata kao istinito ono što im Vučićeva propaganda servira. Jedno je sigurno, naručilac ubistva je pogrešio. Ako su to Albanci ili zapad, oni neće naći drugog kao što je Vučić koji mogu da im ostvare predaju KiM. Ako je to zastrašivanje i ućutkivanje političkih porotivnika, dogodiće se savim suprotno. Sve više ljudi će javno biti protiv ovakve politike

 
Komentar dana

Ubistvo Justicije, istine i pravde u Haškom tribunalu

Aleksandar Mihailović   
petak, 22. decembar 2017.

Spuštena je zavesa ali su najveći zločinci ostali na slobodi i istorijskoj pozornici, neki su nagrađeni funkcijama i položajima, te su ostavljeni da uz lažnu sudsku dokumentaciju svedoče o navodnim zločinima svojih žrtava i da grade lažnu istoriju.

 
Komentar dana

Nastavak ekonomske kolonijalizacije – rudnici na dnevnom redu

Danijela Ružičić   
utorak, 28. novembar 2017.

Resursi borskog i majdanpečkog rudarstva su neiscrpni jer dosad nije iskori­šćena ni njihova polovina. Overene geološke rudne rezerve iznose oko 1,38 milijardi tona rude i sadrže oko 5,1 milion tona bakra, 202 tone zlata i 1.477 tona srebra.

 
Komentar dana

Bakir Izetbegović - realno

Branko Pavlović   
sreda, 15. novembar 2017.

Ukratko, Izetbegović je za Srbe, Srbiju, svaki zamisliv, pa i najmanji srpski nacionalni interes - neprijatelj. Realno.

 
Komentar dana

Još jedno lažno predstavljanje Srpske napredne stranke

Marinko M. Vučinić   
utorak, 07. novembar 2017.

Bezobzirnost, bahatost, trivijalizacija političkog života, neodgovornost i stvaranje kulta ličnosti spadaju među glavne odlike vlasti Srpske napredne stranke.

 
Komentar dana

Da li je reketom nad penzinerima sprečen bankrot Srbije?

Aleksandar Mihailović   
ponedeljak, 30. oktobar 2017.

Zbog čega su ovomilenijumske vlasti Srbije dovele Fond PiO u stanje zavisnosti od budžeta ako on može sam da se održava, oplođuje i da penzije budu veće? Ko vlastima Srbije daje za pravo da pnjačkaju taj Fond i rasprodaju njegovu imovinu svojim tajkunima, finansijerima stranaka i strancima? 

 
Komentar dana

Protesti pred Vladom su kucanje na sporedna vrata – moć stanuje na Andrićevom vencu

Nikola Todorović   
utorak, 26. septembar 2017.

 Protest ispred zgrade Vlade je kucanje na sporedna vrata. Na čelu tima, koji po Ustavu određuje i vodi politiku države - što bi rekli selektor ekipe,  postavljen je ekspert bez partije, kojem je zato lakše nameniti prolaznu ulogu. 

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 6 od 57
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner