Početna strana > Rubrike > Komentar dana
Komentar dana
Komentar dana

„Čokolinda“ i srpska privreda

Aleksandar B. Đikić   
petak, 09. decembar 2016.

 I zato sam zahvalan gospođi Kitarović, jer je jednu čokoladicu izdigla iznad hiljada tona robe proizvedenih u Srbiji, a čiji su vlasnici upravo hrvatski tajkuni: Todorić, Tedeski, Gucić, Tuđman i drugi

 
Komentar dana

Licemerje, smokvin list i "dobrodelatna ljubav" raba Vučićevića

Milutin Stevanović   
nedelja, 27. novembar 2016.

Čime je to Vučićević zaslužio? Da li pornografskim sadržajima i nabrajanjem gaća spalih sa kojekakvih striptizeta u glasilu koje uređuje? Šta je tu „dobrodelatna ljubav i pomoć Crkvi“? Jesu li to naslovi poput: „Ima muda“, ili „Panonska pi*da“, ili „Pi*ka papučarska”, ili „Sanda skroz luda“, ili „Žuti hoće đoku“, ili, “Hrast će ipak pasti“, ili...... Čime je zaslužio? Osim što je režimski avlijaner, - ničime!

 
Komentar dana

Povratak Rusije, ili uspon "pravoslavnih socijalista" na Balkanu

Vladimir Kršljanin   
ponedeljak, 14. novembar 2016.

Ona strašna antiljudska zapadna imperija čiji je kraj ovih dana zvanično objavljen, deset godina je na nama lomila zube. Naš heroizam pomogao je i nastanku Vladimira Putina, i jučerašnjim pobedama socijalističkih predsednika na Balkanu i novoj nadi za ceo svet. 

 
Komentar dana

U Hrvatskoj nema mira ni za žive ni za mrtve Srbe

Milojko Budimir   
ponedeljak, 07. novembar 2016.

 Dok se na Baniji preostali povratnici susreću sa ovim nevoljama u Kninu probleme imaju i mrtvi Srbi. Ovih dana uglavnom na srpskim grobovima na kninskom groblju pojavile su se službene obavjesti da će radi neplaćenih računa za grobnu nadoknadu pokojnici biti „deložirani“ u zajedničku grobnicu

 
Komentar dana

Opet savesni plaćaju dugove nesavesnim - Da li su banke zaista krive za sve?

Miroslav Nićin   
četvrtak, 27. oktobar 2016.

Svako neka plati porez i komunalije a nasilinike, kockare i bahate država neka prvo podseti na dug a onda, ako se prave nevešti, neka ih pošalje na radnu akciju, da te dugove i otplate

 
Komentar dana

Srbija ima osnov da otkaže Briselski sporazum - u protivnom ćemo izgubiti sve

Slobodan Orlović   
ponedeljak, 17. oktobar 2016.

 Ukoliko naša vlast ima makar kao daleki cilj povratak srpskog Ustava na Kosmet, onda se mora reći da „briselsko sporazumevanje“ vodi u bezizlaz. Težnja ka Evropskoj uniji koja je većinski priznala i podržava tzv. Kosovo u „sporazumevanju“ na štetu Srbije vodi u ćorsokak. Do kraja ćemo morati da damo sve, Trepča je tek deo. Ako je, pak, Vlada odustala od Kosmeta, morala bi to svom narodu i da obznani.

 
Komentar dana

"Napredni" DSS

Dragana Trifković   
četvrtak, 06. oktobar 2016.

Na poslednjoj sednici Glavnog odbora se jasno mogla videti ta transformacija DSS u SNS, kada je besna rulja počela da dobacuje našim najuglednijim članovima sa Kosova i Metohije, Marku Jakšiću i Slaviši Ristiću. Nastavak te ružne slike, bile su uvrede na račun našeg poslanika Đorđa Vukadinovića, izrečena na najprimitivniji način.

 
Komentar dana

Nahijske gazde i politika štednje

Marinko M. Vučinić   
petak, 23. septembar 2016.

 Da li će premijer Vučić, koji nas inače stalno zasipa podacima o poboljšanoj naplati poreza i ostalih davanja kao i  svrshodnosti štednje i smanjenja penzija i plata u javnom sektoru, priupitati svog bliskog saradnika koliko je koštala ova  svadba decenije u njegovoj kruševačkoj nahiji? 

 
Komentar dana

Srpska šajkača na glavama islamskih fundamentalista

Marinko M Vučinić   
ponedeljak, 12. septembar 2016.
Ono što stvara veliku nedoumicu i zaprepašćenje je ilustracija koja prati uzoran tekst iz “Politike“. Na njoj se vide dve prilike obučene u crne odore, pripadnika fundamentalističke Islamske države, koje imaju šajkače na glavi. To je ista ona šajkača koja je pronela slavu i herojstvo srpskog naroda u njegovoj borbi za opstanak.
 
Komentar dana

Kad AMSS pravdu deli

Milutin Stevanović   
ponedeljak, 29. avgust 2016.

Usred rasprave, jedan od „radnika AMSS“, zaleće se s leđa, u profesionalnom ragbi skoku (kao da se radi o ragbi reprezentativcu, a ne radniku AMSS) obara Jankovića, na šta ostali „radnici AMSS“ priskaču i žestoko ga udaraju. Turska porodica sablažnjena i vidno potresena prizorom, utrčavau zgradu.

 
Komentar dana

(T)ko se boji "Slovenskog bratstva"

Slobodan Jovanović   
četvrtak, 08. decembar 2016.

 

Vojska Srbije ima mnogo više vežbi koja je sprovela sa NATO paktom i Srbija zaista sedi na dve stolice. Međutim vežba „slovensko bratstvo“ je uplašila Hrvate jer je Hrvatska član NATO pakta.

 
Komentar dana

Povodom jedne izmene u Krivičnom zakoniku Srbije ili srpski mazohistički barbarus

Emil Vlajki   
nedelja, 20. novembar 2016.

 Zapad je svoje zločinačko djelovanje prema Srbima opravdavao time što je reagirao vojno i brutalno („ali za dobrobit Srba“) zbog počinjenog „srebreničkog genocida“. Ali sve dok sami Srbi ne priznaju taj „genocid“, argumenti Zapada su bez osnova. 

 
Komentar dana

Zašto je Tramp pobedio i gde je pogrešio Obama, a gde Vučić

Aleksandar Mihailović   
četvrtak, 10. novembar 2016.

Šta će najmanje biti osvetljeno u brojnim analizama uzroka i rezultata ovih izbora? Mesto i uloga aktuelnog predsednika Obame. Izabran je kao najbolji, dobio je i Nobelovu nagradu za mir, očekivao se napredak na tom planu u svetu, kao i u ekonomiji posle volstritskog sloma, a rezultati su poražavajući i svet nikada nije bio bliži svetskom ratu nego sada.

 
Komentar dana

Jemen - jedan zaboravljeni rat i žrtve za koje nikoga nije briga

Vladimir Jevtić   
utorak, 01. novembar 2016.
Do sada je u ovom konfliktu živote izgubilo najmanje 7.000 ljudi, a koalicione snage bombarduju jedino stambene četvrti, zatvore i sahrane, a ne neke tamo vojne ciljeve.
 
Komentar dana

Dobrodošli u "Srbistan"

Danilo Babić   
ponedeljak, 24. oktobar 2016.

Ko su „evro-Srbi“?. Kao primer za objašnjenje ovog pojma može nam poslužiti susedna ekološka država Crna Gora. Do 2002. godine u njoj su živeli Crnogorci (ili kako su ponosno isticali: „Srbi iz Crne Gore“), a nakon toga „Montenegrini.“ 

 
Komentar dana

Cenzura i autocenzura ili o jednoj beskrupuloznoj zameni teza

Marinko M. Vučinić   
utorak, 11. oktobar 2016.

Zato je nužno izaći iz zatvorenog kruga  neprepoznavanja i  oslobađati se straha  i za početak  treba  jasno reći  da je u ovom  društvu na delu  razrađeni sistem cenzure i medijske kontrole. 

 
Komentar dana

Sveti Stefan, referendum i Srbi

Nikola Tanasić   
nedelja, 25. septembar 2016.

Rođenje Srpske na Svetog Stefana je uvek više bilo stvar proviđenja, nego nekog naročitog planiranja ili političke tehnologije. Ovo mnogim Srbima nije jasno, a bosanskim muslimanima nije jasno nikako, i samo zato su bili u stanju da pomisle da je Srpskoj bilo moguće ukinuti Dan njenog rođenja i posvećenja.

 
Komentar dana

„Praznik demokratije“ u Beloj Palanci – Čega se pametan stidi, time se SNS ponosi

NSPM   
ponedeljak, 19. septembar 2016.

I sve bi to bilo samo još jedna otužna srpska politička priča o „upodobljavanju“ lokalnih vlasti sa republičkom, da Aleksandar Vučić nije rešio da od Bele Palanke napravi „pokaznu vežbu“ enormno poraslog rejtinga SNS-a 

 
Komentar dana

DSS treba hitno da napusti vlast na Voždovcu i Vračaru

Nenad Kojić   
sreda, 31. avgust 2016.

Od svih opozicionih stranaka iz Skupštine Srbije, radikali se tu ne računaju, jedino DSS ulazi u lokalne koalicije sa Srpskom naprednom strankom.

 
Komentar dana

EU u dve brzine?

Slobodan Janković   
utorak, 23. avgust 2016.

Mađarski referendum i austrijski predsednički izbori početkom oktobra svakako će biti novi pritisak u pravcu reformisanja EU. Ako ona krene putem dalje centralizacije, kako želi Francuska, sva je prilika da će britanski „Bregzit“ biti tek prva epizoda u osipanju naddržavne organizacije koju ekonomski predvode Berlin i Frankfurt.

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 6 od 54
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li podržavate formiranje „malog Šengena“ između Srbije, Makedonije i Albanije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner