Početna strana > Rubrike > Komentar dana
Komentar dana
Komentar dana

Uprkos bregzitu, vlast se u Srbiji drži „evropskog puta“ kao pijan plota

Slobodan Jovanović   
utorak, 12. jul 2016.

Naime, bregzit će u perspektivi imati velike posledice po koheziju Britanije. Drugim rečima u Škotskoj je pobedila opcija ostanka u Evropskoj Uniji. Škotska premijerka najavljuje skori referendum jer Škoti žele da ostanu u Evropskoj Uniji.

 
Komentar dana

Kako su srpski mediji propratili premijerovo priznanje da iza rušenja u Savamali stoji vlast

NSPM   
četvrtak, 09. jun 2016.

 Ili su na naslovnim stranama to potpuno prećutali, poput „Informera“, koji se po ko zna koji put bavi otkrivanjem zavere i još jednog „državnog udara“, ili su, poput Novosti, događaj predstavili kao „veliki uspeh“ Vučićeve vlasti

 
Komentar dana

Pošto je ulaznica za Evropsku uniju

Vojislav M. Stanojčić   
nedelja, 22. maj 2016.

Tu, međutim, ne bi bio kraj njenim nevoljama. Ako Evropska unija , ipak, opstane i ako Srbiju najzad doputuje za neku godinu u Brisel, slediće, nema sumnje, i poziv u NATO.

 
Komentar dana

Ustavni sud treba da razreši postizbornu krizu

Slobodan Orlović   
utorak, 03. maj 2016.

Pravni put kroz upravo nastalu izbornu konfuziju izgleda otprilike ovako. Učesnik na izborima može da podnese prigovor ukoliko smatra da je povređeno izborno pravo. Rok je samo 24 sata od uočene povrede, donete odluke ili propusta i RIK o tome odlučuje u roku od 48 sati.

 
Komentar dana

Kako radi Vučićeva fabrika laži

Igor Marković   
utorak, 12. april 2016.

Nakon demantija i dokaza da se radi o podmetačini, Informer ne samo da nije uklonio lažnu vest sa portala, već ju je stavio na naslovnu stranu sutrašnjeg štampanog izdanja.

 
Komentar dana

Haški tribunal posle presuda Karadžiću i Šešelju - perpetuiranje „prirodnog stanja“ na Balkanu

Nikola Tanasić   
subota, 02. april 2016.

 Čelnicima NATO i ratnim huškačima iz međunarodne zajednice i dalje nema ko da sudi, iako je njihova moć i uticaj u ratovima devedesetih bila neuporedivo veća od Šešeljeve, Karadžićeve, pa čak i Miloševićeve.

 
Komentar dana

Presuda Karadžiću je udarac za RS, ali ne fatalan – dobro je što nije gore!

Đorđe Vukadinović   
četvrtak, 24. mart 2016.

 U svakom slučaju, neposredni zadatak svih srpskih političara, intelektualaca i javnih delatnika u narednom periodu biće da se ova haška presuda u istorijskom i etičkom smislu diskvalifikuje, a u pravnom smislu poništi, kao i ostale skandalozne odluke ovog suda koji, ovakav kakav je, nikada nije ni trebalo da bude formiran.

 
Komentar dana

Poplave i MMF

Branko Pavlović   
četvrtak, 10. mart 2016.

 U prevodu, mi ćemo potpuno prihvatiti da budemo plavljeni iznova i iznova, ali se suprotstaviti MMF-u nećemo jer bi to bilo vraćanje u srednji vek. A i hvale nas, a to onda znači hvale Vučića.

 
Komentar dana

Zapadna rusofobija i treći svetski rat

Emil Vlajki   
nedelja, 06. mart 2016.

Nadajmo se, također, da će razum prevladati i da se ovaj konflikt uopće neće odigrati. A ako se on desi, da će se, ma koliko je tragično kazati tako nešto, ograničiti samo na Siriju. 

 
Komentar dana

Nova „briselska pobeda“ ili kako spinuje Vučićeva medijska mašinerija

Igor Marković   
četvrtak, 28. januar 2016.

Dakle, ogromna većina građana uopšte nije saznala da je zvanična Srbija juče u Briselu pristala da prizna diplome „kosovskog univerziteta“ i registarske tablice „Republike Kosovo“.

 
Komentar dana

Britanska "deklaracija nezavisnosti" ili osveta prezrene demokratije

NSPM   
nedelja, 26. jun 2016.

Možda takav kolonizatorski pristup (mali ste i bedni bez EU) ima efekta na Balkanu i Istočnoj Evropi, ali kod gordih Britanaca je definitivno izazvao kontraefekat

 
Komentar dana

Ko to i zbog čega plaši Engleze novim članicama EU?

Aleksandar Mihailović   
sreda, 25. maj 2016.

Da li su zagovornici „Bregzita“ iskreni kada toliko plaše građane Engleske novim kandidatima za EU, među kojima je i Srbija? BBC piše da te zemlje možda i neće pristupiti EU i da se Srbija, Crna Gora, Makedonija, Turska i Albanija neće pridružiti EU u skorije vreme.

 
Komentar dana

DSS i Dveri posle ulaska u skupštinu - nije vreme za euforiju, već ozbiljna preispitivanja

Nebojša Vuković   
subota, 07. maj 2016.

Čini se, da ne stoje ni tvrdnje kako je reklamna poruka koalicije Dveri i DSS-a bila najkreativnija i najkvalitetnija. Da je bila takva, ona bi koaliciju, uprkos medijskim napadima, izbacila daleko iznad cenzusa. A nije. Pored toga, za prosečnog srpskog birača, najbolja je jasna, i nedvosmislena poruka, a ne ona koja budi različite, često razlivene asocijacije kod obrazovanijeg dela populacije

 
Komentar dana

Srbija dan posle izbora ili zašto je ipak trebalo izaći na glasanje

Nikola N. Živković   
ponedeljak, 25. april 2016.

Računao sam da će patriotski blok, i pod tim nepovoljnim uslovima, da osvoji nekih petnaest, pa možda i dvadeset odsto glasova. A to se i moglo dogoditi, da američkim okupatorima nisu pomogli i „srpski patriote i nacionalisti“.

 
Komentar dana

Aleksandar Vučić na Kosovu ili „Tri karte za Holivud - drugi deo“

Sanja Sovrlić   
petak, 08. april 2016.

Tehnički premijer na pitanje „koliko ljudi ga je dočekalo po radnoj obavezi“, odgovara da nema radne obaveze i da to mogu pitati i građane.

 
Komentar dana

Izbori za „poustavljenje“ strateškog partnerstva sa NATO

Slobodan Orlović   
utorak, 29. mart 2016.

Ali, svim dosadašnjim sporazumima sa NATO-om Srbija je praktično postala njegov deo kroz: prihvatanje temeljnih akata NATO-a, korišćenje teritorije, naših resursa i vojne infrastrukture za potrebe tog saveza...

 
Komentar dana

Prljava kampanja protiv Sande Rašković ili svim sredstvima protiv DSS i Dveri u parlamentu

Nenad Kojić   
nedelja, 20. mart 2016.

Izgleda da je od nekadašnje Velike Srbije i granice Karlovac-Karlobag-Ogulin-Virovitica za Vojislava Šešelja danas sasvim prihvatljiva pretkumunovska Srbija ili bolje reći Beogradski pašaluk.

 
Komentar dana

"Bruto PDV" na prodaju magle i ostali doprinosi kreativnoj ekonomiji

Danilo Babić   
ponedeljak, 07. mart 2016.

Dakle, indikator je potpuno beskoristan. To je samo broj koji se u nekom trenutku učinio kao atraktivan nekakvom službeniku u „ministarstvu za propagandu,“ neformalnom ministarstvu koje u ovoj vladi ima najbolje rezultate.

 
Komentar dana

Kasno Vučić na Kosovo stiže, ali tačno pred izbore - i da podrži Tačija

Nenad Kojić   
subota, 27. februar 2016.

U sistemu poremećenih vrednosti čiji je temelj protestanska filozofija Vebera koju naš predsednik Vlade zastupa, Srbi treba da odbace svoje junake kao što su Miloš Obilić i Banović Stahinja i da prihvate klimoglavce, a da se izdaja tretira kao narodna mudrost koja treba da spreči pogibiju građana.

 
Komentar dana

"Viva la Revolucion"

Emil Vlajki   
ponedeljak, 18. januar 2016.

Tendencijski gledano, a stvari u tom pogledu sve više izmiču kontroli, pravoslavlje će u Srbiji, i na nivou njenih populacija, dobiti krajnje ozbiljnu konkurenciju u nepravoslavnim, posebno ne-kršćanskim, religijama.

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 10 od 57
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner