Početna strana > Rubrike > Komentar dana
Komentar dana
Komentar dana

Više od nebrige – treba li stranci da nam biraju vladu i pišu ustav

Slobodan Orlović   
utorak, 19. maj 2015.

Konačno, da li je moguće da isti narod u srednjem veku stvara Zakonopravilo, jevanđelja, Dušanov zakonik, a da sada ne može sam da usvoji zakon o kulturi. Izgleda da je tako jer ministar slavodobitno objavi da je „finalni predlog“ tog zakona „odobren u Briselu“.

 
Komentar dana

Ako radi posao kako valja, zaštitnik građana ne može da bude omiljen kod vlasti

Darko Simović   
utorak, 12. maj 2015.

Budući da parlament nema politički kapacitet da kontroliše rad Vlade, jer je pretvoren u lakrdijašku pozorišnu scenu za obračun sa karikaturalnim ostacima opozicije, preostalo je jedino da Zaštitnik građana, kao nezavisna institucija izvan sistema vlasti ukazuje na propuste u radu državne uprave.

 
Komentar dana

Hoće li biti referenduma o „Beogradu na vodi“, ili spomenik jedne megalomanije

Vojislav M. Stanojčić   
utorak, 28. april 2015.

Policijske snage razdvajale su ove dve grupe. U tu svrhu korišćeni su i zaustavljeni tramvaji u Karađorđevoj ulici, koji su ujedno služili i da se potpisnici i gosti toga svečanog čina poštede od ružne i neprilične slike građana koji negoduju.

 
Komentar dana

Kako "naprednjaci" porede reformu pravosuđa i bombardovanje Srbije 1999.

Vojislav M. Stanojčić   
ponedeljak, 20. april 2015.

Nije ništa neobično da se poslanicima opozicije ponude besplatne usluge psihijatra, a da oni reaguju još gorim izrazima i rečima. Nema sumnje da naprednjaci tako nešto i priželjkuju, jer se onda tema rasprave zaboravi, a skupštinsko zasedanje iskoristi za obnavljanje starih uvreda.

 
Komentar dana

“Slavimo Beograd” uz “leks specijalis”, ili kako je premijer doskočio “eliti”

Vojislav M. Stanojčić   
četvrtak, 12. mart 2015.

U svom otvorenom pismu izvršnoj vlasti arhitekte potpisnici upozoravaju na štetu koju grad Beograd može imati i navode niz prekršaja zakona, a sve u interesu jednog stranog investitora . Nije poštovan ni Ustav a ni više međunarodnih povelja, dok je na brzinu izmenjen i Generalni urbanistički plan.

 
Komentar dana

U kojoj meri su SAD odgovorne za ubistvo 21 pravoslavnog kopta u Libiji?

Goran Vujević   
sreda, 18. februar 2015.

Vojno-industrijskom kompleksu SAD su potrebni neprijatelji koji će „naterati“ Ameriku da se vojno angažuje u svetu. Američki neprijatelj broj 1 bila je Al Kaida nakon rušenja zgrada Svetskog trgovinskog centra. Međutim, ne samo da je rušenje zgrada STC-a i udar otetog aviona u Pentagon pod velom sumnje već je i čitav rat protiv AL Kaide pod sumnjom.

 
Komentar dana

Kako je „Blic“ izmislio gasovod ispod Atlantika

NSPM   
ponedeljak, 09. februar 2015.

Autor članka dostavlja i tabelu u skladu sa kojom Rusija plaća „jednu od najvećih cena za ruski gas u Evropi“, ali ne objašnjava kako će Srbija uštedeti od uvoza američkog TNG, za koji sama priznaje da je „komprimovan, pa time i skuplji“.

 
Komentar dana

Iz arhive NSPM - Čarobni breg ili Poslednji krug u Davosu

Nikola Tanasić   
četvrtak, 22. januar 2015.

Kriza. Čarobna reč našeg vremena. Došla je niotkuda, poremetila vrtoglave krivulje rasta i saplela „gospodu sa brda“ na korak od obećavanog i mukotrpno građenog „boljeg sutra“. I stoga se alpski forum odvija u donekle turobnoj atmosferi.

 
Komentar dana

Da li izbor Kolinde Grabar Kitanović predstavlja pretnju za Srbe?

Slobodan Jovanović   
utorak, 13. januar 2015.

Vlast u Srbiji je indiferentna prema nacionalnim interesima Srba za razliku od Hrvatske koja je u EU ali ipak štiti svoje nacionalne interese. Kolinda Grabar Kitarović je izjavila da će se boriti za hrvatske nacionalne interese jer je: „ ovo Hrvatska, a ne regija".

 
Komentar dana

Srbija na pragu 2015 – sve veći vožd u sve manjoj zemlji

Emil Vlajki   
četvrtak, 25. decembar 2014.

Inače, „nema više nedodirljivih“, neprekidno ponavlja vožd, sadašnji Predsjednik vlade, prvi među jednakima, a koga vlast, kako on tvrdi, uopće ne zanima. I stvarno, čitava Srbija je to mogla jasno vidjeti da kada je dotični, u više navrata, prolazio kroz špalire ljudi, ovi su ga neprekidno dodirivali, njega i njegove ministre.

 
Komentar dana

Ruža Tomašić “hrvatski Šešelj u suknji", ili kako bivša kaskaderka "doprinosi" pomirenju u regionu

Vojislav M. Stanojčić   
subota, 16. maj 2015.

Prelomni trenutak bio je nesumnjivo susret sa Franjom Tuđmanom. Prilikom njegovog boravka u Vankuveru, ona je, pošto je prethodno završila tečaj za zaštitu vladinih funkcionera, određena da bude član njegovog obezbeđenja.

 
Komentar dana

Muke po Tomi

Tomislav Stanković   
subota, 02. maj 2015.

Ako toj odluci dodamo onu kojom je organizovao vojnu paradu u čast predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, Tomislav Nikolić bar za jedno mesto iznad je na već pomenutom, malobrojnom spisku šta god se sa tom njegovom odlukom desilo.

 
Komentar dana

Unutrašnja logika rata, ili zašto zapad mora da proizvodi konflikte

Branko Pavlović   
sreda, 22. april 2015.

Problem je, u prvoj ravni, u tome što je vrh upravljačkog sloja na zapadu izborio za sebe apsolutnu neodgovornost za bilo kakve posledice, pa i one u kojima je dokazano da su kriminalci, a u dubljem smislu u tome što se na ovim osnovama više ne može obezbeđivati razvoj zapadnih društava, što ceo problem prebacuje na politički teren.

 
Komentar dana

Batina iz Haškog suda umesto šargarepe iz EU

Vojislav M. Stanojčić   
subota, 04. april 2015.

Izgleda, ipak, da  je najveće neposredne koristi od najnovije odluke Haškog suda imao ministar Aleksandar Vulin, i to zahvaljujući svojoj izuzetnoj pronicljivosti, a koju je premijer smesta zapazio i pohvalio.

 
Komentar dana

Toni Bler ponovo u Beogradu ili kako u Srbiji ratni zločin brzo zastareva

Vojislav M. Stanojčić   
petak, 27. februar 2015.

Možda je samo ova pomoć psihijatra još potrebnija onim građanima Srbije koji – ako su istraživanja verodostojna i nenameštena – pružaju veliku podršku sadašnjim političarima na vlasti.

 
Komentar dana

O Volceru, Bleru i Kembelu, ili kako Srbija zaboravlja svoje neprijatelje

Vojislav M. Stanojčić   
ponedeljak, 16. februar 2015.

Izvestan broj stranaca iz zemalja članica NATO-a, takođe je angažovan na stalnim i povremenim poslovima u Vladi, ministarstvima, službama i agencijama, Vojsci i Policiji Srbije, čak i Narodnoj banci.

 
Komentar dana

Rusko-tursko partnerstvo i Balkan

Radoman Jović   
utorak, 27. januar 2015.

Koga je na Zapadu briga što „miniranjem“ Južnog toka Srbija gubi finansijske benefite i gasno-energentrsku sigurnost. Treba je dodatnim priticima i ucenama naterati da potpuno „digne ruke“ od Rusije i tako u celini ugrozi svoju ekonomiju. Ako se Srbija, sa takvim svestranim tradicionalnim odnosima sa Rusijom „slomi“, šta preostaje drugim zemljama.

 
Komentar dana

U Hrvatskoj ništa novo - nova predsednica po meri Stejt departmenta

Vojislav M. Stanojčić   
utorak, 13. januar 2015.

Dok je bila ambasador u SAD, zadesila ju je i jedna “afera”. Nepoznata osoba poslala je na adrese hrvatskog ministarstva spoljnih poslova i više novinskih redakcija video zapise sa kojih se vidi kako njen suprug službenim automobilom vozi decu u školu. Prijava je, razumljivo, dovela do brzog reagovanja nadležnih organa: smenjeno je lice koje je podatke prosledilo.

 
Komentar dana

Premijerove udvorice i njegova prazna obećanja

Vojislav M. Stanojčić   
utorak, 30. decembar 2014.

Premijerova konferencija za medije u subotu, 27. decembra, nije predstavljala nikakvu prekretnicu u njegovom načinu obraćanja javnosti. Još jednom se sastojala se od praznih petparačkih fraza o tajkunima od kojih je Srpska narodna stranka oslobodila Srbiju, izvukla zemlju iz čeljusti razbojnika i vratila je građanima.

 
Komentar dana

Rusija pred novom pretnjom - Ukrajina ulazi u NATO?

Vladimir Jevtić   
sreda, 24. decembar 2014.

Ukoliko Ukrajina uđe u NATO, što i jeste cilj zapadnih sila i NATO pakta, Rusija gubi neophodnu stratešku dubinu teritorije. Ona će biti opkoljena NATO državama i strateški naći će se u teškoj poziciji. 

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 10 od 54
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li podržavate formiranje „malog Šengena“ između Srbije, Makedonije i Albanije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner