Početna strana > Rubrike > Komentar dana
Komentar dana
Komentar dana

"Bruto PDV" na prodaju magle i ostali doprinosi kreativnoj ekonomiji

Danilo Babić   
ponedeljak, 07. mart 2016.

Dakle, indikator je potpuno beskoristan. To je samo broj koji se u nekom trenutku učinio kao atraktivan nekakvom službeniku u „ministarstvu za propagandu,“ neformalnom ministarstvu koje u ovoj vladi ima najbolje rezultate.

 
Komentar dana

Kasno Vučić na Kosovo stiže, ali tačno pred izbore - i da podrži Tačija

Nenad Kojić   
subota, 27. februar 2016.

U sistemu poremećenih vrednosti čiji je temelj protestanska filozofija Vebera koju naš predsednik Vlade zastupa, Srbi treba da odbace svoje junake kao što su Miloš Obilić i Banović Stahinja i da prihvate klimoglavce, a da se izdaja tretira kao narodna mudrost koja treba da spreči pogibiju građana.

 
Komentar dana

"Viva la Revolucion"

Emil Vlajki   
ponedeljak, 18. januar 2016.

Tendencijski gledano, a stvari u tom pogledu sve više izmiču kontroli, pravoslavlje će u Srbiji, i na nivou njenih populacija, dobiti krajnje ozbiljnu konkurenciju u nepravoslavnim, posebno ne-kršćanskim, religijama.

 
Komentar dana

Republika Srpska - svetlost u tami naših poraza

Ivan Stoilković   
subota, 09. januar 2016.

Republika Srpska je ona tačka u kosmosu koja nas, kada nam je teško, podseća da u nama postoji poluga kojom možemo da pomerimo zemlju. Stvorili su je oni koji su bili najhrabriji.

 
Komentar dana

Nove smišljene smutnje - povodom odluke tzv. Ustavnog suda Kosova o ZSO

Darko Simović   
utorak, 29. decembar 2015.

Odluka Ustavnog suda tzv. Republike Kosovo je opterećena političkim ocenama koje su neprimerene prirodi ovog organa koji se pri odlučivanju prvenstveno mora rukovoditi pravnim rezonom.

 
Komentar dana

Slučaj Gašić ili osramoćeni parlamentarizam

Darko Simović   
utorak, 22. decembar 2015.

Ministar Gašić je zakazao konferenciju za novinare, na kojoj je pokušao da spere svoju savest izvinjenjem zbog svoje neprimerene izjave. Budući da više ne uživa premijerovo poverenje, bila je to prilika da ministar Bata podnese ostavku, ali su novinari još jednom doživeli poniženje.

 
Komentar dana

„Alahu ekber“ i kulturna dekontaminacija

Radenko Tošić   
petak, 04. decembar 2015.

Rijaliti „Farma“ prirodno je stanište ostrašđenih, isfrustriranih i očajnih osoba, koji, uz pristojan honorar, pristaju da ponižavaju i budu poniženi. Stanari su vezani ugovorom, dovedeni s namjerom da prave urnebes kako bi se podigla gledanost.

 
Komentar dana

Erdoganova provokacija visokog rizika

Ivan T. Lukić   
četvrtak, 26. novembar 2015.

Objašnjenje koje je turska strana označila kao motivaciju za svoj postupak nema potrebnu verodostojnost. Čak i da je ruski SU-24 zaista na trenutak narušio vazdušni prostor Turske izvodeći akciju protiv ISIL-a, što je malo verovatno, suverenitet i bezbednost Turske nisu bili dovedeni u pitanje.

 
Komentar dana

Kakav će govor Vučić sutra održati?

Branko Pavlović   
četvrtak, 19. novembar 2015.

"Molim vas da mi ne zamerite, svi znate da sam ja uvek ozbiljan i da se retko smejem, ali sada u ovoj prilici ne mogu da sakrijem radost i moram i ja da imam osmeh na licu kada smo ostvarili, ja bih rekao, istorijski rezultat, koji Srbiju definitivno stavlja na put razvoja sa koga nema povratka."

 
Komentar dana

Sedam decenija od gašenja Grolove “demokratije”

Vojislav M. Stanojčić   
petak, 06. novembar 2015.

Demokratska i otvorena borba koju je Milan Grol poveo protiv crvenog jednoumlja svakako je bila u prst u oko vlastima, ali je list, ipak, izlazio. Titova vlada želela je da predstavi zapadnoj javnosti kako je u Jugoslaviji moguće javno objavljivanje i stavova koji. se razlikuju od zvaničnih.

 
Komentar dana

Zapadna rusofobija i treći svetski rat

Emil Vlajki   
nedelja, 06. mart 2016.

Nadajmo se, također, da će razum prevladati i da se ovaj konflikt uopće neće odigrati. A ako se on desi, da će se, ma koliko je tragično kazati tako nešto, ograničiti samo na Siriju. 

 
Komentar dana

Nova „briselska pobeda“ ili kako spinuje Vučićeva medijska mašinerija

Igor Marković   
četvrtak, 28. januar 2016.

Dakle, ogromna većina građana uopšte nije saznala da je zvanična Srbija juče u Briselu pristala da prizna diplome „kosovskog univerziteta“ i registarske tablice „Republike Kosovo“.

 
Komentar dana

Medijski mobing ili „vaše pravo da znate sve“

NSPM   
sreda, 13. januar 2016.

RTS je morao da objavi Vučićevo pljuvanje po samom RTS-u, a da pri tom, ne samo da nije smeo da odgovori na optužbe i pljuvanje, nego se nije udostojio ni da prenese  pet sekundi borbe jedne mlade žene za ljudski tretman na svom radnom mestu!

 
Komentar dana

Ideološki napadi na veronauku pod maskom brige za vaspitnu ulogu škole

Igor Stevanović Orelj   
sreda, 30. decembar 2015.

Ovakve organizovane kampanje o ukidanju veronauke nemaju nikakve veze sa brigom o vaspitnoj ulozi škola, već je po sredi napad ideološke prirode.

 
Komentar dana

"Zajednica srpskih opština" i ustavni sud - njihov i naš

Slobodan Orlović   
subota, 26. decembar 2015.

Po odluci Ustavnog suda tzv. Republike Kosovo „Zajednica većinski srpskih opština na Kosovu“ nije protivna Ustavu tzv. Republike Kosovo. 

 
Komentar dana

Robno-tržišni fundamentalizam ili ''bolje rob nego grob''

Dejan Ristivojević   
petak, 18. decembar 2015.

Moderno robovlasničko društvo je zasnovano na dugu, odnosno dug je ništa drugo nego sredstvo kontrole i upravljanja. Odnos kreditora i dužnika je takav da dužnik mora stalno da ima na umu da duguje.  

 
Komentar dana

Ratovi prelaze u ruke privatnika

Vojislav M. Stanojčić   
ponedeljak, 30. novembar 2015.

U Iraku 2003. bilo je 140.000 američkih vojnika i 21.000 najamnika. Broj ovih drugih postepeno je rastao da bi 2010. godine dostigao 173.000 i nadmašio broj redovnih američkih vojnika, kojih je bilo 146.000. To je očigledan dokaz da je rat sve više prelazio u privatne ruke.

 
Komentar dana

Turska zabila nož u leđa Rusiji

Vladimir Jevtić   
sreda, 25. novembar 2015.

U budućnosti Rusija će morati da odgovori Turskoj na identičan način, jer ne vidimo da će Turska promeniti svoje ponašanje prema teroristima ne naročito ukoliko iza nje stoje SAD.

 
Komentar dana

Da li će Englezi uhapsiti savetnika srpske vlade Tonija Blera

Vojislav M. Stanojčić   
sreda, 18. novembar 2015.

Verovatno shvataju da bi to bio uzaludan pokušaj i samo gubljenje vremena, jer ih ni Vlada Srbije ne bi u tome pomogla. Što i nije neko iznenađenje, kada se zna da je upravo ona angažovala konsultantsku grupu Tonija Blera za pomoć u formiranju stručnih timova u kabinetu predsednika Vlade.

 
Komentar dana

Glasanje za SSP - još jedan srpski autogol u kosovskoj utakmici

Aleksandar B. Đikić   
sreda, 04. novembar 2015.

Čemu urušavanje sopstvenog položaja? Zar zamenik predsednika  kosovske vlade Branislav Stojanović samo nekoliko sati pre ovog sramnog glasanja nije izjavio da srpski predstavnci „nemaju praktični mehanizam“ da nešto više urade za naše interese? 

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 8 od 54
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li podržavate formiranje „malog Šengena“ između Srbije, Makedonije i Albanije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner