Početna strana > Rubrike > Komentar dana
Komentar dana
Komentar dana

"Kontramiting" stvara jaz između vojske, policije i Vlade Srbije

Aleksandar Mihailović   
petak, 10. februar 2017.

Ko je uopšte i sa kojim motivima odobrio kontramiting i da li je svestan svog neodgovornog ponašanja i mogućih posledica

 
Komentar dana

Srbija - zemlja koja obećava

Dejan Ristivojević   
sreda, 01. februar 2017.

Pitanje koje se ovde postavlja jeste i da li je vlast u Srbiji svesno žrtvovala svoje građane radi postizanja dobrih rezultata na papiru (prema merilima MMF i SB)? Da li je to opravdano ili je, pak, pokazatelj da je Srbija samo jedna od kolonija u kojoj se jeftino vade resursi (u ovom slučaju ljudski), bušotina koja će na kraju biti samo zatrpana i zaboravljena. 

 
Komentar dana

Ko to više liči na NDH - RS ili bošnjačka BiH?

Nenad Pivaš   
subota, 14. januar 2017.

Međutim, ukoliko se pogleda malo ispod površine, videće da nije Republika Srpska, već upravo Bosna i Hercegovina, ta koja u mnogo čemu podseća na NDH! Prvo, i NDH i BiH su se zasnivale na savezu Muslimana (danas Bošnjaka) i Hrvata protiv Srba i polazili su od pretpostavke da Drina po svaku cenu mora biti granica

 
Komentar dana

Božić u Zagrebu - Vučić zloupotrebljava Srbe u Hrvatskoj zarad sticanja jeftinih, političkih poena

Janko Veselinović   
petak, 06. januar 2017.

Smatram da je Aleksandar Vučić svojim gestom izgubio kredibilitet, ne samo kod Srba iz Hrvatske, već i kod građana Srbije, jer ih ponovo gura u rat, a za samo četiri godine ponovo smo otvorili sukobe sa svim narodima na prostoru bivše Jugoslavije.

 
Komentar dana

Ustavni sud nije bio dobar "čuvar Ustava" - male su šanse da će ubuduće biti bolji

Slobodan Orlović   
ponedeljak, 26. decembar 2016.

Uliva li novi sastav Ustavnog suda poverenje da će, kao nezavisan i samostalan organ, štititi Ustav od velikih političkih udara koji, sve su prilike, slede u državi (prenos dela suverenosti na EU i NATO, konačna desuverenizacija na KiM, na primer). 

 
Komentar dana

Gorki ukus Plenkovićevog "izvinjavanja"

Marinko M. Vučinić   
sreda, 21. decembar 2016.

Dokle ćemo mi pristajati da svoje  nacionalne i državne interese žrtvujemo za sitne i dnevno politikantske interese tražeći  izvinjenje tamo gde ga nema i verovatno,  kako nas  dosadašnja istorija uči, neće nikada ni biti. 

 
Komentar dana

Prazna slama ili kako briselski potrčko u svojim medijima glumi suverenost

Igor Marković   
četvrtak, 15. decembar 2016.

 Dok s jedne strane beskičmeno ispunjava i sprovodi sve što mu narede iz Vašingtona, Berlina i Zagreba, Vučić u medijima gebelovski fingira kako je u stalnom „sukobu“ sa pomenutim centrima moći i Hrvatskom, jer im „ne dozvoljava da naređuju Srbiji“.

 
Komentar dana

Hrvati su naša poslednja šansa

Aleksandar Nedić   
utorak, 13. decembar 2016.
O ulasku Srbije u EU neće odlučivati Hrvati. O načem članstvu će odlučiti Nemačka (a kad ona odluči to će aplauzom podržati i Hrvatska). Ne baš ista, ali ne mnogo različita od Nemačke sa kojom smo ratovali u oba svetska rata i navodno pobedili. Naslednica Nemačke koja je streljala Srbe po receptu sto za jednog. Pomagaće joj Hrvatska koja se još uvek nije suočila sa istinom o Jasenovcu i NDH. 
 
Komentar dana

(T)ko se boji "Slovenskog bratstva"

Slobodan Jovanović   
četvrtak, 08. decembar 2016.

 

Vojska Srbije ima mnogo više vežbi koja je sprovela sa NATO paktom i Srbija zaista sedi na dve stolice. Međutim vežba „slovensko bratstvo“ je uplašila Hrvate jer je Hrvatska član NATO pakta.

 
Komentar dana

Povodom jedne izmene u Krivičnom zakoniku Srbije ili srpski mazohistički barbarus

Emil Vlajki   
nedelja, 20. novembar 2016.

 Zapad je svoje zločinačko djelovanje prema Srbima opravdavao time što je reagirao vojno i brutalno („ali za dobrobit Srba“) zbog počinjenog „srebreničkog genocida“. Ali sve dok sami Srbi ne priznaju taj „genocid“, argumenti Zapada su bez osnova. 

 
Komentar dana

Iz arhive NSPM - Doručak kod cara Persije

Nikola Tanasić   
četvrtak, 02. februar 2017.

Svi predstavnici svadljivih naroda zaboravljaju međusobnu netrpeljivost kako bi mogli učestvovati u paradi američke pomiriteljske moći. Pod jednim krovom predstavnici Srbije i Kosovije, desnih i levih. Vuk i jagnje. Vuk i Ivica.

 
Komentar dana

Pljačka ikona u Hrvatskoj i dalje traje

Milojko Budimir   
sreda, 18. januar 2017.

Ova poslednja krađa iz zagrebačke pravoslavne crkve Preobraženja Gospodnjeg koja se nalazi u centru Zagreba, samo pokazuje koliko bi tek bile ugrožene one ikone koje bi se vratile u ona mesta i parohijske crkve koja su ostale gotovo bez Srba.  

 
Komentar dana

Televizija BN se otvoreno stavila u funkciju velikobošnjačke propagande i širi defetizam po pitanju sudbine RS

Nikola Malbaški   
sreda, 11. januar 2017.

 BN televizija "dušebrižnički" preti srpskom narodu u BiH da će "dobiti sankcije" ako se ne bude pokoravala volji Bošnjaka, a da je Dodikova ideja o izdvajanju RS i zajednice sa Federcijom BiH  "nerazumna i neuračunljiva".

 
Komentar dana

Zašto je malim i neutralnim zemljama, poput Srbije, potrebna jaka armija

Vladimir Jevtić   
utorak, 03. januar 2017.

Srbija je neutralna zemlja i ne pripada ni jednom bloku i zato je važno da se naš glas čuje u međunarodnoj politici, a da bi se naš glas čuo potrebno je da ima potporu. Potporu u jakoj armiji. Samo zemlje koje imaju jaku vojsku predstavljaju značajne igrače na međunarodnoj političkoj sceni.

 
Komentar dana

Protest sindikata vojske i policije i "spontani" kontramiting SNS

Aleksandar Mihailović   
nedelja, 25. decembar 2016.

Sramno je i bezočno za narod i državu da se protest vojske kritikuje i demonizuje od strane vlasti, dok su profesionalni vojnici plaćeni manje od pomoćnog osoblja u javnim preduzećima i kafe kuvarica u skupštinskom restoranu.

 
Komentar dana

Staklena menažerija

Emil Vlajki   
nedelja, 18. decembar 2016.

Pošto je Vojo oslobođen svake krivice od ratnih zločina, onda to znači, da ni Aco ni Toma ne mogu biti zločinci. A ako nisu zločinci, onda ih Zapad nema zašto ucjenjivati. A ako ih nema zašto ucjenjivati, onda to znači da ova dvojica, ako su točne tvrdnje opozicije da su oni izdajice srpskog i ruskog naroda, da tu izdaju rade svojevoljno.

 
Komentar dana

Ispunjavanje hrvatskog zahteva za "povratak kulturnog blaga" bilo bi neodgovorno i nemoralno

Milojko Budimir   
sreda, 14. decembar 2016.

 I umesto da Hrvatska bude zahvalna što je prenijeto kulturno blago  sačuvano od uništenja, oni koji su nad srpskom baštinom počinili genocid, sad traže da ti „ostaci ostataka“ budu prepreka za ulazak Srbije u članstvo EU

 
Komentar dana

„Čokolinda“ i srpska privreda

Aleksandar B. Đikić   
petak, 09. decembar 2016.

 I zato sam zahvalan gospođi Kitarović, jer je jednu čokoladicu izdigla iznad hiljada tona robe proizvedenih u Srbiji, a čiji su vlasnici upravo hrvatski tajkuni: Todorić, Tedeski, Gucić, Tuđman i drugi

 
Komentar dana

Licemerje, smokvin list i "dobrodelatna ljubav" raba Vučićevića

Milutin Stevanović   
nedelja, 27. novembar 2016.

Čime je to Vučićević zaslužio? Da li pornografskim sadržajima i nabrajanjem gaća spalih sa kojekakvih striptizeta u glasilu koje uređuje? Šta je tu „dobrodelatna ljubav i pomoć Crkvi“? Jesu li to naslovi poput: „Ima muda“, ili „Panonska pi*da“, ili „Pi*ka papučarska”, ili „Sanda skroz luda“, ili „Žuti hoće đoku“, ili, “Hrast će ipak pasti“, ili...... Čime je zaslužio? Osim što je režimski avlijaner, - ničime!

 
Komentar dana

Povratak Rusije, ili uspon "pravoslavnih socijalista" na Balkanu

Vladimir Kršljanin   
ponedeljak, 14. novembar 2016.

Ona strašna antiljudska zapadna imperija čiji je kraj ovih dana zvanično objavljen, deset godina je na nama lomila zube. Naš heroizam pomogao je i nastanku Vladimira Putina, i jučerašnjim pobedama socijalističkih predsednika na Balkanu i novoj nadi za ceo svet. 

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 8 od 57
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner