Početna strana > Polemike
Polemike
Polemike

Pogrešno čitanje ili zlonamerno podmetanje

Milan Ristović   
utorak, 31. jul 2012.

Smatram, da nema svrhe, a bilo bi i krajnje neukusno, da upućujem autora teksta na sve ono što sam u svojim knjigama i člancima, pisao i o istoriji Balkana, Srbije i KiM. Još manje, da se pozivam na svoj lični odnos prema ovom delu Srbije.

 
Polemike

Neuspela kosovizacija Srbije, ili još kraće Ostoji Simetiću

Aleksandar Dikić   
utorak, 12. jun 2012.

Možda neko od novoisplivalih „ortodoksnih talibana“ ima ideju da Srbiju stavi u vremenski frižider kako bi time zamrznuo postojeće konflikte i sprečio eventualne poraze, ali to više liči na napuptanje terena od strane ekipe koja je u rasulu i gubi sa nekoliko golova razlike.

 
Polemike

Kratko o Vuku Jeremiću

Ostoja Simetić   
ponedeljak, 11. jun 2012.

Ovde nemam nameru da sa Vukadinovićem polemišem, tim pre što mislim da je on tada bio potpuno uveren u svoje reči, već samo da iskažem moj utisak, koji sam mu i tada objasnio rečima da sam ja isključiv čovek. 

 
Polemike

O jednom filozofskom samoubistvu

Mario Kalik   
četvrtak, 07. jun 2012.

Boreći se protiv vetrenjača, teza koje nisu moje, već prosto izmišljene u njegovoj uobrazilji, Blagojević smehotresno zuji i unezvereno lupa po mojim argumentima ko muva bez glave. Iskreno, možda je bolje bilo da je ćutao i pustio nas da živimo u iluziji da je nekakav filozofski znalac, nego što je ovako javno progovorio i otklonio svaku sumnju.

 
Polemike

O naučnoj kritici i ideološkom kukumavčenju

Bojan Blagojević   
četvrtak, 07. jun 2012.

On je bez ikakvog argumenta jednoj populaciji rekao "vi ljudi ste bolesnici, i vas treba lečiti, pa i protiv vaše volje". Kako je ta tvrdnja izraz bilo kakve filozofske ili naučne sumnje? Samo tako što ćete maskirati sopstvenu ideologiju.

 
Polemike

Otvoreno pismo Zagorki Golubović

Milan Purić   
četvrtak, 31. maj 2012.

A kako neko u zemlji gde je 85 odsto građana nezadovoljno ili krajnje nezadovoljno može verovati Vašem favoritu Tadiću i onima što i dalje pričaju da zemlja ide u dobrom pravcu?

 
Polemike

Otvoreno pismo Đorđu Vukadinoviću

Ljubomir Protić   
utorak, 22. maj 2012.

Poštovani g. Vukadinoviću, bio bih slobodan da ukažem na neke nedostatke, nelogičnosti, pa i apsurde koji se pojavljuju u Vašem tekstu, uz napomenu da se sve što sleduje ne odnosi na cenjenog kolegu Antonića niti na istraživački tim NSPM.

 
Polemike

Zašto se pozivate na pluralizam, a želite totalitarizam?

Mario Kalik   
petak, 18. maj 2012.

Sve bi ovo bila jedna manje-više bezopasna intelektualna polemika da novi totalitarizam koji se krije iza maske zaštitništva (seksualnih) manjina nije počeo nedavno da promalja svoje preteće lice.

 
Polemike

Kako se branio pluralizam

Rastislav Dinić   
petak, 18. maj 2012.

Svako ima pravo da svoje mišljenje javno iznese, ali niko nema pravo na to da ono bude zaštićeno od kritike, pa čak ni one žučne, ili promašene (mada, po mom mišljenju, tekst Jovane Gligorijević nije nijedno od ova dva).

 
Polemike

Ko je rekao "zabraniti"

Slobodan Antonić   
petak, 04. maj 2012.

Time što je čitav ovaj broj NSPM-a svela samo na jednu reč "zabraniti" (a to je reč koja uopšte ne postoji), koleginica Gligorijević je ne samo pogrešno informisala čitaoce "Vremena", već je time izvršila i jasnu diskvalifikaciju NSPM-a.

 
<< Prva < Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sledeća > Poslednja >>

Strana 13 od 34
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner