Početna strana > Polemike
Polemike
Polemike

Politika i seks - Ecce homo(seksualnost)

Jovana Gligorijević   
četvrtak, 26. april 2012.

Nakon niza standardnih tradicionalističkih argumenata protiv istopolnih brakova i usvajanja dece, Anđelković dolazi do čudnog zaključka da "homoseksualnost nije stanje, već oblik ponašanja".

 
Polemike

Totalitarizam golubijeg hoda ili recenzija rada poverenika N. P. na slučaju profesora M. B.

Milan Brdar   
utorak, 17. april 2012.

Da li je moguća racionalna javna rasprava o homoseksualizmu. Očigledno je da nije i da sam na svom času 12. oktobra prošle godine upotrebio adekvatan primer.

 
Polemike

Od analize do netrpeljivosti

Zoran Avramović   
petak, 13. april 2012.

Slobodan Antonić tvrdi da dugotrajuća vlast DS i njenih satelita sa praktičnim DELOM, ima rivala koji nije na vlasti i koji nema DELO, dakle, konkurenta koji to, zapravo, nije. Između njih postoji „suštinska istost“.

 
Polemike

Opet teorija zavere

Boško Mijatović   
nedelja, 01. april 2012.

Dušanić je u ranijim tekstovima mene etiketirao kao neoliberala, sa svim negativnim konotacijama i uvredama („podanički mentalitet“), a sada mu mali revanš ne prija. Savetujem mu da ne primenjuje jedan aršin na sebe, a drugi na druge.

 
Polemike

O tzv. levim i desnim skretanjima

Jovan B. Dušanić   
petak, 30. mart 2012.

Umesto statističkih podataka o stopama rasta BDP, mnogo relevantniji pokazatelj privredne aktivnosti mogao bi da bude, recimo, apsolutni broj zaposlenih (mada neoliberali više vole nominalnu stopu nezaposlenosti).

 
Polemike

Sigurna tema za Ljubomira

Đorđe Vukadinović   
četvrtak, 29. mart 2012.

Nadamo se da će u sledećem nastavku svoje, bez sumnje, pravedne & pohvalne & Tamo Gde Treba sigurno uočene, borbe protivu NSPM-a g. Živkov za temu uzeti ipak nešto manje otužno od toga kako je i da li je reagovano na vest o nečijoj smrti.

 
Polemike

Prelivanje prostakluka u Danasu

Slobodan Antonić   
utorak, 27. mart 2012.

Da li ovim uredništvo Danasa konačno uspostavlja novi kriterijum za pobedu u javnom dijalogu - da treba imati bogatiji repertoar psovki, jače glasne žice i veće pljuvačne žlezde? Jasno je svima, a pre svega čitaocima Danasa, kuda takav „dijalog“ vodi.

 
Polemike

Odgovor Tatjani Milošević

Aleksandar Dikić   
utorak, 27. mart 2012.

Što se tiče Vojvodine kao sastavnog dela susedne Mađarske, već u toj tvrdnji možete da primetite svu simptomatologiju gubitnika i strah od nastupajućih posledica. Centralna Srbija nije postala poligon NATO saveza niti je ijedna formacija stacionirna na njenoj teritoriji.

 
Polemike

Ministarstvo mita - kritika Vučinića, Vukadinovića i Vladušića

Rastislav Dinić   
petak, 20. januar 2012.

Ono što Vladušiću, ali i Vukadinoviću, prvenstveno smeta, jeste upravo ono što u svakodnevnom životu smatramo nužnim uslovom objektivnosti – mogućnost da sebe vidimo tuđim očima („očima stranca“). 

 
Polemike

Pljuvanje po Republici Srpskoj

Miroje Jovanović   
subota, 14. januar 2012.

Pa ako Srđi Popoviću ne treba da se zamera što je branio Andriju Artukovića, neka ni on ne zamera prekodrinskim Srbima što su branili svoje kuće i svoje živote.

 
<< Prva < Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sledeća > Poslednja >>

Strana 14 od 34
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner