Početna strana > Polemike
Polemike
Polemike

Odgovor Slobodanu Antoniću

Petar Latinović   
četvrtak, 29. decembar 2011.
Istina je da je gospodin Todorović rekao da „ne postoji nikakva šansa za saradnju sa DS na republičkom nivou“. Izvinjavamo se što u naslov nismo i to stavili, kako bi svima sve odmah bilo jasno.
 
Polemike

Okruglo, pa na ćoše – treći odgovor Veljku Đuriću Mišini

Velibor DŽomić   
četvrtak, 22. decembar 2011.
Ne mogu da verujem da se Đurić “upecao” na priču pojedinih “montenegrina” da “u Crnoj Gori postoje dve Pravoslavne Crkve”. Postoji samo jedna Pravoslavna Crkva te nema i ne može biti nikakvog “fuzionisanja” Crkve i anti-crkve.
 
Polemike

Odgovor Draganu Primorcu, ili o (zlo)upotrebi gena

Božidar Maslać   
subota, 17. decembar 2011.

Mislim da bi najbolje rešenje bilo ponavljanje istraživanja na teritoriji BiH sa novim zaista reprezentativnim uzorkom. Takođe bi bilo zanimljivo sprovesti istraživanje kojim bi se uporedio raspored haplogrupa sa rasporedom štokavskog, kajkavskog i čakavskog govora.

 
Polemike

"Vaši" i "naši" geni

Dragan Primorac   
ponedeljak, 28. novembar 2011.
Gospodin Maslać je u svom tekstu naveo jednu prekrasnu misao "Zloupotreba nauke da bi se postigli politički ciljevi ili stvarala mitomanija kako bi se izlečili razni kompleksi mogu voditi samo u nesreće."
 
Polemike

Studentski protesti i karikatura analitičkog komentara

Srđan Nikolić   
četvrtak, 03. novembar 2011.
Ristića, međutim, ne zanimaju raniji protesti kao predmet analize, niti eventualno ustanovljavanje razlika između njih, već ljudi koji iza njih stoje. Tako on izdvaja ljude koji su u ranijim protestima učestvovali i krivi ih za situaciju u kojoj se nalazi kako univerzitet tako i čitavo društvo.
 
Polemike

Na drugoj strani barikade

Draško Vuksanović   
nedelja, 23. oktobar 2011.

A naši na barikadama znaju: ako padnu, na redu je cela Srbija. Ili da padne ili da napokon ustane iz ove mrtve bare i oslobodi sebe, a to znači i njih, na barikadama, od smrtoljubaca i pragmatičara na tuđ račun i po tuđoj grbači. Ne zveckam oružjem, nego mislim na emancipaciju svesti i simboličko oslobođenje.

 
Polemike

Zavođenje za Avalu planinu

Veljko Đurić Mišina   
ponedeljak, 17. oktobar 2011.

Ni u jednom tekstu nisam sporio srpstvo Mitropolije crnogorske niti tvrdio da je bila autokefalna jer je poznato da je ona, kanonski i formalno ali ne i stvarno, posle 1766. bila deo Carigradske patrijaršije.

 
Polemike

Razgovarajmo, ili kako pronaći rešenje za suživot s gej populacijom

Aleksandar Dikić   
četvrtak, 06. oktobar 2011.
Svi građani, bez obzira na seksualno opredeljenje, moraju biti jednaki pred zakonom, odnosno zakon mora obuhvatati podjednako sve građane i ne isključivati bilo koju zajednicu.
 
Polemike

Odgovor Dikiću, ili Parada je samo početak

Ostoja Simetić   
ponedeljak, 03. oktobar 2011.
Najvažnije je znati da homofilima parada nije krajnji cilj, već samo sredstvo za postizanje pravih ciljeva, a oni su, i u to nemojte ni zere sumnjati: Pravo na venčavanje homofila (ili registracija zajednice, možda i višečlane) i pravo istih da usvajaju decu.
 
Polemike

Odgovor Đorđu, ili jedan drugačiji pogled na gej paradu

Aleksandar Dikić   
subota, 01. oktobar 2011.

Pitanje gej-populacije neće nestati njenim negiranjem, niti suprotstavljanjem bilo kojoj vrsti njene manifestacije. To je zatvaranje oči i ulazak u onaj isti “orman” iz kojeg su ovi “čudaci” izašli, a nisu ga zatvorili za sobom.

 
<< Prva < Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sledeća > Poslednja >>

Strana 15 od 33
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner