Početna strana > Polemike
Polemike
Polemike

Hronika opstipacije

Nebojša Bakarec   
četvrtak, 23. septembar 2010.

Dr Lider nam duguje nekoliko odgovora. Na primer, zašto tako pitomo piše za režimsku Politiku a na opozicionim sajtovima se izdaje za velikog i beskompromisnog opozicionara? Zašto se priključio klubu mrzitelja Koštunice? Zašto je pristao da bude Koštuničin savetnik?

 
Polemike

„Čovek zadatka“ ili samo kameleon

Bosiljka Medić   
nedelja, 12. septembar 2010.

Pitanje je ko tu koga razočarao, ali britanski konzervativni politički i kulturni model, koji je Đurković godinama želeo da presadi u srpsko političko i društveno tkivo, iz nekog je razloga naprasno izgubio svoju privlačnost u njegovim očima.

 
Polemike

„Britanski špijun“ i „lažna fortifikacija“ (odgovor Miši Đurkoviću)

Slobodan Antonić   
nedelja, 12. septembar 2010.

Sve što čovek može da kaže jeste da je ova „teorija“ u socijalnom smislu uvredljiva, a u saznajnom isprazna i nepotkrepljena. Neko bi, recimo, mogao da izađe sa teorijom da je Miša Đurković britanski špijun.

 
Polemike

Lažna fortifikacija ili uloga analitičara u srpskoj propasti

Miša Đurković   
nedelja, 12. septembar 2010.

Ene, sinoć kod Matijine kćeri: LDP Jakšić protiv ministra patriote, a tu je Analitičar da potvrdi kako je baš taj ministar pravi patriota i da ga upozori da ostane na patriotskom kursu.

 
Polemike

Odgovor Antoniću i Vukadinoviću

Svetislav Basara   
subota, 11. septembar 2010.

Otišao sam tako daleko u poltronstvu da sam se Tadiću javno preporučivao za premijerski položaj. Menjao sam stranke "češće nego košulje"; ne znam ko je Čehov, a ko je Gogolj, neprestano se prilagođavam centrima moći. Uveren da uprkos dvodecenijskom posrtanju Srbi mogu mnogo više i mnogo bolje.

 
Polemike

Basarijada

Đorđe Vukadinović, Slobodan Antonić   
sreda, 08. septembar 2010.

Sigurno smo nekada i grešili u proceni (skromno se nadamo da to nije bilo baš previše često, a svakako znatno manje nego kod nekih drugih kolega). Ali je barem svako, i kada se slaže i kada se ne slaže sa nama, mogao da bude siguran da je to mišljenje, čak i ako je pogrešno, plod naše sopstvene pameti.

 
Polemike

Odlazak sove

Slobodan Antonić   
sreda, 08. septembar 2010.

Smešno mi je dokazujem svoje intelektualno poštenje i objašnjavam da su u pitanju laži. Podsetiću samo da je povod za seriju kleveta bilo mišljenje Antonića i Vukadinovića da je rezolucija, koju je Jeremić (uz Tadićevu saglasnost) podneo u UN nakon presude MSP, ipak elementarno patriotska.

 
Polemike

Plašim se Kurte i Murte

Dragoslav Pavkov   
ponedeljak, 06. septembar 2010.

Drugo je pitanje kako su oni dobili izbore, zašto smo mi patriote, dopustili da pobede, kolika je odgovornost Koštunice za "vraćanje mandata narodu" u momentu kada je svaka budala mogla da vidi da je popularnost "narodnjaka" na niskim granama, itd...

 
Polemike

Odgovor Veri Didanović

Đorđe Vukadinović   
subota, 04. septembar 2010.

Nevolja je u tome što ste direktno obmanuli čitaoce, sugerišući kako je u pitanju neko reteriranje i povlačenje „borbene“ izjave. Niti sam ja promenio mišljenje, niti je gornja izjava „nestala“ sa sajta, nego je, kao i ostale foto-vesti, spuštena sa naslovne strane u arhivu, gde se i sada nalazi.

 
Polemike

Čeda bi bio bolji ministar spoljnih poslova

Božo Bjelak   
četvrtak, 02. septembar 2010.

Osvrtanje na bilo koje političko pitanje je borba za vlast. Politika je nastojanje čovjeka da stekne punomoć za vršenje vlasti. Ako vjeruje da mu moć daje narod, onda ga on izluđuje u masmedijima. Zato su se profesori morali uzdići iznad politike i  izbjeći politička opredjeljenja. Kako izvršiti moralnu obnovu, pitanje je svih pitanja.

 
<< Prva < Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sledeća > Poslednja >>

Strana 20 od 34
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner