Početna strana > Polemike
Polemike
Polemike

Kako dosegnuti istinu

Božo Bjelak   
ponedeljak, 04. april 2011.

Diplomatija je odavno, a pogotovo od petog oktobra 2000.godine, sa trojicom ministara na čelu, nanijela Srbiji nesagledive posledice, odnosno Srbi nemaju svoju diplomatiju još od 1945.

 
Polemike

Dverjani u politici – jedan lični stav

Ostoja Simetić   
sreda, 30. mart 2011.

Dveri se smatraju političkim pokretom, kako kažu Pokret za život Srbije. Svačije je pravo da ovo smatra dovoljnim ili nedovoljnim za prozivanje pokretom, ali definitivno nije moguće apsolutno osporiti takav karakter Pokretu za život Srbije.

 
Polemike

Nekoliko pitanja advokatu Srđi Popoviću

Dobrica Ćosić   
petak, 18. mart 2011.

Kao advokata "sa velikim iskustvom za političke delikte", molim gospodina Popovića da formuliše ideološku definiciju nacionalizma i da iz mojih tridesetak knjiga citiram barem tri nacionalističko-šovinističke, antidemokratske i antihumanističke rečenice.

 
Polemike

Čista nauka

Svetislav Basara   
nedelja, 20. februar 2011.

Narečeni dvojac izgleda beše ovlastio Čitluk Sahibija. Sahibijine sluge su Vukadinoviću i Antoniću davale pare i medijski prostor, a oni se sve vreme predstavljali kao „objektivni analitičari“. Čista nauka, burazeru. Drag mi je Platon, ali mi je istina draža.

 
Polemike

Književni lakrdijaš

Radoš Ljušić   
subota, 12. februar 2011.

Ako bi Basarin angažovani lakrdijaški roman trebalo da utiče na preoblikovanje srpske istorijske svesti, a on je zbog toga i napisan, onda bi morao da bude bar malo ubedljiviji, pouzdaniji i ciničniji u onoj meri u kojoj čitaoci neće posumnjati u njegove neskriveno loše namere.

 
Polemike

Vreme za suočavanje EU sa greškama prema Srbiji

Živadin Jovanović   
ponedeljak, 24. januar 2011.
Ali, ono što je za Srbiju danas najvažnije, to je da sebi odgovori na pitanje - ne da li su EU i njene najuticajnije članice vodile neprincipijelnu, pa i nemoralnu politiku prema Srbiji i srpskom narodu
 
Polemike

Još jedna priča o sigurnim kućama, ne mnogo bitna, ili – Šta je Srbima džip?

Dragoslav Pavkov   
utorak, 18. januar 2011.

Da budem malko neskroman, mislim da je povod za najnoviji članak Ane Radmilović moj tekst o sigurnim ženskim kućama, objavljen na jednom drugom mestu, tačnije na tri...Onda, šta je sporno u Aninom tekstu ? Po mom dubokom uverenju – sve.

 
Polemike

Lične opsesije ili domaći zadatak – šta se valja iza napada na Novu srpsku političku misao

NSPM   
petak, 31. decembar 2010.

Mi znamo i verujemo da je ogromna većina građana ove zemlje, većina običnih ljudi, suštinski na našoj, patriotskoj, nacionalnoj i demokratskoj poziciji. I da ih ima svuda.

 
Polemike

Uređivačka politika „Kulturnog dodatka“

Slobodan Antonić   
ponedeljak, 06. decembar 2010.

Pošto za razliku od prethodnih tekstova ovaj nije objavljen i na sajtu Politike, pomislio sam da bi bilo dobro da se i moj odgovor nađe na netu. Podebljan je deo koji je izbačen. Baš to što je tih par rečenica izostavljeno svedoči koliko su one verovatno bolne i istinite.

 
Polemike

O Dobrici

Aleksandar Mandić, Svetislav Basara   
ponedeljak, 06. decembar 2010.

Ali ima li koga u našem okruženju ko je prošao kroz krupnije lomove i dileme, ko ih je bolnije i javnije podneo, ko je ocrtao veći životni krug i ko se sa svojim zabludama i greškama poštenije obračunao.

 
<< Prva < Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sledeća > Poslednja >>

Strana 18 od 34
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner