Početna strana > Rubrike
Rubrike
Politički život

Poziv na sabornost

Narodni pokret Srbije   
utorak, 07. jul 2009.

Prvi uslov srpske slobode jeste da se svi Srbi saberu pod jednom zastavom i kažu odlučno NE ,,drugoj Srbiji” i projektu ,,integracije” u EU i NATO, a da bi se to ostvarilo, nužno je pravazići opštu razjedinjenost i sektaštvo, sujetu i liderstvo, lične ambicije i ideološku netrpeljivost.

 
Politički život

Ko sme danas da nas pogleda u oči

Marinko M. Vučinić   
utorak, 30. jun 2009.

Kao da DSS nije bila u vlasti u vreme najvećih afera, razornih privatizacija, tajkunskih monopola, osiromašenja i povećanja nezaposlenosti. Ona se ponaša kao da nije ni izlazila iz opozicije i kao da se tek sprema za ostvarivanje svojih epohalnih ideja.

 
Politički život

Vidovdan

Đorđe Vukadinović   
subota, 27. jun 2009.

(Iz Arhive NSPM-a, 28.06.2008)

Gde je Vidovdan, tu je uvek i priča o herojstvu, žrtvi i izdaji. Knjige kažu da je Vuk Branković, po svoj prilici, neopravdano optužen za izdaju u Kosovskoj bici. Nažalost, u aktuelnoj borbi za Kosovo takva greška teško da se može potkrasti.

 
Politički život

Plan napada – regionalizacija Srbije

Slavoljub S. Lekić   
utorak, 23. jun 2009.

I pored ogromnog pritiska Zapada, na sve načine treba izbegavati ustavno učvršćivanje asimetričnih regiona sve dok postoji neposredna opasnost od raspada zemlje. Otcepljenje Vojvodine će dovesti u pitanje i smisao njenog postojanja i Srbe pretvoriti u evropske Kurde. 

 
Politički život

Judeja se umirit' (ne) može

Branko Radun   
ponedeljak, 22. jun 2009.

U kulturološkom smislu, ondašnja globalizacija u vidu helenizacije i romanizacije, podseća na modernu evropeizaciju i amerikanizaciju. Kao u današnjoj Srbiji, tako su i u ondašnjoj Judeji postojale podele na one koji bi da se utope u svetske tokove i one koji bi da očuvaju tradiciju.

 
Politički život

Srpske vlasti i "gej-ponos"

Slobodan Antonić   
subota, 20. jun 2009.

Moramo da zapitamo svoju vlast – iz kojih to razloga ona podržava "Paradu ponosa"? Ministarstvo za ljudska prava, i gospoda Čiplić i Karadžić, mogli bi da nam objasne koji je opštedruštveni interes da se pomogne gej-parada.

 
Politički život

O nacionalizmu

Milko Grbović   
utorak, 16. jun 2009.

Ima li bogatije, sređenije i prosperitetnije zemlje od Švajcarske? Nema. Pa, kad su nemački kantoni predložili ulazak u EU, francuski i italijanski kantoni su lepo rekli da nema ništa od toga. „Ne ulazimo u Uniju kojom dominira Nemačka, i tačka!“.

 
Politički život

Kontekstualni antisrbizam

Dragomir Anđelković   
ponedeljak, 15. jun 2009.

Srbi su kolektivno izloženi kako kontekstualnom, tako i bukvalnom govoru mržnje. On je u funkciji zamagljivanja činjenice da je radi geopolitičkih interesa jedna suverena zemlja zbrisana sa mape Evrope, odnosno da je na Srbiju izvršena otvorena agresija, kako bi joj bio otet deo teritorije.

 
Politički život

"Žuta štampa" umesto "žute kuće"

Miodrag Zarković   
četvrtak, 11. jun 2009.

Sudeći po nazivu Tužilaštva za ratne zločine, samim tim i po njegovoj nameni, srpski zločini ne bi trebalo da imaju prioritet nad zločinima prema Srbima. Ali, najavljena istraga protiv ovdašnjih novinara pokazuje da za naše tužioce srpski zločini nemaju alternativu.

 
Politički život

Tadićev čekić

Darko Velimirović   
petak, 05. jun 2009.

Veruje li iko iz aktuelne političke elite i vlasti u Srbiji da će se problem države, ili, ako više volite, „južne srpske pokrajine“ Kosovo, rešiti, ili bar za milimetar približiti rešenju – posle donošenja povoljne ili nepovoljne presude po Srbiju?

 
Politički život

Oligarhizacija stranaka kao izvorište korupcije

Marinko M. Vučinić   
ponedeljak, 06. jul 2009.

Činjenica da nikada nisu utvrđeni tokovi novca kojim se finansiraju stranke i njihove izborne kampanje dovoljan je dokaz da su partije pre svega dobro organizovane interesne grupacije, da deluju iznad zakona, jer su postale prave privatne firme za održavanje na vlasti.

 
Politički život

Za more spremni!

Miodrag Zarković   
utorak, 30. jun 2009.

Ako sada Hrvati budu imali dokaz da su Krste Bjelić, Milorad Komrakov i Radovan Brankov podstrekivali na zločine nad hrvatskim civilima – jer su bili angažovani na državnim medijima – tužba protiv Srbije dobija možda i odlučujuću prednost u odnosu na onu koju je svojevremeno pokrenula Bosna.

 
Politički život

Apel liberalnoj demokratskoj javnosti

Marinko M. Vučinić   
petak, 26. jun 2009.

LDP je i nastala na rezolutnim tvrdnjama da nikakvog kompromisa neće biti sa snagama starog režima, da bi nakon nekoliko meseci u parlamentu i gradskoj skupštini došli do epohalne spoznaje da je neuporedivo efikasnije insistirati na onome što spaja.

 
Politički život

Fašizmom protiv fašizma

Stefan Karganović   
ponedeljak, 22. jun 2009.

Pravo na javno informisanje obuhvata naročito pravo na slobodu izražavanja misli, slobodu prikupljanja, istraživanja, objavljivanja i širenja ideja, informacija i mišljenja, slobodu štampanja. Jasno je da u zakonu nema ni traga od uvažavanja ovih sloboda, niti svesti o njihovom postojanju.

 
Politički život

Rezultat lokalnih izbora ozbiljan udarac DS-u

Đorđe Vukadinović   
subota, 20. jun 2009.

Mislim da u ovom trenutku opozicija, ni udružena ni razdružena, ne bi mogla da pobedi i preuzme vlast. Međutim, stvari će se u tom pogledu verovatno menjati pod uticajem krize i rastućeg razočaranja građana zbog neispunjenih obećanja.

 
Politički život

Vratimo Evropi njenu autentičnost

Darko Velimirović   
petak, 19. jun 2009.

Jedini problem u koncepciji zvanoj „Vratimo Evropi njenu autentičnost“ jeste taj što nije originalna. Kao Mobutu nekada u Africi šireći afrikanizaciju Afrikom, tako Boris danas u Evropi širi talas evropeizacije Evrope.

 
Politički život

Velike političke teme i lokalni izbori

Marinko M. Vučinić   
petak, 12. jun 2009.

Funkcioneri DS ne mogu da se izvuku iz ideološke i političke konfuzije, pasivnosti i striktne vezanosti za očuvanje vlasti. Ukopavanje u dostignute pozicije održanja na vlasti, DS je pretvorilo u stalnu marketinšku kampanju, odvojenu od realnog života.

 
Politički život

"Naprednjačko čudo": dan posle

Slobodan Antonić   
četvrtak, 11. jun 2009.

Nema velikih ideja i promena, bez istinske samostalnosti u mišljenju i delanju. Nikolić i Vučić su pobegli od jedne vrste zavisnosti i potčinjenosti. Ali, ako su to bekstvo morali da plate ulaskom u neku drugu vrstu zavisnosti, onda je to bekstvo pomalo preskupo plaćeno.

 
Politički život

Nastavak ustavne alhemije

Miroslav Svirčević   
sreda, 10. jun 2009.

Ovaj zakonski predlog o Srbiji od sedam regiona je puki surogat Ustava od 1974, jer počiva na njegovim načelima. Tadić je prihvatio SAP Vojvodinu kao trajnu ustavnu kategoriju, nastavljajući dalje veoma opasno alhemijsko eksperimentisanje na živom tkivu Srbije (uz Dinkićevu asistenciju).

 
Politički život

Odžaci bez proevropskog krova

Branislav Kostić   
ponedeljak, 08. jun 2009.
Odžaci su, uz još samo dva izuzetka u Vojvodini, najtvrđi orah za proevropski orijentisane političke stranke u kojima preovlađuje stav da jedino ako se uspostavi vlast u opštini po ugledu na onu u Novom Sadu i Beogradu, opština ima šanse da napreduje. Pa se to sve češće predočava građanima.
 
<< Prva < Prethodna 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 Sledeća > Poslednja >>

Strana 395 od 416

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner