Početna strana > Rubrike
Rubrike
Politički život

Putin paša – a ko je subaša?!

Nikola Tanasić   
ponedeljak, 28. januar 2008.

Danas ne samo da stvari stoje suštinski drugačije po svim osnovama (osim što je ruska kultura i dalje nepravedno marginalizovana u Srbiji), već se nekada ozloglašeno „Rusija i Kina“ na sav glas ponavlja možda i učestalije nego u zlatna vremena bombardovanja.

 
Politički život

"Neverno realni Toma"

Milovan Balaban   
sreda, 19. novembar 2008.
Teško se oteti utisku da novoformirana Tomina stranka nikako ne može da "aterira", odnosno da se definiše i pozicionira na političkom spektru. Ona kao da amorfno lebdi u bezvazdušnom prostoru.
 
Politički život

Komesari

Mirjana Bobić-Mojsilović   
petak, 14. novembar 2008.

Teško da bi se u ovom trenutku Evropa mogla nazvati ičim bajkovitim – srpski pusti san o evropskoj rapsodiji u poslednje vreme postaje neka vrsta noćne more – odande stižu užasne vesti o propasti života desetina hiljada ljudi.

 
Politički život

Slučaj političarke Biljane Srbljanović

Čedomir Antić   
petak, 14. novembar 2008.

Vrlo je lepa misao Biljane Srbljanović kojom opisuje naše savremene političare: „...Živeti je lepo. A živeti lepo je najlepše.“ Ipak, možda bi trebalo nazreti i šta je to u savremenoj srpskoj politici „teško“. Teško je priznati grešku i boriti se za pravdu.

 
Politički život

Zašto se ćuti o mogućoj secesiji Vojvodine

Branko Radun   
sreda, 12. novembar 2008.

Kako je moguće da se oko nečega što je toliko bitno za jednu zemlju, a to je pokušaj njene federalizacije koji može dovesti i do secesije njenog „najbogatijeg" dela, ne vodi duga i žustra debata? Kako to da nikome previše ne smetaju ni državoliki članovi statuta?

 
Politički život

O patriotizmu i Zabavniku

Dragomir Anđelković   
ponedeljak, 10. novembar 2008.

Ništa se gore ne odražava na patriotska osećanja građana, pogotovo onda kada su pred njima velika iskušenja, od lošeg primera vladajućih. To naročito važi za primenjeni patriotizam. Za spremnost da se deluje i trpi, a ne samo misli i priča.

 
Politički život

''Najstariji zanat'' na fakultetu

Zoran Grbić   
petak, 07. novembar 2008.

Tribina koja je ovde otkazana, na nekom američkom koledžu ne bi mogla da bude ni zakazana a da se najavljeni predavači prethodno ne uhapse a prisutni privedu na informativni razgovor.

 
Politički život

Dosije "crno"

Milan Vučković   
sreda, 05. novembar 2008.

Odakle nekim mlađim ljudima u Srbiji, nakon svih nevolja, ratova i žrtvi koje su našem narodu naneli nacisti uoči i tokom Drugog svetskog rata, ideja, glupost i drskost da sebe nazivaju "neonacistima" i na javnim mestima u crno obučeni pozdravljaju ostatak svoje nacije hitlerovim pozdravom?

 
Politički život

Pobeda defetizma

Zoran Grbić   
ponedeljak, 27. oktobar 2008.

Mislim da ne postoji slika koja ubedljivije govori o trenutnom defetizmu među Srbima, od one letošnje na kojoj se stojeći jedna pored druge smeše ''misice'' Srbije i Kosova.

 
Politički život

Velika svetska gasna igra i Vojvodina

Dušan Kovačev   
petak, 24. oktobar 2008.

„Evropska Vojvodina“, koja bi se po sličnom receptu, bilo poput Kosova ili Crne Gore, odvojila od Srbije, mogla bi iznova da reguliše svoj energetski i imovinski status. Domaćim evroutopistima nije važno što će Vojvodina ostati bez dotoka gasa.

 
Politički život

Povratak u devedesete

Nikola Tanasić   
sreda, 13. februar 2008.

Ključni pojam ovih izbora, pa samim tim i aktuelnog političkog trenutka izražen je mračnom, pretećom sintagmom „povratak u devedesete“. Ovo nije bio slogan, to nije bio ni zatvoren političko-ideološki argument, već magijska, ritualna mantra.

 
Politički život

Oseka radikala

Petar Ignja   
utorak, 18. novembar 2008.

Medijska propaganda jeste doprinela padu radikala, ali i da nema takvih medija, reč je o ideologiji koju je pregazilo vreme. To je bila politika celog prošlog veka, ali Srbiji nije donela ništa, a odnela je mnoge živote.

 
Politički život

Diktatura nesposobnih

Aleksandar Pavić   
petak, 14. novembar 2008.

Đelić nam je svima ostavio samo jednu mogućnost – vezivanje za mrtvaca, za postojeći odnos snaga u društvu, nemogućnost promene koliko god stanje bilo teško, zarobljeništvo u matriksu beznađa. To nije samo uzurpacija, to nije samo bezobrazluk. To je zločin u nastajanju.

 
Politički život

Politika – između farse i postavljenja

Marinko M. Vučinić   
četvrtak, 13. novembar 2008.

U razgovorima o smeni glavnog urednika Politike u više navrata je izraženo opredeljenje da će mišljenje redakcije biti od gotovo presudnog značaja. Ništa od toga nije se desilo. Zašto se onda organizuje ta „demokratska“ farsa?

 
Politički život

Sto, dvesta, trista... dana Vlade ili Rum za Ćorkana

Vladimir Dimitrijević   
sreda, 12. novembar 2008.

Ovdašnji političari, koji u balkanskoj kasabi obavljaju prljave poslove, stalno dobijaju pohvale od raznih Havijera Solana, Olija Renova i sličnih mutanata postmoderne politike Zapada, i opijaju se, uz svest o ličnoj koristi, vizijama Evrope.

 
Politički život

Dačić: Socijalisti - to sam ja

Milovan Balaban   
petak, 07. novembar 2008.
Kada su skoro svi naivno očekivali pravljenje patriotske koalicije DSS-a, SRS-a, SPS-a, socijalisti su prekinuli pregovore i formirali na brzinu vladu sa DS-om. Postavlja se pitanje zašto.
 
Politički život

Pomirenje

Nenad Bjelanović   
sreda, 05. novembar 2008.

Surova je istina da demokratska Srbija nema bolji status na zapadu od Miloševićeve. Samo se političke ucene iznose sa više licemerja. Uvek će se naći neko „razuman“ ko smatra da je bolje ponuđeno prihvatiti, nego inatom rizikovati i to malo ponuđenog.

 

 
Politički život

Senke građanskog rata

Dragomir Anđelković   
ponedeljak, 27. oktobar 2008.
Sada se našao i Ivica Dačić da iz demagoških pobuda, u duhu nekadašnjih dinastičara, zajedno sa perjanicama tzv. druge Srbije i propagandistima iz sistema B-92, iritira stare rane i doprinosi jačanju novih podela.
 
Politički život

Naši porazi nisu konačni

Dobrica Ćosić   
subota, 25. oktobar 2008.

Mi ne možemo ozdraviti kao nacija ako savesno ne progovorimo i o svojim zabludama i zločinima koje smo činili. Ako svi ćutimo, svi smo krivci. Zločin postaje normalan. Predajemo se ravnodušnosti i nihilizmu.

 
Politički život

"Destilovani" radikali

Nebojša Vuković   
petak, 24. oktobar 2008.

Kada se već desila radikalska "fisija", svi Nikolićevi koraci bili su usmereni ka pažljivom opipavanju pulsa onih koji u Srbiji "vedre i oblače", i pružaju ili uskraćuju "ferman" za formiranje izvršne vlasti.

 
<< Prva < Prethodna 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 Sledeća > Poslednja >>

Strana 398 od 411

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner