Početna strana > Rubrike
Rubrike
Politički život

Represija neće sprečiti bunt naroda

Dragomir Anđelković   
subota, 10. oktobar 2009.

Evroatlantske snage, a pod njima podrazumevam zagovornike punog uključivanja Srbije u američki sistem klijentskih država, kontrolišu sve značajne elektronske i većinu štampanih medija, u obimu o kome je Miloševićev režim samo mogao da sanja.

 
Politički život

Koje je pravo lice Srbije

Marinko M. Vučinić   
petak, 09. oktobar 2009.

Niko ne može imati monopol na zastupanje i tumačenje antifašizma, istorijske istine i nacionalnog interesa. Ovo nije vreme za trijumfalizam i ideološku isključivost, već za odbranu temeljnih demokratskih načela. Jedino tako ćemo moći da spoznamo koje je pravo lice Srbije.

 
Politički život

Dosta!

Nebojša Bakarec   
petak, 09. oktobar 2009.

Postoji konsenzus Druge Srbije i mnogih političkih stranaka, koje su sada okupljene u jednoumnoj i svemoćnoj vlasti, najmanje osam godina, da su njihovi najveći neprijatelji Vojislav Koštunica i DSS. I kada su na vlasti i kada nisu. I da su DSS i Koštunica dežurni krivci za sve.

 
Politički život

Vojvođanska jesen Borisa Tadića

Slobodan Antonić   
četvrtak, 08. oktobar 2009.

Tek pažljiva analiza teksta Statuta koji dođe u Skupštinu na usvajanje pokazaće koliko je tu reč samo o dodavanju šminke, kako bi se sakrila stara, državno-dualistika ambicija vojvođanske birokratije, a koliko stvarno popravljanje jednog opasnog dokumenta.

 
Politički život

Poraz države

Nikola Tanasić   
sreda, 07. oktobar 2009.

„Država“ koja je izneverila njih, nije ista „država“ koja je izneverila nas. Njihov problem sa „državom“ leži u fizičkoj nemogućnosti vladajuće elite da zaštiti njihove političke i socijalne kaprice. Problem koji njihova „država“ ne može da reši smo mi, svi mi koji mislimo drugačije od njih.

 
Politički život

Ni strategije, ni vizije

Đorđe Vukadinović   
utorak, 06. oktobar 2009.

U ovom slučaju, čini mi se da je taj “drugi posao” ponovno uvođenje neke vrste vanrednog stanja, neke vrste nove “Sablje”, jer se marginalizuje svaki glas “protiv” i svaka ozbiljna, dubinska kritika vladajućih struktura. Dugoročni cilj ove operacije bi moglo biti još direktnije stavljanje Srbije pod strani protektorat.

 
Politički život

Negativni efekti integracije Srbije u EU

Dejan Mirović   
ponedeljak, 05. oktobar 2009.
Nikakve studije i kampanje ne mogu sakriti tu istinu. Ona će pre ili kasnije biti jasna i srpskim građanima. Tada će oni koji obmanjuju svoj narod zarad ličnih interesa morati da odustanu od politike koja se zasniva na frazama o nekakvom briselskom „raju“.
 
Politički život

Demokratski Račak

Vasilije Mišković   
nedelja, 04. oktobar 2009.

Možda na taj način i po tu cenu Tadić i može kupiti malo vremena kod onih koji mu sada aplaudiraju dok za njihov račun obavlja prljavi posao. Ali ne može kupiti njihovu milost, niti spasiti svoju dušu. A kad kosa ponovo dođe do njega, više neće biti nikog da ga brani. Ili makar da za njim žali.

 
Politički život

Za kim sveće (ne) gore?

Damir Marinović   
subota, 03. oktobar 2009.

Zašto nismo krenuli u protestnu šetnju protiv nasilja za neku žrtvu među nama? Zašto nam je bilo potrebno stradanje stranog državljanina kao inicijalna kapisla za pokretanje masovnih protesta? Duboko saosećam bol porodice, ali me još više boli neosetljivost Srba za stradanje svojih sugrađana.

 
Politički život

Promišljeno ubistvo devojčice u Avganistanu

Vladimir J. Konečni   
petak, 02. oktobar 2009.

Ubistvo devojčice u Avganistanu dogodilo se 23. juna 2009. i čitava stvar je od tada zataškavana. Naravno mi smo bolji, mi smo duševniji, mi smo dublji, mi više patimo. Kakva fenomenalna iluzija, kakva samo-laž, kakva neverovatna glupost prihvatanja vladajuće dogme.

 
Savremeni svet

I za Obamu i za Mekejna, odlazak iz Iraka ne sme značiti predaju

Marko Savković   
petak, 10. oktobar 2008.
Moguće je da situacija u Iraku ne bude faktor koji će odlučiti ishod trke za predsednika SAD.
 
Savremeni svet

Duga senka DŽordža Buša

Duška Anastasijević   
četvrtak, 09. oktobar 2008.
U trenutku kada se razmere dar-mara koji DŽordž Buš ostavlja iza sebe tek sagledavaju, mnogi postavljaju pitanje ko u ovom trenutku, pri zdravoj pameti, uopšte i želi da bude predsednik SAD.
 
Savremeni svet

Dinamit i za nagradu i za mir

Aleksandar Pavić   
sreda, 08. oktobar 2008.

 

Povodom nomimacije Martija Ahtisarija za Nobelovu nagradu za mir - Da li se za Nobelovu nagradu za mir može legitimno predložiti ličnost koja insistira na kolektivnoj krivici jednog celog naroda (srpskog)?

 
Savremeni svet

Čejnijev gard ne može bez rata velikih razmera

Srđa Trifković   
ponedeljak, 06. oktobar 2008.

„Rusija se suočava sa izborom“, izjavio je američki potpredsednik Ričard Čejni. Nije njena sudbina da nam bude neprijatelj, dodao je on, ali da bi se to izbeglo Rusija treba da sledi kurs za koji su se opredelile zemlje iz njenog neposrednog okruženja.

 
Savremeni svet

Osetine čekala sudbina Srba iz Hrvatske

Petar Iskenderov   
nedelja, 28. septembar 2008.
Dok su tokom devedesetih godina SAD i NATO sistematski uništavali Srbe i Jugoslaviju, tadašnje rusko rukovodstvo trudilo se da izbegne svaki pokušaj ponavljanja jugoslovenskog scenarija.
 
Savremeni svet

Detant, drugi deo

Vilijem Hil   
petak, 03. oktobar 2008.

Ma koliko da je mrsko ponašanje Rusije, i ma koliko bile plemenite naše namere u podržavanju demokratije u Gruziji, mi – Sjedinjene Države – doprineli smo drami koja ponovo stvara svet u kome je sve opasnije živeti.

 
Savremeni svet

Barak Obama – globalna politička barbika od čokolade

Saša Gajić   
četvrtak, 02. oktobar 2008.

Ako stavimo na stranu patetični naslov knjige, šta je to što stvarno možemo pronaći u Obaminoj autobiografiji?

 
Savremeni svet

U mislima nam Gruzija

Morton Abramovic   
petak, 19. septembar 2008.

Bilo da je bila isprovocirana ili da je rezultat hvatanja u klopku, ludorija predsednika Sakašvilija je već SAD koštala milijardu dolara, a da račun još nije zatvoren.

 
Savremeni svet

Američka "navlakuša" i gruzijski ustav iz 1974.

Branko Radun   
četvrtak, 02. oktobar 2008.

Ono što je svima očigledno jeste da je Amerika napravila jednu geopolitičku štih probu sa svojim čovekom Sakašvilijem na Kavkazu kako bi testirala rusku sposobnost "odgovora na izazove".

 
Savremeni svet

Kavkaski lakmus

Živadin Jovanović   
utorak, 02. septembar 2008.
Politika duplih standarda SAD, a pod njegovim pritiskom i gotovo čitavog Zapada, pokušaj podele separatizama i terorizama na „dobre“ i „loše“, prihvatljive i neprihvatljive – ogoljena je do kraja.
 
<< Prva < Prethodna 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 Sledeća > Poslednja >>

Strana 391 od 420

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner