Početna strana > Rubrike
Rubrike
Politički život

Politički gas

Dragoljub Žarković   
petak, 24. oktobar 2008.

Ako vlast u Srbiji strateški razmišlja o državnoj energetskoj strategiji, onda mora što pre da otvori i „zapadni prolaz” do istočnih polja nafte i gasa.

 
Politički život

SSP: jednostrana primena i jednostrano odstupanje

Mladen Đorđević   
sreda, 22. oktobar 2008.

I pored štete koju jednostrana primena Prelaznog sporazuma može naneti srpskoj privredi Vlada Srbije je ipak odlučila da sporazum aktivira, dok se u medijima građanima serviraju priče o koristima koje će imati.

 
Politički život

Dobar i loš ekstremizam?

Dragomir Anđelković   
ponedeljak, 20. oktobar 2008.
U političkoj teoriji reč ekstremizam se ipak upotrebljava uz izvesna ograničenja. Nije dovoljno na bilo koji način otići u krajnosti. Potrebno je i dodatno se kvalifikovati za ekstremistu! A za to postoji tri suštinska uslova.
 
Politički život

Deklaracija o pomirenju DS i SPS

DS i SPS   
nedelja, 19. oktobar 2008.
Radićemo na smanjivanju unutarpolitičkih tenzija u zemlji, napuštanju svih oblika političke isključivosti i ekstremizma u okviru parlamentarnih institucija javnog života, relativiziranju podela i konfrontacija političkih blokova.
 
Politički život

NVO levica i «antifa» manekeni

Slobodan Antonić   
petak, 17. oktobar 2008.

Čitava ta parada lepo je oslikala svo društveno licemerje i ideološku bedu ovog dela NVO sektora. Paradoksalno, ali pripadnici naše bogate i negovane NVO elite ubeđeni su da su oni pravi, autentični levičari.

 
Politički život

„Društveni marketing“ i politika

Dragomir Anđelković   
utorak, 10. jun 2008.
Kako god bilo, političari se trude da za svoj program pridobiju što više birača. Otuda su i pre nego što je „rođen“ marketing, uporedo sa preduzetnicima, upotrebljavali mnoge „tehnike“ koje se danas svrstavaju u marketing.
 
Politički život

Dugo putovanje u Jevropu i stranputice harmonizacije

Radovan D. Vukadinović   
četvrtak, 16. oktobar 2008.

Nakon promena iz 2000. godine, evropejstvo je, umesto ranije ekskluzivnosti koja je bila rezervisana za određeni broj ljudi, uglavnom znalaca i poštovalaca evropskih vrednosti i prava, postalo javna stvar (res publikum) i popularna ideologija.

 
Politički život

Srbi u Nemačkoj

Milan Vučković   
ponedeljak, 05. maj 2008.

Mi, Srbi iz Nemačke, i dalje za naše zvaničnike i zemljake u otadžbini ostajemo “gastarbajteri”. A Nemci su ovaj suvišni termin već odavno izbacili iz upotrebe.

 
Politički život

Ljutnja i laž

Aleksandar Vulin   
utorak, 14. oktobar 2008.

Ne buni se naša vlast zato što je Milo priznao Kosovo, već zato što im izgleda kao da veliki gazda više voli Mila od Borisa, što veliki gazda nema razumevanja za potrebe naših vladara koji bi isto priznali Kosovo, ali ne mogu sada, nije trenutak.

 
Politički život

Sultan umesto Sultana

Zoran Grbić   
utorak, 14. oktobar 2008.

Mislim da je ipak pametno što se neki političari i pisci Statuta Vojvodine ne hapse, iako bi po zakonu morali. Ne samo zbog toga što sam siguran da će pre ili kasnije sve biti u redu, dokle god građani Vojvodine budu imali novca za jogurt.

 
Politički život

Paukova mreža psihološke okupacije Srbije

Boško Obradović   
četvrtak, 23. oktobar 2008.

Sistem ideološko-medijskih manipulacija počiva na sledeće četiri jednačine, koje će biti predmet naše „matematičke“ analize, kad već sve druge dosadašnje argumentovane rasprave nisu dale rezultata.

 
Politički život

Kultura održavanja stereotipa

Vladimir Milutinović   
ponedeljak, 20. oktobar 2008.

Zašto je veći deo onoga što se govori u Drugoj Srbiji, osobito trenutno, jedan ogroman ad hominem argument koji treba da spreči da se neki plodan razgovor povede?

 
Politički život

SRS i SNS: između neizvesnosti i nade

Dejan Vuk Stanković   
ponedeljak, 20. oktobar 2008.

Treba imati u vidu i sledeće: nesumnjivi politički potencijal SNS da dovede u pitanje popularnost radikala nije garantija da će ova stranka lako i brzo doći u poziciju da političku scenu u Srbiji učini bipolarnom.

 

 
Politički život

Voda, ipak, nešto nosi

Slobodan Reljić   
petak, 17. oktobar 2008.

Za Zapad veći od finansijskog problem je – problem moralni. I zalud bi Gospod oprostio Zapadu dugove njegove, kad to društvo ovakvo kakvo je – ne može da prašta. Kapitalizam se, kao što je uočio nobelovac Muhamed Junuz, “degenerisao u kasino”.

 
Politički život

Zemlja stranačkih čudesa

Slavoljub S. Lekić   
četvrtak, 16. oktobar 2008.
Oba holdinga, partijski i trgovinsko-špekulantski, u zamahu su i šire svoje evropske poslove i mrežu filijala. Srpsko partijsko tržište ušlo je u fazu `pregrevanja` i pitanje je dana kada će špekulativni balon pući.
 
Politički život

Pravna analiza Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju

DSS/NS   
sreda, 04. jun 2008.

Iz izvedene analize sledi zaključak da SSP i Privremeni sporazum potpisani u Luksemburgu 29. aprila 2008. godine, ni su saglasni međunarodnom pravu , i posebno, Bečkoj konvenciji.

 
Politički život

Da li su srpski neonacisti prevarena deca?

Vladan Milanko   
utorak, 14. oktobar 2008.
Od sve tri Srbije, samo je jedna ona koja ima pravo da baštini antifašističku borbu. Ni oportunisti niti nacionalisti nemaju prava da se pozivaju na tekovine antifašističke borbe. Samo komunisti imaju prava da se na nju pozivaju.
 
Politički život

Blic ili užasi medijske globalizacije

Aleksandar Kostić   
sreda, 30. april 2008.

U proteklih deset godina Blic je ostao dosledni propagator tranzicije, liberalnog kapitalizma i saradnje sa tzv. „međunarodnom zajednicom“. Naročito je potenciran ulazak Srbije u evroatlantske integracije.

 
Politički život

Vojvođansko autonomaštvo na bespuću

Dušan Kovačev   
četvrtak, 16. oktobar 2008.

Sve je krenulo kad je “pao Milošević”. Onda je “odjedared” sve iz Beograda namenjeno za Vojvodinu “moglo da prođe” i ništa nije smetalo. Donet je takozvani Omnibus, skup propisa kojim je privremeno uređena vojvođanska autonomija.

 
Politički život

Bauk kruži Srbijom...

Zoran Grbić   
ponedeljak, 13. oktobar 2008.
Nacizam je idealni mekgafin – svi znaju šta je on i koliko je loš. Zbog toga za stvaranje priče nije potrebno gubiti vreme na objašnjavanje šta je to, dovoljno je uperiti prst i onda graditi radnju na tome.
 
<< Prva < Prethodna 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 Sledeća > Poslednja >>

Strana 399 od 411

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner