Početna strana > Rubrike
Rubrike
Politički život

Novinarska reč kao serijski ubica

Miodrag Zarković   
ponedeljak, 13. jul 2009.

Pitao bih gospodina premijera zbog čega su u njegovom cenovniku novinarske greške 50 miliona dinara skuplje od grešaka policije, zdravstva, sudstva, ministarstava? Da li su kobnije? Tragičnije? Odnose više života?

 
Politički život

Klinička koma ucenjivačkog potencijala

Darko Velimirović   
petak, 10. jul 2009.

Nastankom Nikolićevog novog političkog diskursa politička scena u Srbiji okrenuta je gotovo naglavačke. Recidiv iz vremena DOS-a, koji su zvali „ucenjivački kapacitet malih stranaka“, pojavom naprednjaka u parlamentu doživeo je privremeni konceptualni krah.

 
Politički život

Volja za vlast i naprednjačka simultanka

Milovan Balaban   
sreda, 08. jul 2009.

Angažovanost SNS na terenu i želja da se realizuje izborna volja građana u beogradskim opštinama deluje sve ozbiljnije. U tom kontekstu se i može razumeti njihova skoro simultanka, odnosno pregovori sa gotovo svim političkim opcijama za formiranje opštinske vlasti.

 
Politički život

Poziv na sabornost

Narodni pokret Srbije   
utorak, 07. jul 2009.

Prvi uslov srpske slobode jeste da se svi Srbi saberu pod jednom zastavom i kažu odlučno NE ,,drugoj Srbiji” i projektu ,,integracije” u EU i NATO, a da bi se to ostvarilo, nužno je pravazići opštu razjedinjenost i sektaštvo, sujetu i liderstvo, lične ambicije i ideološku netrpeljivost.

 
Politički život

Ko sme danas da nas pogleda u oči

Marinko M. Vučinić   
utorak, 30. jun 2009.

Kao da DSS nije bila u vlasti u vreme najvećih afera, razornih privatizacija, tajkunskih monopola, osiromašenja i povećanja nezaposlenosti. Ona se ponaša kao da nije ni izlazila iz opozicije i kao da se tek sprema za ostvarivanje svojih epohalnih ideja.

 
Politički život

Vidovdan

Đorđe Vukadinović   
subota, 27. jun 2009.

(Iz Arhive NSPM-a, 28.06.2008)

Gde je Vidovdan, tu je uvek i priča o herojstvu, žrtvi i izdaji. Knjige kažu da je Vuk Branković, po svoj prilici, neopravdano optužen za izdaju u Kosovskoj bici. Nažalost, u aktuelnoj borbi za Kosovo takva greška teško da se može potkrasti.

 
Politički život

Plan napada – regionalizacija Srbije

Slavoljub S. Lekić   
utorak, 23. jun 2009.

I pored ogromnog pritiska Zapada, na sve načine treba izbegavati ustavno učvršćivanje asimetričnih regiona sve dok postoji neposredna opasnost od raspada zemlje. Otcepljenje Vojvodine će dovesti u pitanje i smisao njenog postojanja i Srbe pretvoriti u evropske Kurde. 

 
Politički život

Judeja se umirit' (ne) može

Branko Radun   
ponedeljak, 22. jun 2009.

U kulturološkom smislu, ondašnja globalizacija u vidu helenizacije i romanizacije, podseća na modernu evropeizaciju i amerikanizaciju. Kao u današnjoj Srbiji, tako su i u ondašnjoj Judeji postojale podele na one koji bi da se utope u svetske tokove i one koji bi da očuvaju tradiciju.

 
Politički život

Srpske vlasti i "gej-ponos"

Slobodan Antonić   
subota, 20. jun 2009.

Moramo da zapitamo svoju vlast – iz kojih to razloga ona podržava "Paradu ponosa"? Ministarstvo za ljudska prava, i gospoda Čiplić i Karadžić, mogli bi da nam objasne koji je opštedruštveni interes da se pomogne gej-parada.

 
Politički život

O nacionalizmu

Milko Grbović   
ponedeljak, 15. jun 2009.

Ima li bogatije, sređenije i prosperitetnije zemlje od Švajcarske? Nema. Pa, kad su nemački kantoni predložili ulazak u EU, francuski i italijanski kantoni su lepo rekli da nema ništa od toga. „Ne ulazimo u Uniju kojom dominira Nemačka, i tačka!“.

 
Politički život

Novinari kao podstrekači

Goran Đorđević   
ponedeljak, 13. jul 2009.

Podstrekavanje predstavlja oblik odgovornosti koji se može zasnivati isključivo na umišljaju, za razliku od saizvršilaštva koje se može zasnovati i na umišljaju i na nehatu. Zato je važno ukazati da radnja podstrekavanja ne može da predstavlja uopšteno pozivanje na izvršenje krivičnih dela.

 
Politički život

Zakon o ukidanju političkih stranaka

Nikola Tulimirović   
četvrtak, 09. jul 2009.

U Srbiji će opstati trenutno najbrojnije i najbogatije stranke, skupštinske stranke. Biće udružene u kartel, pa će u ogromnoj meri izbegavati političku odgovornost. Osnivanje nove političke stranke će postati gotovo nemoguće.

 
Politički život

Dvaput ponovljena laž postaje – "analiza"

Miodrag Zarković   
utorak, 07. jul 2009.

Lukovićev dokument nije samo moralno nakaradan. Lukovićeva "analiza", međutim, pripremljena je za "međunarodnu konferenciju o medijima u eks-SFRJ, održanoj 2002. godine u Holandiji".

 
Politički život

Oligarhizacija stranaka kao izvorište korupcije

Marinko M. Vučinić   
ponedeljak, 06. jul 2009.

Činjenica da nikada nisu utvrđeni tokovi novca kojim se finansiraju stranke i njihove izborne kampanje dovoljan je dokaz da su partije pre svega dobro organizovane interesne grupacije, da deluju iznad zakona, jer su postale prave privatne firme za održavanje na vlasti.

 
Politički život

Za more spremni!

Miodrag Zarković   
ponedeljak, 29. jun 2009.

Ako sada Hrvati budu imali dokaz da su Krste Bjelić, Milorad Komrakov i Radovan Brankov podstrekivali na zločine nad hrvatskim civilima – jer su bili angažovani na državnim medijima – tužba protiv Srbije dobija možda i odlučujuću prednost u odnosu na onu koju je svojevremeno pokrenula Bosna.

 
Politički život

Apel liberalnoj demokratskoj javnosti

Marinko M. Vučinić   
petak, 26. jun 2009.

LDP je i nastala na rezolutnim tvrdnjama da nikakvog kompromisa neće biti sa snagama starog režima, da bi nakon nekoliko meseci u parlamentu i gradskoj skupštini došli do epohalne spoznaje da je neuporedivo efikasnije insistirati na onome što spaja.

 
Politički život

Fašizmom protiv fašizma

Stefan Karganović   
ponedeljak, 22. jun 2009.

Pravo na javno informisanje obuhvata naročito pravo na slobodu izražavanja misli, slobodu prikupljanja, istraživanja, objavljivanja i širenja ideja, informacija i mišljenja, slobodu štampanja. Jasno je da u zakonu nema ni traga od uvažavanja ovih sloboda, niti svesti o njihovom postojanju.

 
Politički život

Rezultat lokalnih izbora ozbiljan udarac DS-u

Đorđe Vukadinović   
subota, 20. jun 2009.

Mislim da u ovom trenutku opozicija, ni udružena ni razdružena, ne bi mogla da pobedi i preuzme vlast. Međutim, stvari će se u tom pogledu verovatno menjati pod uticajem krize i rastućeg razočaranja građana zbog neispunjenih obećanja.

 
Politički život

Vratimo Evropi njenu autentičnost

Darko Velimirović   
petak, 19. jun 2009.

Jedini problem u koncepciji zvanoj „Vratimo Evropi njenu autentičnost“ jeste taj što nije originalna. Kao Mobutu nekada u Africi šireći afrikanizaciju Afrikom, tako Boris danas u Evropi širi talas evropeizacije Evrope.

 
Politički život

Velike političke teme i lokalni izbori

Marinko M. Vučinić   
petak, 12. jun 2009.

Funkcioneri DS ne mogu da se izvuku iz ideološke i političke konfuzije, pasivnosti i striktne vezanosti za očuvanje vlasti. Ukopavanje u dostignute pozicije održanja na vlasti, DS je pretvorilo u stalnu marketinšku kampanju, odvojenu od realnog života.

 
<< Prva < Prethodna 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 Sledeća > Poslednja >>

Strana 392 od 413

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner