Početna strana > Rubrike
Rubrike
Politički život

Fraza o pomirenju

Vladimir Milutinović   
nedelja, 13. jul 2008.
Političko ili nacionalno pomirenje naprosto je suprotno uobičajenoj praksi u našoj javnosti i protivljenje njemu samo je znak da grupe koje su u kulturno-političkom ratu ne žele da odustanu od svojih navika.
 
Politički život

Kad opozicija neće da bude opozicija

Zoran Avramović   
sreda, 04. jun 2008.

O posledicama svojih postupaka treba ozbiljno da razmisle oni koji neće da «daju grad Beograd» (!!) kao i oni koji ih politički podržavaju. Ali, ne samo oni.

 
Politički život

Bura u čaši vode

Marinko M. Vučinić   
nedelja, 06. jul 2008.
Prateći događanja oko predlaganja kandidata za premijersko mesto, još jednom se pokazalo da je funkcionisanje stranačkog jedinstva jedna od najvažnijih odlika našeg političkog života.
 
Politički život

Mir, mir, Mir(a), niko nije kriv!

Vanja J. Vučenović   
nedelja, 06. jul 2008.
Dobrodošli u zemlju političkih čuda! Dobrodošli u Srbiju u kojoj je danas, verovali ili ne, skoro sve manje-više politički dozvoljeno! I gde više ništa nije čudno i nemoguće. Bar kada je o politici reč. A ni sramotno. Jednostavno, srušeni su svi politički tabui.
 
Politički život

Koštunica ne može da „opere“ Šešelja

Boris Tadić   
ponedeljak, 02. jun 2008.

Radikali i DSS su suočeni sa rezultatom koji je svakako bio lošiji od očekivanog, pokušali su da brzo naprave matematičku većinu i da time prikriju svoj izborni neuspeh. Međutim, to ne ide.

 
Politički život

Neki čudni i neprijatni tonovi

Branko Milanović   
nedelja, 01. jun 2008.

Nerazumna odluka čelnika Demokratske stranke da konstitutivnu sednicu beogradskog parlamenta odlože za više od mesec dana duboko je onespokojavajući čin i svakako kontraproduktivna i za samu stranku.

 
Politički život

Božidar Đelić traži smenjivanje Kacina

Svetlana Vasović-Mekina   
subota, 31. maj 2008.

Potpredsednik vlade Srbije Božidar Đelić najavio je danas da će službeni Beograd zatražiti Kacinovo smenjivanje sa obrazloženjem da nema izbalansiran i uravnotežen pristup prema Srbiji.

 
Politički život

Vlada Cvetković-Daček

Branko Radun i Dragomir Anđelković   
subota, 05. jul 2008.
Da bi stvarno razumeli sadašnjost i sagledali šta nam donosi budućnost, ne smemo da zanemarimo istorijsko iskustvo. Današnja Srbija, u mnogočemu i podseća na onu iz tridesetih godina.
 
Politički život

Smena

Željko Cvijanović   
četvrtak, 29. maj 2008.

Mogućnost makar privremenog dvojstva vlasti u Beogradu i Republici otvara dragocenu mogućnost smene generacija na dobrom delu političke scene.

 
Politički život

Pismo biračkog odbora u Bostonu

Pismo biračkog odbora u Bostonu   
utorak, 03. jun 2008.

Ponosni smo sto mozemo da vas obavestimo da su 10. maja ove godine u Bostonu prvi put odrzani izbori za Narodnu skupstinu Republike Srbije. Boston je tako postao jedan od dva grada u Sjedinjenim Americkim Drzavama u kome su izbori odrzani van diplomatsko-konzularnog predstavnistva.

 
Politički život

Hronologija političkog beščašća

Danilo Tvrdišić   
utorak, 08. jul 2008.
Kako je moguće da je rukovodstvo SPS-a prešlo preko svega gore pomenutog i u jednoj klasičnoj trgovačkoj nagodbi, po drugi put ubilo svoga predsednika i izvršilo politički „salto mortale“?
 
Politički život

Reakcija na tekst Dragoljuba Žarkovića

Dragomir Anđelković i Branko Radun   
ponedeljak, 07. jul 2008.

 Iako se u tekstu nismo bavili „likom i delom“ aktuelnog predsednika R. Srbije, tačno ste primetili da od pogibije Zorana Đinđića nije bilo tolike koncentracije para i moći u rukama jednog čoveka.

 
Politički život

Koalicioni sporazum SPS, PUPS i JS

NSPM   
ponedeljak, 02. jun 2008.

Saradnja i formiranje zajedničke koalicione izborne liste SPS, PUPS i JS temelji se na zajedničkim političkim ciljevima u odbrani nacionalnih i državnih interesa Srbije, zalaganju za stvaranje države socijalne pravde...

 
Politički život

Shvatanje demokratije

Bogdan Tirnanić   
ponedeljak, 02. jun 2008.

Svi se još živo sećamo slabo posećenog „performansa" ispred gradske kuće, koji su pristalice „evropske Srbije" organizovale pod parolom „Ne damo Beograd!", a sa ciljem da se radikalima, „narodnjacima" i socijalistima (plus penzioneri) ne dopusti preuzimanje vlasti.

 
Politički život

Suočavanje s budućnošću

Slavko Živanov   
nedelja, 06. jul 2008.

Svojevremeno je Vesna Pešić, može biti i pre petnaestak godina, rekla da je jedna od značajnijih karakteristika našeg političkog miljea – događajnost. Događajnost je zapravo stanje koje karakteriše prividna učestalost nadovezujućih događaja.

 
Politički život

Kuda zaista ide Srbija?

Đorđe Vukadinović   
nedelja, 18. maj 2008.

Koalicija „Za evropsku Srbiju“ imala je ubedljivo najbolju kampanju, sa najviše energije, ali i najviše elemenata negativne kampanje, medijskog spinovanja i manipulacije. Na taj način su uspeli da premoste svoje hendikepe i težište kampanje prebace sa kosovske na evro-reformsku tematiku.

 
Politički život

Ima li u Srbiji pravih komunista? Anti-fašista?

Aleksandar Pavić   
subota, 05. jul 2008.

Pitanje u naslovu je, naravno, retoričko, pošto je odgovor više nego jasan - nema ih. Tačnije, ima ih, ali oni svakako nisu među onima koji se za to najglasnije izdaju, ili se vode kao njihovi baštinici, „elita“ koja je izrasla na tekovinama NOB, i koja sada upravlja brodom koji tone.

 
Politički život

Pouke srpske izborne sezone

Branko Radun   
subota, 31. maj 2008.

Desila se i politička i marketinška polarizacija domaće političke scene, pa je u nekim momentima Koštunica, a naročito Ilić, zvučao kao veći radikal od radikala, a pri kraju kampanje je i Tadić često bio veći čedista od Čede.

 
Politički život

Jahači apokalipse

Vjekoslav Radović   
četvrtak, 29. maj 2008.

Moram da priznam da mi je blisko i simpatično što Mićuna ni u poznim godinama ne napušta revolucionarni žar - revolucionari nikad ne ostare! - ali brine me što u tom zanosu nema ni trunke principijelnosti, etike, ni morala.

 
Politički život

Izbori u dijaspori - ono sto niste znali a trebalo je...

Gordana Dunić   
subota, 31. maj 2008.

Glasanje na izborima za Parlament Republike Srbije odrzano je pre malo vise od nedelju dana. Sigurno je da su mnogi, pre svega u okolini Njujorka, Vasingtona, Cikaga, Los Andjelesa i San Franciska bili ponosni sto su mogli da iskoriste svoje biracko pravo.

 
<< Prva < Prethodna 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 Sledeća > Poslednja >>

Strana 375 od 381

Anketa

Koliko će po vašem mišljenju trajati vanredno stanje u Srbiji?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner