Početna strana > Rubrike
Rubrike
Politički život

Misterije kampanje

Vladimir Milutinović   
ponedeljak, 12. maj 2008.

Već navikli da je sve obrnuto od onoga kako izgleda, u vremenu kada se skoro sve stranke protive „otimanju Kosova“ i kukaju nad američkim hegemonizmom, imali smo najameričkiju od svih izbornih kampanja do sada.

 
Politički život

Dan pobede

Nikola Tanasić   
petak, 09. maj 2008.

Mnogi su već nebrojeno puta rekli da nije dobro što se od izbora za sastav Narodne skupštine, jedan u nizu mnogih u budućoj demokratskoj istoriji zemlje, pravi egzistencijalno pitanje pojedinačnog birača.

 
Politički život

Ima li vremena za „španski kompromis”

Svetlana Vasović-Mekina   
četvrtak, 08. maj 2008.

Da li potpis na Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU može da se tumači kao prećutno priznanje nezavisnosti Kosova: šta kažu međunarodno pravo i praksa.

 
Politički život

SSP između državnog interesa i stranačke politike

Dragan Petrović   
sreda, 07. maj 2008.

Dođu li na vlast Koštunica i Nikolić, teško je očekivati da oni zbog svog stava o Kosovu odmah ratifikuju SSP. S druge strane, dođe li na vlast «demokratski blok Tadića», predstavnici EU će svoju ratifikaciju moći da uslovljavaju saradnjom sa Hagom.

 
Politički život

Eksplaotacija bez granica

Vladimir Marković   
utorak, 06. maj 2008.

Iz ovoga se vidi da ekonomski program LDP, zapravo, ne nudi ništa novo. On se sastoji iz veoma suvog i nekreativnog nabrajanja oveštalih dogmi desničarske neoliberalne političke doktrine, koja se ustoličila kao inspiracija politike Ronalda Regana i Margaret Tačer.

 
Politički život

Dačića za premijera

Zoran Panović   
sreda, 07. maj 2008.

Ali, da se vratimo "referendumu" i 11. maju. Poslednje vesti iz DS nam kažu da mora da se bira - ili Dačić ili Čeda, plus manjine. I opet je gusto, jer manjine teško mogu da se napregnu do 15 poslanika.

 
Politički život

Državni udar ili Milosrdni anđeo 2

Boško Obradović   
utorak, 06. maj 2008.

Da li je igde u novijoj svetskoj istoriji zabeležen slučaj da je potpredsednik jedne tehničke vlade (vlade u ostavci) u vreme izbora potpisao jedan od najvažnijih mogućih državnih ugovora?

 
Politički život

Čas patriotizma

Svetlana Vasović-Mekina   
nedelja, 04. maj 2008.

Pravi patriota ne ubija kosmopolitu u sebi, jer kosmopolitizam ne isključuje ljubav prema domovini, naprotiv. Onaj, ko ne poštuje svoje, teško će poštovati tuđe.

 
Politički život

Zašto uopšte glasati?

Miša Đurković   
subota, 03. maj 2008.

Našom zemljom danas, čini se, vlada izuzetno štetna simbioza jednog broja tajkuna, nekoliko političkih partija i stranih bezbednosnih i političkih struktura koje na sva ovdašnja događanja imaju znatan upliv.

 
Politički život

Poništićemo Tadić-Đelićev potpis na nezavisnost Kosova

Vojislav Koštunica   
petak, 02. maj 2008.

Taj sporazum ima samo jedan cilj, a to je da se Tadić-Đelićev potpis tumači kao potpis Srbije na nezavisnost Kosova. Od te prevare nema ništa, jer će posle izbora Vlada i Skupština poništiti Tadić-Đelićev potpis.

 
Politički život

SSP - Evroatlantske magle i vidici

Dejan Vuk Stanković   
ponedeljak, 12. maj 2008.

Onoliko koliko je evroreformska Srbija bojila SSP pozitivnim tonovima, toliko je konzervativno-desna to činila u suprotnom smeru. SSP je i metaforično (Judin pečat) ili doslovno shvaćen kao čin izdaje.

 
Politički život

Hoće li Srbija ikada znati i moći da bira?

Slavko Živanov   
četvrtak, 08. maj 2008.

I ova izborna kampanja zasnivala se na strahu. To traje oduvek, a svaka naredna većih je obrisa od prethodne. Bezmalo, sve vreme živimo u referendumskoj atmosferi i svaki put izjašnjavamo se o „manjem zlu“. 

 
Politički život

Marksizam bez granica

Ivan Janković   
utorak, 13. maj 2008.

Sport napadanja i pljuvanja LDP na sajtu NSPM je jedan od najraširijenijih i najomiljenijih sportova "nacionalno svesne" inteligencije. Ipak, nedavno smo i u toj disciplini dobili inovaciju: pod naslovom "Eksploatacija bez granica", mogli smo da pročitamo kritiku ekonomskog programa LDP, Ekonomija bez granica.

 
Politički život

Da li Borisu da li Čedi moj glas nešto vredi

Branko Radun   
sreda, 07. maj 2008.

Izbor između Borisa i Čede kod ove biračke populacije može da bude i proizvod kampanje, to jest da zavisi od toga koliko je efektna kampanja jednih ili drugih (to jest „komparativni odnos“ među njima).

 
Politički život

«Da bude bolje»

Đorđe Vukadinović   
sreda, 07. maj 2008.

Uzbuđeni reporteri presreću birače sa večno istim pitanjem – šta očekujete od ovih izbora? Uvek mi je bilo pomalo smešno i tužno dok gledam sugrađane, mahom one starije i ubogije, kako se zbunjeno meškolje pred kamerom i na kraju ispaljuju vazda isti odgovor – Da bude bolje!

 
Politički život

Šta bi uradio Pašić?

Dejvid Bajnder   
utorak, 06. maj 2008.

Sjedinjene Države u sadašnjoj poziciji „lidera slobodnog sveta” ponavljaju obrasce ponašanja Austrougarskog carstva prema Srbiji pre jednog veka.

 
Politički život

Neuki evropejci

Aleksandar Pavić   
utorak, 06. maj 2008.

Kao što se može videti iz gore-navedenog, kandidati "pro-evropskog" bloka se očigledno obraćaju glasačkom telu koje 1) ne čita domaću štampu, 2) ne čita stranu štampu, 3) ne služi se Internetom, 4) ne čita strane jezike i 5) ignoriše realnost.

 
Politički život

Treba da prestanemo sa pokušajima mešanja u izbore u Srbiji

Piter Sejn lej Beri (Peter Sain ley Berry)   
subota, 03. maj 2008.

Iako sam ponosni Evropljanin, da sam Srbin i da imam pravo glasa na njihovim parlamentarnim izborima 11. maja, bio bih u velikom iskušenju da glasam za savez anti-EU radikala i nacionalista g. Koštunice.

 
Politički život

Hoće li SSP stvarno pomoći proevropskim snagama u Srbiji

Vilijam Montgomeri   
subota, 03. maj 2008.

Evropska unija je toliko neskriveno pokazivala svoja opredeljenja na predstojećim izborima i svoje motivacije u nuđenju SSP da je to, bar među nekim Srbima, postalo kontraproduktivno.

 
Politički život

Lov na SPS

Vanja J. Vučenović   
sreda, 30. april 2008.

Okosnica ove predizborne kampanje postavljena je pomalo pretenciozno, kao i već nekoliko prethodnih, na donekle problematičnoj i neugodnoj dilemi - EU ili Srbija! Kao ona poznata- život ili smrt! 

 
<< Prva < Prethodna 371 372 373 374 375 376 377 378 379 Sledeća > Poslednja >>

Strana 376 od 379

Anketa

Da li mislite da će crnogogorski „Zakon o slobodi veroispovesti“ biti povučen?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner