Početna strana > Rubrike
Rubrike
Politički život

Izbori i izbor

Dragoljub Žarković   
ponedeljak, 05. januar 2009.

Odgovorni ljudi zalažu se za Skupštinu i vladu koja će moći da odgovori izazovima svetske ekonomske krize i socijalnim potresima koje ona već donosi. Otuda nije pravo pitanje da li nam trebaju novi izbori, već da li je dobar izbor Skupština koju imamo i vlada koju imamo.

 
Politički život

Kompleks krivice

Slobodan Antonić   
sreda, 04. februar 2009.
Cilj mehanizma diskvalifikacije i stvaranja kompleksa krivice jeste da se uspostavi političko starateljstvo nad žrtvom.To što žrtva nije svesna svoje krivice i ne želi da je prihvati za manipulatora je samo dokaz njene političke maloletnosti.
 
Politički život

Slučaj Jeremić – paradoks srpske diplomatije

Milovan Balaban   
utorak, 30. decembar 2008.

Pritisak koji se nastavljao na Srbiju i njenu vladajuću elitu rezultirao je kod jednog dela naših diplomata buđenjem makar minimalnog osećaja nacionalnog dostojanstva. Čini se da je jedan od takvih i mladi ministar.

 
Politički život

Peščanikov omnibus

Aleksandar Vranješ   
petak, 26. decembar 2008.

Svima onima koji žele da preispitaju svoje političke stavove, preporučujem Peščanik, jednom nedeljno, 10 minuta najviše. Verujte, bićete i etički i politički još jači samom spoznajom da ne pripadate toj grupici.

 
Politički život

U rukama Jeremića Vuka

Branko Radun   
sreda, 24. decembar 2008.

Neki manje upućen bi mogao da se iščuđava kako je mlađani japi-ministar globalističke orijentacije opasan nacionalista koga se stide u Peščaniku. Mediji su tako, što pozitivnom što „negativnom“ kampanjom, predstavili Jeremića Vuka u novog postmodernog heroja.

 
Politički život

Godina skromnih očekivanja i velikih neizvesnosti

Dejan Vuk Stanković   
subota, 20. decembar 2008.
Intenzivna međustranačka borba, Hag, Kosovo i borba za uvođenje evrosrpskih standarda, neizvesnosti ekonomsko-socijalne prirode, biće obeležja sledeće godine.
 
Politički život

Revizija istorije i Službeni glasnik

Marinko M. Vučinić   
četvrtak, 18. decembar 2008.

U reagovanjima Slobodana Gavrilovića na ovu hajku primetna je zatečenost i nelagodnost, budući da je došao u situaciju da dokazuje nešto što je opštepoznata činjenica, da je bio dugogodišnji i iskreni saradnik Zorana Đinđića.

 
Politički život

Moguća i nova većina

Ivica Dačić   
utorak, 16. decembar 2008.

Pošto je Toma Nikolić sada u otvorenijem odnosu prema DS, onda je moguće na toj strani očekivati određene političke dogovore. Ali, bez obzira na to, mislim da je za rekonstrukciju Vlade suviše rano i ne očekujem takvu mogućnost pre nekih novih izbora.

 
Politički život

Predsednik Republike i poštovanje ustava

Marinko M. Vučinić   
ponedeljak, 15. decembar 2008.

Nastup predsednika Republike i predsednika DS-a Borisa Tadića na nedavno održanom Glavnom odboru dominantne i vladajuće stranke još jedno je svedočanstvo koliko smo mi daleko od demokratskog društva i sistema u kome je partija odvojena od države.

 
Politički život

Liberal u državnoj zavetrini

Marinko M. Vučinić   
četvrtak, 11. decembar 2008.

Može se postaviti pitanje kako se istaknuti ekonomski analitičar liberalne orijentacije našao na mestu urednika ekonomske rubrike Politike, lista koji još nije privatizovan i nalazi se u većinskom državnom vlasništvu. Verovatno za Mišu Brkića Politika sada nije režimski list.

 
Politički život

Rekonstrukcija obećanja

Batić Bačević   
ponedeljak, 05. januar 2009.
Vlada Srbije koja se već održava na velikoj, neprekidnoj marketinškoj infuziji, zasnovanoj na investicijama, boljem životu, velikim perspektivama, vizijama, treba da pošteno kaže građanima da zbog velike krize ništa ili veoma malo od izbornih obećanja neće biti ostvareno.
 
Politički život

Poslednji trzaji vladajuće koalicije

Dušan Opačić   
nedelja, 04. januar 2009.

Aktuelna vladajuća neprirodna koalicija je proterana u sam ugao ringa sa sve slabijim gardom da se odbrani od udaraca. Poslednji trzaji vlasti se prepoznaju u svojim kupovinama opozicionih funkcionera i lidera.

 
Politički život

Ideologija „prozapadne desnice“ u ogledalu srpske političke tradicije

Marko B. Dimitrijević   
subota, 27. decembar 2008.

Dosledan srpski nacionalista svakako ne može biti privezak neprijateljskih sila niti biti vičan ubrizgavanju štetnih tuđinskih upliva u sopstveni narodni organizam.

 
Politički život

Vojvođanska zimska pastorala

Dušan Kovačev   
četvrtak, 25. decembar 2008.

Mađarskoj manjini je odavno trebalo političko jedinstvo, ali joj sada treba lider koji će umeti operativno da ostvari njene interese legitimnom političkom trgovinom, nezavisan, pouzdani saradnik, koji ne „hvata na buku“, a razvija dobre odnose sa partnerima.

 
Politički život

Pogodi ko nije došao na prijem

Dragoljub Žarković   
ponedeljak, 22. decembar 2008.

Moglo bi se zaključiti i da je odzvonilo Draganu Šutanovcu i Mlađanu Dinkiću, što, naravno, ne mora biti tačno, kao ni u slučaju generalnog direktora RTS-a. Ova vrsta „kremljologije” će se umnožavati sa političkom konfuzijom u odnosima između koalicionih stranaka.

 
Politički život

Sve po spisku

Dragoljub Žarković   
petak, 19. decembar 2008.
U konkretnom slučaju nije stradao niko sa spiska, već su mrtvi, neki duže neki kraće, već je stradao sastavljač – Slobodan Gavrilović, direktor i urednik „Službenog glasnika”, koji je oglasom obavestio javnost da planira izdavanje knjiga o onim ličnostima iz srpske istorije.
 
Politički život

Spin Srbija

Zoran Grbić   
sreda, 17. decembar 2008.

To što ovde ne postoje spin doktori, ne znači da ne postoji i spinovanje javnosti. Ideje za to se stvaraju unutar stranaka, ali čini se da su ipak političari i njihove zamisli glavni za tu vrstu posla. Oni su većinom originalne, samosvojne ličnosti, kojima nije ni potrebna pomoć sa strane.

 
Politički život

Ocene na tromesečju

Dragoljub Žarković   
ponedeljak, 15. decembar 2008.

Zlobnik bi rekao da će sledeća faza u razvoju političke taktike Borisa Tadića, predsednika Srbije, biti sazivanje roditeljskih sastanaka na kraju svakog tromesečja, a na njima bi predsednik upozoravao kako ministri uče i kako se ponašaju.

 
Politički život

Otvoreno pismo javnosti

Mlađan Dinkić   
petak, 12. decembar 2008.

S obzirom na to da su naši predlozi odbijeni, odlučio sam da se zajedno sa svojim timom povučem iz pregovora, jer nemamo podršku u zemlji da uradimo najbolje za Srbiju, a Srbija nema čvrste pravne i finansijske garancije da će dobiti magistralni gasovod.

 
Politički život

Nova politika za novo vreme

Boško Obradović   
utorak, 09. decembar 2008.

Ovo postaje već simptomatično: od Zorana Đinđića, preko Milorada Dodika, pa do Borisa Tadića i Vuka Jeremića, sve više je idolopoklonika Zapada koji se na neki, makar koristoljubivi, način odriču svoje ideološke vere i postaju branitelji srpskih nacionalnih interesa.

 
<< Prva < Prethodna 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 Sledeća > Poslednja >>

Strana 371 od 386

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner