Početna strana > Rubrike
Rubrike
Politički život

Blic ili užasi medijske globalizacije

Aleksandar Kostić   
sreda, 30. april 2008.

U proteklih deset godina Blic je ostao dosledni propagator tranzicije, liberalnog kapitalizma i saradnje sa tzv. „međunarodnom zajednicom“. Naročito je potenciran ulazak Srbije u evroatlantske integracije.

 
Politički život

Vojvođansko autonomaštvo na bespuću

Dušan Kovačev   
četvrtak, 16. oktobar 2008.

Sve je krenulo kad je “pao Milošević”. Onda je “odjedared” sve iz Beograda namenjeno za Vojvodinu “moglo da prođe” i ništa nije smetalo. Donet je takozvani Omnibus, skup propisa kojim je privremeno uređena vojvođanska autonomija.

 
Politički život

Bauk kruži Srbijom...

Zoran Grbić   
ponedeljak, 13. oktobar 2008.
Nacizam je idealni mekgafin – svi znaju šta je on i koliko je loš. Zbog toga za stvaranje priče nije potrebno gubiti vreme na objašnjavanje šta je to, dovoljno je uperiti prst i onda graditi radnju na tome.
 
Politički život

Vreme je ideju kulturnog nacionalizma

Slobodan Antonić   
četvrtak, 02. oktobar 2008.

Naši raskoli u strankama obično dolaze otud što su nam sujete jače od ideja. Sadašnja elita, pogotovo ona politička, pokazala se kao društvo sastavljeno od jakih sujeta i slabih ideja. Tu je trenutno više svađa, nego delovanja.

 
Politički život

Treća Srbija

Zoran Grbić   
petak, 10. oktobar 2008.

Teško da mogu da prihvatim frazu o ''dve Srbije''. Ma kako to za novinare zgodno i kratko zvučalo, verujem da dovoljno puta ponovljene reči mogu da utiču na promenu mišljenja i stvaranje stava.

 
Politički život

Odocnela revolucija

Zoran Panović   
četvrtak, 09. oktobar 2008.

Srbija u odnosu na 1990. ima daleko bolju izbornu proceduru i atmosferu, ali i lošiji parlament. I to je priličan paradoks, s obzirom da 5. oktobar maltene i kalendarski i simbolički deli dve srpske decenije.

 
Politički život

Opasne igre kartografskih proroka

Dragomir Anđelković   
utorak, 07. oktobar 2008.
Valjda u duhu zvanične jugoslovenske politike rešavanja nacionalnog pitanja, stručni tim slovenačkog izdavača odlučio se da „malo“ koriguje mapu koja se odnosi na raspored evropskih naroda u 19. veku.
 
Politički život

Paljenje srpskog Rajhstaga?

Dragomir Anđelković   
sreda, 30. jul 2008.
Dok sam spašavao, ako ne glavu, onda bar leđa, kroz glavu su mi prolazile scene od pre 17 godina! Devetog marta 1991. godine, na istom mestu, doživeo sam brutalan i neisprovociran napad policije.
 
Politički život

Pod tačkom „razno”

Ljiljana Smajlović   
petak, 26. septembar 2008.

Sudeći po pravoj provali podrške čitalaca „Politici” otkako je ova neregularna smena počela, usudiću se da kažem da je ovo list s kojim se čitaoci, posle dužeg niza godina, ponovo poistovećuju.

 
Politički život

(Ne)odgovornost službenih lica?

Dragomir Anđelković   
petak, 05. septembar 2008.
Tragedija koja se desila sa Rankom Panićem nameće kao akutnu potrebu da proces funkcionalne evropeizacije srpske države započne od policije. Da li će taj proces otpočeti, i to onako kako treba tj. sa kažnjavanjem krivaca za smrt demonstranta, zavisi od vlasti.
 
Politički život

Ljutnja i laž

Aleksandar Vulin   
utorak, 14. oktobar 2008.

Ne buni se naša vlast zato što je Milo priznao Kosovo, već zato što im izgleda kao da veliki gazda više voli Mila od Borisa, što veliki gazda nema razumevanja za potrebe naših vladara koji bi isto priznali Kosovo, ali ne mogu sada, nije trenutak.

 
Politički život

Sultan umesto Sultana

Zoran Grbić   
utorak, 14. oktobar 2008.

Mislim da je ipak pametno što se neki političari i pisci Statuta Vojvodine ne hapse, iako bi po zakonu morali. Ne samo zbog toga što sam siguran da će pre ili kasnije sve biti u redu, dokle god građani Vojvodine budu imali novca za jogurt.

 
Politički život

U čemu je problem s tim da se nađemo na strani jačeg?

Vladan Milanko   
ponedeljak, 13. oktobar 2008.
Razne primedbe stižu na račun onih koji su se okupili na antifašističkom protestu u subotu 11. oktobra. Kaže im se: “Kakva ste vi levica, kad ste na strani vlasti?”. Ukratko, zamera im se što su na strani jačega.
 
Politički život

Javni "signali" o tajnom statusu Vojvodine

Dušan Kovačev   
četvrtak, 11. septembar 2008.

Nije ni malo čudno to što je rad na projektu Statuta Vojvodine velika tajna Demokratske stranke. Odavno ova, danas "socijalistička" stranka, velom tajne obavija svoju stranačku prošlost koja joj ne ide u prilog.

 
Politički život

NVO i lični fašizam

Slobodan Antonić   
petak, 10. oktobar 2008.

Vidimo kako upravo ovih dana ti lični fašisti naših NVO usrećitelja opet najavljuju nekakav marš za 11. oktobar. Baš kao poručeno da se zaboravi Kosovo, baš kao poručeno da se zaboravi izborna prevara, da se zaboravi Vojvodina.

 
Politički život

Odgovor Bošku Jakšiću

Ljiljana Smajlović   
četvrtak, 09. oktobar 2008.

Ali ja sam objavljivala i mnoge druge autore sa kojima se nisam slagala. A dobro bi bilo da je Boško Jakšić, u vreme dok je devedesetih godina bio vršilac dužnosti glavnog i odgovornog urednika lista, redovno objavljivao makar samo jednog kritičara Slobodana Miloševića.

 
Politički život

Odgovor Sonji Liht

Srđan Janićijević   
četvrtak, 25. septembar 2008.

Veoma sam zadovoljan rezultatima koje je sadašnji glavni urednik lista „Politika” gospođa Ljiljana Smajlović postigla u protekle tri godine.

 
Politički život

Nismo prihvatili smenu glavne urednice

Sonja Liht   
četvrtak, 25. septembar 2008.
Predsednica UO „Politike” AD objašnjava razloge za raspisivanje konkursa 
 
Politički život

„Demokratsko“ premlaćivanje naroda

Dragomir Anđelković   
ponedeljak, 04. avgust 2008.
Ako ste na televiziji B-92 gledali snimke sukoba policije i „huligana“, koji su se desili pred kraj mitinga 29. jula, verovatno vam nije promakao kadar kada se grupa besnih policajaca okomila na izolovanog, izgleda još nepunoletnog, momka u šorcu.
 
Politički život

Čežnja za državom

Ratko Marković   
sreda, 01. oktobar 2008.

Pravnici, moraju opomenuti političare u Vojvodini da se njen položaj ne može ojačati njenim Statutom, nego samo Ustavom Srbije, koji je donesen tek pre nepune dve godine.

 
<< Prva < Prethodna 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 Sledeća > Poslednja >>

Strana 402 od 413

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner