Početna strana > Rubrike
Rubrike
Politički život

Šta sada?

Vladimir Đurić   
ponedeljak, 20. april 2009.

Propuštanje Narodne skupštine da se izjasni o Predlogu statuta Vojvodine, pored svoje pravne manjkavosti, predstavlja u političkom smislu izbegavanje da se izričito prizna da je taj akt protivustavan, a time i pokušaj spasavanja pokrajinskih funkcionera i jedinstva vladajuće stranke.

 
Politički život

Jedan pogled na predlog Zakona o bezbednosti u saobraćaju

Dragoslav Pavkov   
ponedeljak, 13. april 2009.

Ne zalažem se da siledžije za volanom budu amnestirane od odgovornosti, kao ni da na drumu ima mesta za tehnički neispravna vozila, ali se zalažem da se policiji "saseku krila".

 
Politički život

Loša vlada i gore alternative

Slavko Živanov   
petak, 10. april 2009.
Vreme je za nastanak respektabilne socijaldemokratske stranke kao i ozbiljne koncepcijske pregrupacije na desnom centru. I DS-u predstoji ozbiljna ideološka preformulacija, ali dogod mogu da profitiraju na očevidnom odsustvu konkurencije, to će sigurno odlagati.
 
Politički život

U Evropu samo sa identitetom

Marinko M. Vučinić   
četvrtak, 09. april 2009.
Sada je upravo Boris Tadić označen kao generator restauracije nacionalne politike iz devedesetih godina i tako je postao glavna kočnica za ubrzavanje evropskih integracija jer je počeo da se služi populizmom, uz podsticanje srpskog nacionalizma.
 
Politički život

Pravna analiza Nacrta zakona o utvrđivanju nadležnosti AP Vojvodine

Vladimir Đurić   
sreda, 08. april 2009.

Nacrt zakona o utvrđivanju nadležnosti AP Vojvodine, iako pravnički veštije sročen u odnosu na Predlog statuta, predstavlja pokušaj ispravljanja, ali i veštijeg maskiranja protivustavnih rešenja sadržanih u Predlogu statuta.

 
Politički život

O novom položaju Vojvodine

Boško Mijatović   
utorak, 07. april 2009.
Predlog Statuta Vojvodine je više političko-deklarativni nego pravni akt, koji nejasnim i, u osnovi, nepravnim formulacijama ne rešava pitanja kojima se bavi nego ih, možda, ostavlja za budućnost. Ostaje nejasno da li će nadležnosti Vojvodine ogromno porasti ili će se preoteti nadležnosti republike.
 
Politički život

Nacrt Zakona o utvrđivanju nadležnosti AP Vojvodine

nemasale.rs   
subota, 04. april 2009.

AP Vojvodina sarađuje sa odgovarajućim teritorijalnim zajednicama drugih država, u okviru spoljne politike Republike Srbije. AP Vojvodina zaključuje međuregionalne sporazume u okviru svoje nadležnosti.

 
Politički život

Kako se «kalio» naftno-gasni sporazum (II)

Marko Panonac   
sreda, 01. april 2009.

Blic od 13. decembra, ostaće "zlatnim" slovima upisan u anale neprikrivene propagande. Na prvoj strani Blica, centralni naslov: "Monopol Rusima – pljačka građana". U podnaslovu: "Ekonomisti tvrde da će Vlada morati da snosi odgovornost za ovako ‘glup’ aranžman".

 
Politički život

Orezivanje pokrajinskih nadležnosti

Dušan Kovačev   
utorak, 31. mart 2009.
Moguća najveća opasnost od brzopletih rešenja je bila u uspostavljanju samostalnog vojvođanskog međunarodnog subjektiviteta (nove države) na teritoriji Srbije, do koje bi došlo uspostavljanjem nadležnosti u AP Vojvodini, koje Ustav Srbije ne poznaje.
 
Politički život

Zabrana diskriminacije izdajnika?

Dragomir Anđelković   
četvrtak, 26. mart 2009.
Ne bi me čudilo da uskoro pod udar nakaradno shvaćenog zakona protiv diskriminacije dođe i Njegoš, zbog „politički nekorektnog“ Gorskog Vijenca, a da srpska deca moraju da uče o doprinosu koji su razvoju multikulturalizma dale dahije srpskog porekla.
 
Politički život

Zakon o potiranju autohtonosti Srpstva?

Dragomir Anđelković   
sreda, 15. april 2009.

Na nama je da uradimo šta god možemo da ne dopustimo da bude usvojen opskurni „Zakon o potiranju autohtonosti Srpstva“. A na SPO-u je da zatraži smenu odgovornog ministra dijaspore Srđana Srećkovića, ili da promeni ime u (Anti)Srpski pokret obmane!

 
Politički život

Srpski naprednjaci i srpsko pitanje

Milovan Balaban   
petak, 10. april 2009.
Za nekoliko godina Nikolić-Vučić su prešli put od antizapadnjaka, preko evroskeptika do stranke, barem načelno, nacionalno-proevropske orijentacije koja svoju politiku determiniše teritorijalnim integritetom Srbije, što je stav i narodnjačke koalicije i DS-a.
 
Politički život

Cena nerealnih ciljeva

Vladimir Todorić   
petak, 10. april 2009.
Citirao bih reči Dobrice Ćosića prilikom promocije njegove poslednje knjige: "Treba spasti što se spasti može, što pre osloboditi Srbiju Kosova i Metohije kako bi mlada pokolenja mogla da žive u Srbiji koju više niko ne može da deli i ponižava."
 
Politički život

U susret nevladinoj vladi

Dragan Milosavljević   
četvrtak, 09. april 2009.

Ne radujmo se novim revizijama budžeta i novim pozajmicama, pod određenim uslovima. One direktno vode u izumiranje delova populacije nesposobne za produktivan rad. Za preuzimanje pune odgovornosti zbog ovakvog genocida nad građanima vlade naravno nemaju hrabrosti.

 
Politički život

Razvlašćena Srbija – podržavljena Vojvodina

Kosta Čavoški   
sreda, 08. april 2009.

I dok su konstitucionalisti živeli u uverenju da se nadležnost pokrajina određuje Ustavom, naša Vlada je imala „stručnije“ mišljenje, pa je izradila nacrt Zakona o utvrđivanju nadležnosti AP Vojvodine, po kojem se ova nadležnost utvrđuje zakonom, a ne Ustavom.

 
Politički život

Partijski feudi pred naletom krize

Vladimir Đurić   
ponedeljak, 06. april 2009.
Osnovni razlog zbog kojeg je državna uprava u Srbiji u nizu poslova neracionalno organizovana i faktički duplirana je nedovoljna stručnost rukovodećih političkih struktura i njihova nespremnost da prihvate depolitizaciju i racionalizaciju državne uprave.
 
Politički život

Dok ne zafali Srbije

Dragan Milosavljević   
sreda, 01. april 2009.
Spremamo se dan za danom, lekciju po lekciju, za jedan mnogo sveobuhvatniji Hag. Kada će nam svima dokazati endemsku sklonost genocidu. Ili ćemo se otkupiti predajom novih teritorija. Dok ne zafali Srbije.
 
Politički život

Kako se «kalio» naftno-gasni sporazum (I)

Marko Panonac   
sreda, 01. april 2009.
Da su Rusi pravi "zlotvori" koji nas samo koriste, uverava nas veliki naslov iz Blica: "Rusi ne daju Srbiji magistralni gasovod". Da novinari Blica definitivno ne razlikuju evro i dolar, svedoči konstatacija u tekstu da će NIS biti prodat za 400 miliona evra.
 
Politički život

Goloruki na Mekdonalds

Zoran Grbić   
četvrtak, 26. mart 2009.

Još se nisu iscepale ukradene patike sa prošlogodišnjeg mitinga, kad nam se desio ovogodišnji. Ako neko ne ume da shvati da je svrha mitinga bila odavanje počasti palim borcima i postradalim građanima, taj nije ni trebalo da dolazi. Srbija se ne brani u Mekdonaldsu.

 
Politički život

Statut Vojvodine, MMF, „porezi solidarnosti“ – kontinuitet uzurpacije

Aleksandar Pavić   
subota, 21. mart 2009.
Jednom izglasan, jedan državoliki Statut Vojvodine će vrlo teško moći da se promeni, čak i sa nekom budućom skupštinskom većinom, bez opasne destabilizacije cele zemlje i, sigurno, stranog uplitanja.
 
<< Prva < Prethodna 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 Sledeća > Poslednja >>

Strana 402 od 420

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner