Početna strana > Rubrike
Rubrike
Politički život

Pogodi ko nije došao na prijem

Dragoljub Žarković   
ponedeljak, 22. decembar 2008.

Moglo bi se zaključiti i da je odzvonilo Draganu Šutanovcu i Mlađanu Dinkiću, što, naravno, ne mora biti tačno, kao ni u slučaju generalnog direktora RTS-a. Ova vrsta „kremljologije” će se umnožavati sa političkom konfuzijom u odnosima između koalicionih stranaka.

 
Politički život

Sve po spisku

Dragoljub Žarković   
petak, 19. decembar 2008.
U konkretnom slučaju nije stradao niko sa spiska, već su mrtvi, neki duže neki kraće, već je stradao sastavljač – Slobodan Gavrilović, direktor i urednik „Službenog glasnika”, koji je oglasom obavestio javnost da planira izdavanje knjiga o onim ličnostima iz srpske istorije.
 
Politički život

Spin Srbija

Zoran Grbić   
sreda, 17. decembar 2008.

To što ovde ne postoje spin doktori, ne znači da ne postoji i spinovanje javnosti. Ideje za to se stvaraju unutar stranaka, ali čini se da su ipak političari i njihove zamisli glavni za tu vrstu posla. Oni su većinom originalne, samosvojne ličnosti, kojima nije ni potrebna pomoć sa strane.

 
Politički život

Ocene na tromesečju

Dragoljub Žarković   
ponedeljak, 15. decembar 2008.

Zlobnik bi rekao da će sledeća faza u razvoju političke taktike Borisa Tadića, predsednika Srbije, biti sazivanje roditeljskih sastanaka na kraju svakog tromesečja, a na njima bi predsednik upozoravao kako ministri uče i kako se ponašaju.

 
Politički život

Otvoreno pismo javnosti

Mlađan Dinkić   
petak, 12. decembar 2008.

S obzirom na to da su naši predlozi odbijeni, odlučio sam da se zajedno sa svojim timom povučem iz pregovora, jer nemamo podršku u zemlji da uradimo najbolje za Srbiju, a Srbija nema čvrste pravne i finansijske garancije da će dobiti magistralni gasovod.

 
Politički život

Nova politika za novo vreme

Boško Obradović   
utorak, 09. decembar 2008.

Ovo postaje već simptomatično: od Zorana Đinđića, preko Milorada Dodika, pa do Borisa Tadića i Vuka Jeremića, sve više je idolopoklonika Zapada koji se na neki, makar koristoljubivi, način odriču svoje ideološke vere i postaju branitelji srpskih nacionalnih interesa.

 
Politički život

Male žene

Željka Buturović   
petak, 05. decembar 2008.

Čitava ideja da propisani procenat žena na poslaničkim listama bolje reprezentuje interese žena od poslanika, koje bi one slobodno izabrale, ukazuje na potcenjivačko viđenje tih istih žena.

 
Politički život

Specijalna operacija likvidacije Srpske radikalne stranke

Ana Filimonova   
ponedeljak, 01. decembar 2008.

Ne može ostati neprimećeno da je Nikolić „iznenada“ zadobio blagonaklonost medija, čiji SRS nikada nije bio „miljenik“. Godinama je javnost zastrašivana radikalima kao šovinistima, fašistima...

 
Politički život

Evropske integracije Srbije – između opravdane sumnje i varljive nade

Dejan Vuk Stanković   
petak, 28. novembar 2008.

Postoji puno razloga za sumnju da će proces integracija imati onu vrstu ubrzanja i vidljivih pozitivnih učinaka na život građanstva u Srbiji.

 
Politički život

Domaći zadaci

Mirjana Bobić-Mojsilović   
četvrtak, 27. novembar 2008.
Kad bi, dakle, srpski parlament bio jednoglasan, kao nekada u komunizmu, Srbija bi bila na putu da se kandiduje za svoju srećniju prošlost. Jer je srpski parlament nekako dosta aljkav, razbarušen i kakofoničan, a Evropa traži samo skladno horsko pevanje, sa dirigentom iz Brisela?
 
Politički život

Godina skromnih očekivanja i velikih neizvesnosti

Dejan Vuk Stanković   
subota, 20. decembar 2008.
Intenzivna međustranačka borba, Hag, Kosovo i borba za uvođenje evrosrpskih standarda, neizvesnosti ekonomsko-socijalne prirode, biće obeležja sledeće godine.
 
Politički život

Revizija istorije i Službeni glasnik

Marinko M. Vučinić   
četvrtak, 18. decembar 2008.

U reagovanjima Slobodana Gavrilovića na ovu hajku primetna je zatečenost i nelagodnost, budući da je došao u situaciju da dokazuje nešto što je opštepoznata činjenica, da je bio dugogodišnji i iskreni saradnik Zorana Đinđića.

 
Politički život

Moguća i nova većina

Ivica Dačić   
utorak, 16. decembar 2008.

Pošto je Toma Nikolić sada u otvorenijem odnosu prema DS, onda je moguće na toj strani očekivati određene političke dogovore. Ali, bez obzira na to, mislim da je za rekonstrukciju Vlade suviše rano i ne očekujem takvu mogućnost pre nekih novih izbora.

 
Politički život

Predsednik Republike i poštovanje ustava

Marinko M. Vučinić   
ponedeljak, 15. decembar 2008.

Nastup predsednika Republike i predsednika DS-a Borisa Tadića na nedavno održanom Glavnom odboru dominantne i vladajuće stranke još jedno je svedočanstvo koliko smo mi daleko od demokratskog društva i sistema u kome je partija odvojena od države.

 
Politički život

Liberal u državnoj zavetrini

Marinko M. Vučinić   
četvrtak, 11. decembar 2008.

Može se postaviti pitanje kako se istaknuti ekonomski analitičar liberalne orijentacije našao na mestu urednika ekonomske rubrike Politike, lista koji još nije privatizovan i nalazi se u većinskom državnom vlasništvu. Verovatno za Mišu Brkića Politika sada nije režimski list.

 
Politički život

Zrenjanin: Trajno zaustavljanje perspektive

Dušan Kovačev   
utorak, 09. decembar 2008.

Najzad je postalo jasno kako je zrenjaninsko lokalno rukovodstvo zaboravilo bitnu činjenicu - poštovanje pravne države je preduslov bez kojeg razvojni projekti ostaju samo fabrike na papiru ili kulise od iverice.

 
Politički život

Novi stajling stare dame

Dragan Milosavljević   
sreda, 03. decembar 2008.

Kada ljubitelj hoće ozbiljnu muziku on ide u Kolarac, ako voli dobru literatutu pohodi Narodnu biblioteku, a ako, pak, želi duhovno očišćenje odlazi u Sabornu crkvu. A kada hoće ozbiljne novine, kupuje Politiku.

 
Politički život

Na nišanu Zapada – Srpska Vojvodina

Petar Iskenderov   
ponedeljak, 01. decembar 2008.

Sada antidržavna alijansa Tadić - Pastor mora da žuri. Što brže stupanje na snagu novog Statuta Vojvodine zajedno sa odugovlačenjem realizacije sporazuma sa Rusijom u suštini su segmenti iste politike. Cena teoperacije će biti srpski gubitak Vojvodine.

 
Politički život

Stokholmski sindrom u krugu dvojke

Dragan Milosavljević   
četvrtak, 27. novembar 2008.

„Preostale oranice i strateški važne teritorije menjamo za obećanja“, pisaće posle iznudice stranog mešanja u budućem najkraćem ustavu skraćene Srbije. To bi bio logičan poslednji stadijum ozbiljnog oboljenja elite u krugu dvojke.

 
Politički život

Perspektive srpske desnice

Goran V. Đorđević   
sreda, 26. novembar 2008.

Možda je vreme i poslednja prilika da srpska desnica otvori pitanje evropske ideje u Srbiji. Šta za Srbiju danas predstavlja evropska ideja? Da li je reč o nerazumnoj potrebi da se uvek nekom pripada, ili je to iskaz pripadnosti jednom internacionalnom projektu?

 
<< Prva < Prethodna 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 Sledeća > Poslednja >>

Strana 406 od 420

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner