Početna strana > Rubrike
Rubrike
Politički život

Rezolucija o nečinjenju

Čedomir Antić   
četvrtak, 17. jul 2008.

Nova vlada za sada ipak ne predlaže ništa novo u politici prema Kosovu i Metohiji. Čini se da će ona govoriti kao DSS, a raditi kao LDP. Takva politika nije dugoročna, korisna ni iskrena

 
Politički život

Srbija bez elite, ali sa novom "socijalno odgovornom vladom"

Milorad Vukašinović   
utorak, 15. jul 2008.

Vreme, posle 5. oktobra, nastavak je "socijalno klasne kontrarevolucije" u Srbiji. Razlika u odnosu na devedesete je u tome da glavu reč ima inostrani činilac (politički i finansijski).

 
Politički život

Raskoli i pomirenja u sandžačkoj Umi

Dušan Kovačev, Branko Radun   
ponedeljak, 14. jul 2008.
Međutim, muslimani Srbije, naročito muslimani koji više nisu to po nacionalnom izjašnjenju, već su postali Bošnjaci, odavno se veoma politički razilaze. Devedesetih godina veći deo islamske zajednice je bio u opoziciji beogradskom muftiji Jusufspahiću.
 
Politički život

Zapad ne želi nacionalnu vladu u Srbiji, Rusi čudno uzdržani

Đorđe Vukadinović   
petak, 06. jun 2008.

Može se reći da bi nešto logičnije bilo da se napravi koaliciona vlada SRS-DSS-NS-SPS, ali i da moćni domaći i strani igrači preferiraju vladu DS i SPS.

 
Politički život

Nepromišljenost srpskog „političkog jezika“

Dragomir Anđelković   
ponedeljak, 14. jul 2008.
Srpski političari uglavnom nisu vični sistematskoj „jezičkoj borbi“. To ne znači da nemamo vešte demagoge, ali znači da oni retko kada svoj „talenat“, makar unutar sopstvene stranke, postave na „sistemske osnove“.
 
Politički život

Izdaja

Vjekoslav Radović   
nedelja, 13. jul 2008.

Možda će neko da kaže da je izdaja prejaka reč. Ko sme da predsednika optuži za izdaju? Ali, nađite drugu reč. Jer, može Boris Tadić, kao građanin, da misli isto što i Čedomir Jovanović, ali, kao predsednik, ne može i ne sme da radi nešto što je suprotno Ustavu.

 
Politički život

Fraza o pomirenju

Vladimir Milutinović   
nedelja, 13. jul 2008.
Političko ili nacionalno pomirenje naprosto je suprotno uobičajenoj praksi u našoj javnosti i protivljenje njemu samo je znak da grupe koje su u kulturno-političkom ratu ne žele da odustanu od svojih navika.
 
Politički život

Kad opozicija neće da bude opozicija

Zoran Avramović   
sreda, 04. jun 2008.

O posledicama svojih postupaka treba ozbiljno da razmisle oni koji neće da «daju grad Beograd» (!!) kao i oni koji ih politički podržavaju. Ali, ne samo oni.

 
Politički život

Bura u čaši vode

Marinko M. Vučinić   
nedelja, 06. jul 2008.
Prateći događanja oko predlaganja kandidata za premijersko mesto, još jednom se pokazalo da je funkcionisanje stranačkog jedinstva jedna od najvažnijih odlika našeg političkog života.
 
Politički život

Mir, mir, Mir(a), niko nije kriv!

Vanja J. Vučenović   
nedelja, 06. jul 2008.
Dobrodošli u zemlju političkih čuda! Dobrodošli u Srbiju u kojoj je danas, verovali ili ne, skoro sve manje-više politički dozvoljeno! I gde više ništa nije čudno i nemoguće. Bar kada je o politici reč. A ni sramotno. Jednostavno, srušeni su svi politički tabui.
 
Politički život

Povlačenje u vojvođansku autonomiju

Dušan Kovačev   
nedelja, 08. jun 2008.

Srbe je iznenadilo kako se to DS tako naglo proglasila najsocijalističkijom strankom u Srbiji, ideološki najkomplementarnijom sa SPS-om, velikodušno raspoloženom za pružanje “pomoći” SPS-u oko integracija u Socijalističku internacionalu.

 
Politički život

Srpske ovce u ideološkim torovima

Dušan Tubić   
sreda, 04. jun 2008.

Predsednik Tadić svojevremeno nije dozvolio nijednom svom odboru da po bilo koju cenu uđe u koaliciju na lokalnom nivou sa SRS-om i SPS-om. Čak i onda kada je takva koalicija bila dobro i jedino moguće rešenje.

 
Politički život

Poternica za Sonjom Liht

Marinko M. Vučinić   
ponedeljak, 14. jul 2008.

Poznavajući način političkih obračuna, kojima se uporno služi Pera Luković, inače glavni urednik ovog podlistka, nije veliko iznenađenje da je i Sonja Liht stigla na red da bude izložena najprizemnijoj medijskoj hajci.

 
Politički život

Ugrožena demokratija

Miša Đurković   
petak, 06. jun 2008.

Ambasador SAD, gospodin Manter, direktno se uključio u javno spinovanje i usmeravanje političke volje građana Srbije. Prošle nedelje je dao nekoliko intervjua koji nemaju nikakve veze sa elementarnim pravilima diplomatskog ponašanja.

 
Politički život

Nežno poništavanje

Dragoljub Žarković   
petak, 06. jun 2008.

Na terenu narodnih poslovica, ovi prvi hoće jare, a drugi nas ubeđuju da je moguće imati i jare i pare, odnosno približavati se Evropi iako nas dobar broj država Unije udaljuje od Kosova. 

 
Politički život

Cena demokratije

Dušan Pavlović   
četvrtak, 05. jun 2008.

Kada se narodna volja ne bi određivala matematički, onda bi morao da se neko pozove da je interpretira. U tom slučaju procedure su manje važne. Umesto toga, potrebni su moć i sila.

 
Politički život

Hronologija političkog beščašća

Danilo Tvrdišić   
utorak, 08. jul 2008.
Kako je moguće da je rukovodstvo SPS-a prešlo preko svega gore pomenutog i u jednoj klasičnoj trgovačkoj nagodbi, po drugi put ubilo svoga predsednika i izvršilo politički „salto mortale“?
 
Politički život

Reakcija na tekst Dragoljuba Žarkovića

Dragomir Anđelković i Branko Radun   
ponedeljak, 07. jul 2008.

 Iako se u tekstu nismo bavili „likom i delom“ aktuelnog predsednika R. Srbije, tačno ste primetili da od pogibije Zorana Đinđića nije bilo tolike koncentracije para i moći u rukama jednog čoveka.

 
Politički život

Koalicioni sporazum SPS, PUPS i JS

NSPM   
ponedeljak, 02. jun 2008.

Saradnja i formiranje zajedničke koalicione izborne liste SPS, PUPS i JS temelji se na zajedničkim političkim ciljevima u odbrani nacionalnih i državnih interesa Srbije, zalaganju za stvaranje države socijalne pravde...

 
Politički život

Shvatanje demokratije

Bogdan Tirnanić   
ponedeljak, 02. jun 2008.

Svi se još živo sećamo slabo posećenog „performansa" ispred gradske kuće, koji su pristalice „evropske Srbije" organizovale pod parolom „Ne damo Beograd!", a sa ciljem da se radikalima, „narodnjacima" i socijalistima (plus penzioneri) ne dopusti preuzimanje vlasti.

 
<< Prva < Prethodna 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 Sledeća > Poslednja >>

Strana 407 od 414

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner