Početna strana > Rubrike
Rubrike
Politički život

Odžaci bez proevropskog krova

Branislav Kostić   
ponedeljak, 08. jun 2009.
Odžaci su, uz još samo dva izuzetka u Vojvodini, najtvrđi orah za proevropski orijentisane političke stranke u kojima preovlađuje stav da jedino ako se uspostavi vlast u opštini po ugledu na onu u Novom Sadu i Beogradu, opština ima šanse da napreduje. Pa se to sve češće predočava građanima.
 
Politički život

Idite gospodine ministre, vreme je…

Zorica D. Marković   
sreda, 03. jun 2009.

Nakon smrti devojčice, Srpsko lekarsko društvo, Lekarska komora, Medicinski fakultet, inspekcija, nisu ni jednog trenutka postavili pitanje – kakva je to dijagnostička procedura od koje se umire?

 
Politički život

Srbija protiv sebe

Dragomir Anđelković   
četvrtak, 28. maj 2009.

Svaki nasrtaj na naš identitet i državnost Srbije od strane „našeg“ evroatlantskog ideološkog aparata, treba da bude propraćen javnim okupljanjima, peticijama, organizovanjem performansa, upućivanjem saopštenja medijima, bujicom tekstova i svim drugim nenasilnim postupcima.

 
Politički život

Naši dani beznađa

Marinko M. Vučinić   
ponedeljak, 25. maj 2009.

Demokratska stranka sve više prelazi u poznatu julovsku fazu kada nema snage, a ni realne političke volje da se suoči sa otvorenim problemima u društvu i sa mangupima u svojim redovima. DS je sada grozničavo okupirana odbranom vlasti i sve se tome podređuje.

 
Politički život

Kriza u Vojvodini

Dušan Kovačev   
petak, 22. maj 2009.

Umesto da bar sve intelektualne napore ulože u očuvanje vojvođanske poljoprivrede, pokrajinske birokrate su zajedno sa beogradskim kolegama slavile potpisivanje SSP, još jednu „virtuelnu“ pobedu na „putu evro-integracija“ i bavile se Statutom Vojvodine. 

 
Politički život

Ni sedma sila nije što je bila

Miodrag Zarković   
četvrtak, 21. maj 2009.

Stanje u ovdašnjim medijima toliko je loše da čak i oni koji su najodgovorniji za njega ne spore kolike su razmere katastrofe. A da je zaista reč o katastrofi, i to onoj najgore vrste,  jasno je bilo kome ko i dalje svakog jutra kupuje novine na kiosku, ili ne propušta informativne emisije.

 
Politički život

Piši za život, Vasiću, droga – NE!

Dragoslav Pavkov   
sreda, 27. maj 2009.

Miloš Vasić i njegovi saučesnici tvrde da ovisnike mogu izlečiti ubeđivanjem u “radionicama”. Jedino ne prezentuju rezultate. Možda zato što divlji Srbi ipak bolje reaguju na lopatu nego na lepu reč punu ljubavi i razumevanja.

 
Politički život

Odbrana profesije od nasilja

Mirko Marinović   
četvrtak, 21. maj 2009.

Protiv smo svake politizacije, ali pozivamo članove UNS da odlučno odreaguju na nasilno prekidanje izborne skupštine u Vrnjačkoj Banji i oranizovani pokušaj kompromitovanja našeg Udruženja i da radi toga podrže inicijativu da se u najskorije vreme održi njen nastavak u Beogradu. 

 
Politički život

Najopasniji zakon novijeg srpskog parlamentarizma

Boško Obradović   
nedelja, 17. maj 2009.

Zakon o diskriminaciji pretvara se u diskriminaciju prema tradicionalnom sistemu vrednosti, svaka patriotska organizacija proglašava se huliganskom, neonacističkom i fašističkom, sada i zakonski tretira kao nepoželjna i briše iz državnog registra.

 
Politički život

Hag u Beogradu

Dragan Milosavljević   
petak, 15. maj 2009.

Da bi se predupredio rasplet kojim su i sami došli na vlast 5. oktobra, današnji vlastodršci, preko tužbi koje otvaraju oko NSPM i one štampe koja je za njih bulevarska samo kada saopštava indiskrecije o njihovom bahatom životu, neće birati sredstva u zastrašivanju.

 
Politički život

Opšta mesta i ljupke razlike

Slobodan Antonić   
subota, 06. jun 2009.

Reč je o "mentalnoj promeni koja mora da se dogodi u nama samima", jer "mi danas u Srbiji imamo stari sistem vrednosti". Zato je osnovni cilj Inicijative "usađivanje istinskih društvenih vrednosti mladima." Kao da je reč o nečem veštačkom, spoljašnjem, nečem što se radi bez znanja i volje žrtava.

 
Politički život

Regionalizacija Srbije – od statistike do autonomije

Mladen Đorđević   
četvrtak, 04. jun 2009.

Za sada se ističe samo predstojeće uvođenje statističkih regiona, dok se planirana podela Srbije na autonomne oblasti gotovo ne pominje. Međutim, jasno se vidi da su predloženi statistički regioni zameci budućih autonomija.

 
Politički život

Po čemu je Druga Amerika bolja od Druge Srbije?

Miodrag Zarković   
ponedeljak, 25. maj 2009.

Albom ne kaže da opravdava zlostavljanje zarobljenika, on ne piše da je u redu što su okupirali Irak, on ne priziva bombardovanje Avganistana. Albom je samo podsetio da savremeni svet nije Diznilend, već da je istina, kao i sve ostalo, podložna zloupotrebi.

 
Politički život

Može li uspeti stranačka kartelizacija?

Slobodan Antonić   
nedelja, 24. maj 2009.

Izgleda da su većem delu javnosti dosadile male stranke, koje, najčešće, na leđima većih uđu u skupštinu, a onda naokolo trguju ili pak ucenjuju svoje izborne partnere. Manje stranke žale se da ovaj predlog vodi "kartelizaciji" našeg političkog života.

 
Politički život

Diplomatska poseta ili demonstracija sile

Vladimir Jevtić   
petak, 22. maj 2009.

Ukoliko Srbija ispuni zahtev da izvrši pritisak na Milorada Dodika, moglo bi se očekivati da će u doglednom roku moći da očekuje na podršku Amerike kada je u pitanju približavanje EU. U suprotnom, uslediće kazna u vidu dalje izolacije Srbije i njenih građana.

 
Politički život

Srbi i severna Srbija: izbor budućnosti

Hristivoje Pejčić   
četvrtak, 21. maj 2009.

Da li će postepenim odvajanjem severnog dela države Srbije i stvaranjem moguće državice na tom prostoru biti ohrabrena buduća nastojanja za njeno priključenje nekoj postojećoj ili novoosnovanoj državi čime će na dugi rok Srbi postati nacionalna manjina.

 
Politički život

Zakon u službi zabrana

Goran Đorđević   
utorak, 19. maj 2009.

Predlog Zakona predstavlja jedan politički traktat, sa ciljem da se zagovornici neonacističkih i fašističkih ideja i dalje zadrže u  fokusu javnosti, a ne ozbiljnu nameru da se donese jedan zakon kojim bi se izvršila inkriminacija ponašanja, ili zabrana rada nekog udruženja.

 
Politički život

Očajem protiv kapitalizma

Vladan Milanko   
ponedeljak, 18. maj 2009.

Kapitalizam, sa aksiomom sebičnosti koja vodi ka opštem dobru, prosto ne važi kad je u pitanju kolektiv, niti važi kad je u pitanju sama suprotnost sebičnosti, suprotnost kao što je samopovređivanje, samožrtvovanje, a nikako samousavršavanje, briga o sebi itd. Druga su merila vrednosti u pitanju.

 
Politički život

Lijepi naši Srbo-turisti

Zoran Grbić   
subota, 16. maj 2009.

A onda je dolaskom svetske ekonomske krize na Balkan postalo izvesno da će obale hrvatskog primorja ove godine ostati puste. ,,Rat je gotov i ne možemo menjati naše susede. Srbi su takođe dobri ljudi“ (?), rekao je vlasnik nekoliko dubrovačkih hotela.

 
Politički život

Opet o Vezircu

Dušan Kovačev   
sreda, 13. maj 2009.

Multikulturalizam i „govor ljubavi“ valjda nalažu da slavimo tuđe zločine nad nama. Hoće li novosadska gradska vlast da senima otomanskih hordi podigne spomenik na teritoriji Vojvodine, u kojoj su masakrirali deset hiljada Sremaca?

 
<< Prva < Prethodna 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 Sledeća > Poslednja >>

Strana 408 od 428

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner