Početna strana > Rubrike
Rubrike
Politički život

Kredit za budžet i marketing

Mladen Đorđević   
nedelja, 04. jul 2010.

Kredit vredan milijardu dolara načelno su prošle godine dogovorili Boris Tadić i Dmitrij Medvedev, prilikom posete ruskog predsednika Srbiji. Tada je ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izjavio da očekuje da će on biti realizovan do kraja 2009. godine, uz najpovoljnije kamate i bez uslovljavanja. 

 
Politički život

Ako nema hleba, dajte im kolača (fudbal)!

Milan Purić   
subota, 19. jun 2010.

Fabrikovati do u beskraj poluistinite vesti i predstavljati ih kao da su od sudbonosnog značaja za Srbiju samo je jedna strana medalje. Druga, još važnija je sprečavanje iznošenja drugačijeg viđenja stvarnosti i realnijih puteva izlaska iz lošeg stanja.

 
Politički život

Funkcionerska sirotinja

Dragana Matović   
subota, 19. jun 2010.

To što imovinske karte srpskih funkcionera više skrivaju nego što otkrivaju dovoljno govori o ozbiljnosti cele stvari. Činjenica da mnogi  funkcioneri tvrde da nemaju ništa, i da od sve imovine imaju samo platu, upućuje na zaključak da je većina svoju imovinu prenela na supružnike.

 
Politički život

Vračare svih zemalja, ujedinite se!

Nebojša Prpić   
petak, 11. jun 2010.

Ove aktivnosti nemaju direktne veze sa gatkama. Ali imaju veze sa oblikovanjem svesti naroda. Ili – sa spinovanjem. Postavljam pitanje: Koja je razlika između zaluđivanja naroda raznim prorocima i spinovanja? I ima li razlike, osim u tehnologiji sprovođenja?

 
Politički život

Jedanaest godina Kumanovskog sporazuma: trajni značaj rezolucije SB UN 1244

Živadin Jovanović   
sreda, 09. jun 2010.

Gde je osnov da se govori ili piše o „Sporazumu iz Rambujea“? Da li je neko mogao da potpiše kapitulaciju i saglasnost za okupaciju? Srpsko-jugoslovenska delegacija u Rambujeu i Parizu to nije učinila.

 
Politički život

Simulacija evropskog puta ili priznanje bezizlaza

Milovan Balaban   
četvrtak, 10. jun 2010.

Posle prvog udara velike svetske krize, zatim ostalih kriza sa kojima se sama EU suočava i sve odlučnijeg uplitanja Turske u balkanske prilike, politika „EU nema alternativu“ odaje utisak utopijske više nego ikad.

 
Politički život

Ne mogu da budem smiren dok moj narod plače!

Velimir Ilić   
četvrtak, 03. jun 2010.

Homen kaže da Šarići prete nekim našim političarima. A što im prete, ako nisu bili umešani u neke zajedničke aktivnosti. Još davno mi je jedan Amerikanac rekao: "Nema ništa od vas, jer se sve odlučuje u Surčinu, odatle vam se vodi država".

 
Politički život

Imitiranje Putina

Mladen Đorđević   
četvrtak, 03. jun 2010.

Apel Tadića, koji sada pokušava da vrati skriveni novac u zemlju, ima smisla i opravdanja. Šta će se desiti, za sada nije poznato, ali kako god se završila ova epizoda, ostaje činjenica da je za Srbiju došlo stvarno "poslednje vreme" kada je Tadić počeo da glumi Putina.

 
Politički život

Progres ili progresija?

Branko Pavlović   
četvrtak, 03. jun 2010.

U Gracu je g. Tadić odlučio da objasni EU šta je njena sopstvena suština. Ukratko, ako Srbija ne dobije kandidaturu za članstvo do kraja ove godine ili najdalje početkom sledeće, EU će izgubiti svoju suštinu. Suština EU je , dakle, pohranjena kod g. Tadića.

 
Politički život

DŽon od Solzberija i „Petooktobarski prevrat“

Vladislav B. Sotirović   
nedelja, 30. maj 2010.

Zemlja je potpuno tajkunizovana, kolonizovana, rasprodata strancima, bankrotizovana, prezadužena, ekonomski ruinirana, bezposlena, korumpirovana, izprostituisana i na kraju krajeva teritorijalno-fizički osakaćena.

 
Savremeni svet

Preraspodela svetskog ekonomskog prostora

Milan Purić   
ponedeljak, 28. septembar 2009.

Svet se promenio još pre više od godinu dana kada su četiri svetske vojno, ekonomski i resursima najbogatije zemlje BRIK rešile da povuku svet novim putem. Globalnom ekonomijom duvaju neki sasvim novi sveži vetrovi. Kada će i globalnom medijskom scenom, (ne)zna se.

 
Savremeni svet

Obamine mogućnosti izbora

Morton Abramovic   
petak, 25. septembar 2009.

Kosovski rat je završen bez žrtava. To je dalo impuls shvatanju da SAD, sa svojim neuporedivim vojnim mogućnostima mogu da ratuju brzo i uspešno i da javno mnjenje neće imati mnogo prilika da to ometa. I DŽordž V. Buš je, uostalom, pripremao javnost jedino za rat – i praktično ni za šta drugo.

 
Savremeni svet

Nova Monroova doktrina

Ted Galen Karpenter   
četvrtak, 24. septembar 2009.

Kuba je tokom poslednjih pedeset godina bila iritantni izuzetak toj politici, ali rukovodioci SAD moraju jasno staviti na znanje kako Čavesovoj vladi, tako i Medvedev/Putinovoj administraciji da Vašington neće tolerisati još jedan izuzetak.

 
Savremeni svet

Rusija, napred!

Dmitrij Medvedev   
sreda, 16. septembar 2009.

Na nivou globalnih ekonomskih procesa, uticaj Rusije, otvoreno govoreći, nije onoliki, koliki bi mi hteli da bude. Ali mogućnosti naše zemlje moraju biti značajne, kako priliči istorijskoj ulozi Rusije. Savladaćemo krizu, zaostalost i korupciju. Izgradićemo novu Rusiju. Rusija, napred!

 
Savremeni svet

Sumnja u povećavanje vojnih snaga za rat u Avganistanu

DŽulijan E. Barns   
subota, 12. septembar 2009.

Obama je već odobrio slanje dodatnih 21.000 vojnika u Avganistan radi povećanja broja američkih snaga na 68.000. Jedan viši funkcioner Ministarstva odbrane je rekao da se smatra da će general MekKristal težiti da poveća američke snage do jačine od 80.000 vojnika.

 
Savremeni svet

Evropska unija: Proces ispravnog glasanja

Dag Bendou   
ponedeljak, 07. septembar 2009.

Komesar Evropske unije iz Španije  je zaključio da održavanje referenduma o Lisabonskom sporazumu „nije demokratski“. Slično tvrdi i Ministar unutrašnjih poslova Nemačke, "ne može par miliona Iraca da donosi odluke u ime 495 miliona Evropljana".

 
Savremeni svet

Obamina spoljna politika: Kraj početka

DŽordž Fridman   
četvrtak, 27. avgust 2009.

Predsednici delaju na onoj osnovi koja pobeđuje. Ako su dobri predsednici, napustiće ta obećanja kako bi vladali onako kako moraju. U predsedničkoj trci Obama je učestvovao kao antiteza Bušu. Svoju spoljnu politiku je vodio kao da je i sam Buš.

 
Savremeni svet

Istorija – povod za uzajamne pretenzije ili osnova za pomirenje i partnerstvo?

Vladimir Putin   
četvrtak, 03. septembar 2009.

Mogu li se zatvoriti oči pred zakulisnim nastojanjima zapadnih demokratija da se „iskupe“ pred Hitlerom i njegovu agresiju usmere „na Istok“? Platno istorije nije jeftina reprodukcija, koja se može retuširati.

 
Savremeni svet

Odumiranje američkih novina – proces koji se ne može zaustaviti

Majkl Sokolov   
petak, 28. avgust 2009.

Početkom XX veka u Filadelfiji je izlazilo deset dnevnih listova. Danas je Filadelfija grad sa velikim šansama da “pobedi” na neslavnom konkursu za “prvi veliki američki grad bez ijednog dnevnog lista”.

 
Savremeni svet

Obamini gresi nečinjenja

Dimitri K. Sajms   
subota, 22. avgust 2009.

Nasuprot Bušovoj administraciji, Obamin tim nije započeo besmislene krstaške ratove, niti je izazvao značajnu negativnu reakciju protiv Amerike. Do sada, njegovi gresi su uglavnom gresi nečinjenja – ali i ovi mogu veoma skupo da koštaju.

 
<< Prva < Prethodna 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 Sledeća > Poslednja >>

Strana 386 od 431

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner